To je i můj problém :-(. Mám ,,horkovzdušnou", ale o té tu není zmínka :-((
Nedělala jsem v pekárně, ale hezky "ručmo" v míse a byl vynikající :) přidala jsem ještě česnek ... mňam, ale myslím, že fantazii se meze nekladou ... dávám za 1 :)
A když nemám pekárnu na chleba tak se můžu jít leda klouzat :-)) nebo si dojít do krámu :-)
Opravdu moc dobrý a jednoduchý. Peču skoro obden. Dávám 1
Ano, to jsem zjistil, až když mě překvapil dusivý kouř valicí se z pekárny. Nejjednodušší bude to celé rovnou vyhodit a bude klid. :'(
povedl se mi hned napoprvé,je výborný, ale do menší pekárny se musí dát jen polovoční dávka!!! ;-)
Chlebik mi tak nejak "vyplnil" celou pekarnu, bohuzel az po viko, takze s tim pak byly potize, vseho moc skodi...
Dnes jsem ho pekla,dávám velkou 1.Moc dobrý.
Tak vyzkoušeno a musím říct, že chlebík byl moc dobrý,konečně chutnal jako chleba a hned po upečení byl tak krásně vláčný,musím dát za jedna..byl hned pryč..
Opravdu výborný a jednoduchý chléb,dělám pravidelně a vždy se povede a hlavně všem chutná.
Koupili jsme si s manželkou vánoční dárek pekárnu DOMO 3650. Máme ji 3dny, zkusil jsme dva chleby ze směsi a chleba se vždy povedl. Dneska jsem neodolal a upekl dle výše uvedeného receptu vlastní, s tím, že jsem přidal lněné a sezamové semínko a barvu kůrky dal na střední. Byla to skutečně bomba!!!Chleba se snědl ještě za tepla, nejlepší byly patky. Kam se hrabou nějaké směsi. Vypadá to tak, že manželka bude péct vánoční cukroví a já se budu věnovat chlebíkům. Dříve kupovali chlapi dětem vláčky, aby si s nimi mohli hrát a nyní budou kupovat manželkám pekárny. Velké díky paní Bednářová.
já dávám podle mojí babičky ještě 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa... a toho droždí 1,5 lžičky
Alessi a co Vám brání sem dát recept? :-))))
co to je moje prababicka umi lepsejsi
Uzenou papriku mají třeba tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=323Ale jestli je hrubě mletá, to nevