Houby očístíme a nakrájíme na malé kousky. Rozpálíme olej, nasypeme houby, osolíme a okmínujeme a podlijeme trochou vody. Podusíme, až houby změknou. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme na houby. Povaříme, dosolíme a přidáme ocet podle chuti.<BR>Podáváme s houskovým knedlíkem.
2
Tuto omáčku jsem našla někde na internetu, trochu si ji upravila a ač nejsem žádný mistr kuchař, tak se povedla a byla moc dobrá. Taková poctivá - jako od maminky :-)
V jednoduchosti je krása. Moc jsme s dcerkou pochutnali.
Helena Paráčková
|31. 8. 2009 13:44
Já jsem místo oleje použila máslo a dala jsem tam jen lišky.Opravdu dobré.
Olga Malá
|12. 9. 2008 12:30
Taky ji dělám ale nedávám do ní ocet a moje teta z Moravy k ní ještě pekla vepřové maso.
Jana Pátková
|15. 3. 2008 13:59
Ano, moc dobré, dá se také improvizovat v tom, že dáme jiné koření, ale nedoporučuji - houby jsou takové jaké jsou - musí vonět lesem a potom to je dobrá houbová omáčka, dávám 1
Irča S.
|15. 3. 2008 10:10
Naprosto super, rychlá, jednoduchá, zvládla jsem i já :-) a muž si moc pochutnal. Měla jsem jen žampiony z obchodu, ale fungovalo to také.
Štěpánka
|19. 9. 2007 11:05
Do houbovky dáváme kmín a je to mňamka:-)
jana ponáhlá
|14. 9. 2007 16:14
A když místo smetany dáte zakysanou smetanu, pak už není potřeba jiného octa (natož voňavého, vždyť tam musí vonět ty houby!) Podklad pod smetanové omáčky dělám rovněž z másla.
Jana Melecká
|10. 9. 2007 17:58
Takovou omáčku dělám 40 let, jen místo octu používám citronovou šťávu a pokud nedržíte linii dejte místo oleje, kousek másla - stačí Zlatá Haná.
Do této omáčky používám 7-mi bilinný vinný ocet z Kauflandu. Do omáčky přidávám kudrnatou petrželku. To jsem odkoukala od své tchyně. Je to opravdu vynikající. Vyzkoušejte.