Nedělala jsem v pekárně, ale hezky "ručmo" v míse a byl vynikající :) přidala jsem ještě česnek ... mňam, ale myslím, že fantazii se meze nekladou ... dávám za 1 :)
Chomáček
|27. 12. 2012 10:46
A když nemám pekárnu na chleba tak se můžu jít leda klouzat :-)) nebo si dojít do krámu :-)
Jana
|25. 5. 2012 09:49
Opravdu moc dobrý a jednoduchý. Peču skoro obden. Dávám 1
povedl se mi hned napoprvé,je výborný, ale do menší pekárny se musí dát jen polovoční dávka!!! ;-)
PajaP ***
|14. 3. 2010 21:00
Chlebik mi tak nejak "vyplnil" celou pekarnu, bohuzel az po viko, takze s tim pak byly potize, vseho moc skodi...
Michaela V
|27. 3. 2009 17:55
Dnes jsem ho pekla,dávám velkou 1.Moc dobrý.
venyss venyss
|10. 2. 2009 16:45
Tak vyzkoušeno a musím říct, že chlebík byl moc dobrý,konečně chutnal jako chleba a hned po upečení byl tak krásně vláčný,musím dát za jedna..byl hned pryč..
Eliška Mlynářová
|26. 1. 2009 23:23
Opravdu výborný a jednoduchý chléb,dělám pravidelně a vždy se povede a hlavně všem chutná.
Miloš Mynařík
|5. 12. 2008 19:49
Koupili jsme si s manželkou vánoční dárek pekárnu DOMO 3650. Máme ji 3dny, zkusil jsme dva chleby ze směsi a chleba se vždy povedl. Dneska jsem neodolal a upekl dle výše uvedeného receptu vlastní, s tím, že jsem přidal lněné a sezamové semínko a barvu kůrky dal na střední. Byla to skutečně bomba!!!Chleba se snědl ještě za tepla, nejlepší byly patky. Kam se hrabou nějaké směsi. Vypadá to tak, že manželka bude péct vánoční cukroví a já se budu věnovat chlebíkům. Dříve kupovali chlapi dětem vláčky, aby si s nimi mohli hrát a nyní budou kupovat manželkám pekárny. Velké díky paní Bednářová.
Lucie Sedláčková
|21. 11. 2008 11:44
já dávám podle mojí babičky ještě 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa... a toho droždí 1,5 lžičky
ladislava staffenová
|20. 11. 2008 12:40
Alessi a co Vám brání sem dát recept? :-))))
Aless Malinovsky
|20. 11. 2008 08:37
co to je moje prababicka umi lepsejsi
Gábina H
|12. 11. 2008 15:01
Uzenou papriku mají třeba tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=323Ale jestli je hrubě mletá, to nevím.
Jarka Mastilová
|12. 11. 2008 14:04
CHtěla bych se autorky zeptat,kde se dá koupit ta uzená paprika hrubě mletá.U nás nikde není a v obchodě ji ani neznají,děkuji za odpověď.
Jana Viktorinová
|11. 11. 2008 11:46
Pekla jsem poprvé v pekárně a podařil se mi.Jana
Tereza J.
|6. 11. 2008 20:14
Kupujem múku v mlyne, v 5 kg plátených vreckách, ražnú, pohánkovú, celozrnnú a grahamovú. Objednávam naraz 5-6 vreciek, teda múka mi dosť stojí, ale nikdy som problém s ražnou múkou nemala. Máme radšej celozrnný alebo grahamový chlieb, prípadne to striedam s ražnou múkou. Čisto pšeničný chlieb nerobím nikdy.
ladislava staffenová
|6. 11. 2008 20:00
Jo a ještě jednu věc - z žitné nikdy nemůže být chléb tak křehký a nadýchaný jako z pšeničné - každá má úplně jiné vlastnosti, ale určitě není sražený!!!je trošku jiný. Zkoušej, povede se!!!! Žitný kvásek sice prodávají, ale opravdu přímo v něm to není :-)))
ladislava staffenová
|6. 11. 2008 19:57
Hani, já peču z té žitné CHLEBOVÉ, přidávám do ní i půlku normální žitné , někdy i celozrnku -kvůli ceně a droždí dávám normální. Vždycky perfektně vykynul. Pozor, ale na datum použitelnosti žitné mouky (i třeba špaldové nebo kukuřičné), rychle žluknou, takže je třeba je mít v chladu a ne velká kvanta. Právě žitná mouka je proslulá tím, že čím starší, tím hůř se s ní pracuje. Pšeničná vydrží podstatně déle (tedy oproti žitné - taky ne věčně :-))))
Marie Jelínková
|6. 11. 2008 19:52
Já peču přesně podle receptu a vždy se mi povedl. Nebojte se, určitě se Vám povede.
Hana Schönbauerová
|6. 11. 2008 19:36
Ráda bych chlebík taky vyzkoušela, ale bojím se té žitné mouky. Ani jednou se mi s ní chleba moc nepovedl, nebývá nadýchaný :-( Žitná mouky prý špatně kyne a je potřeba žitný kvásek. Jenže jeho příprava je na mě moc zdlouhavá. Tady ale uvádíte jen droždí... Mylsíte, že úspěch tkví v žitné CHLEBOVÉ mouce? Zatím jsem zkoušela jen s obyč.žitnou. Poradíte?
monika novotná
|6. 11. 2008 09:06
Pro Marii: seznam pekáren ještě zde http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
monika novotná
|6. 11. 2008 09:03
Pro Marii:Zkuste vybrat takovou pekárnu,aby splňovala požadavky Vaší rodiny (co se týká velikosti pečeného chleba,funkcí ,částky kterou jste ochotna investovat atd.). Celkem dobře mají pekárny hodnoceny tady : http://sweb.cz/hafca.h/index.htmJá mám Alasku z Makra a jsem spokojená,ale osobně by se mi líbila i Bifinet,dá se koupit taková,co peče současně ve dvou formách,takže by šly udělat dva menší chuťově rozdílné chlebíky. :-)
Kateřina Kliková
|4. 11. 2008 13:22
Opravdu výborný chlebík. Jednoduchý a chutná báječně. Několik dní vydrží jako čerstvý. Super recept!!! Díky.
Marie z Ostravy
|4. 11. 2008 05:34
DD, chteli bychom chlebicek taky vyzkouset, ale zatim nemame pekarnu. Prosim, poradte jakou koupit. Dekuji. M.
Annalise
|2. 4. 2008 19:40
Skutečně báječný a hlavně: povede se vždy na výbornou 1*
Anna Bujoková
|27. 1. 2008 15:06
Chleba je výborný, kůrčička křupavá.Pro ty, které neví: hned po vytažení s pekárny, potřít slanou vodou.
M.D.
|25. 1. 2008 21:54
Tento chlebík je moc dobrý. Pěkně se upekl a všem chutnal.
Jirka + Marie Lulkovi
|12. 1. 2008 14:23
Včera jsme koupili pekárnu Moulinex a napoprvé zkusili tento chleba - dodržovali jsme přesně postup a vše vyšlo ok.Moc dobrý !!!!
Heda
|10. 12. 2007 16:20
výborný jednoduchý dobrý.
Mirka Vašulková
|29. 10. 2007 09:26
Dávám za jedna.Lehky rýchlí co dodat víc
KAtharine
|9. 8. 2007 17:04
Právě ho peču a peče se výborně
Ivana Urbanová
|14. 7. 2007 14:24
chlebíček je opravdu skvělý a jednoduchý, dělá ho i naše 6 ti letá dcera, děkuji za skvělý recept
Mirka G.
|26. 3. 2007 21:10
Dnes som ho upiekla, je naozaj veľmi dobrý.
Maruš
|25. 3. 2007 14:16
Paní Radko,tento chleba jsem sice ještě nepekla,ale všeobecně vzato se chleba propadne, buď že je mnoho droždí,nebo tekutiny.Tady to množství droždí je v pořádku ,tak jedině,že jste měla trochu řidší těsto.V tom případě v druhé polovině hnětení po trochách přidejte mouku.Z těsta má být nelepivá,spíš tužší koule.Každá mouka je totiž jiná a je třeba pak upravit hustotu těsta při hnětení.
radka
|25. 3. 2007 11:17
zkoušela jsem ho,ale trochu mi uprostřed spadl,ale je moc dobrý.Poraďte mi čím to je a dělala jesm h přesně podle receptu děkuji Radka m.
Helena Pechová
|9. 2. 2007 21:47
Chelba je vynikající. Pekla jsem ho s různými obměnami. Naposledy jsem dala místo hladké mouky mouku špaldovou a přidala dýňová a lněná semínka. Myslím, že snese různé experimenty. Vřele doporučuji na vyzkoušení a děkuji p. Bednářové
Hana Urbanová
|17. 10. 2006 21:52
Tento chléb jsem pekla již několikrát a je opravdu velmi dobrý.Doporučuji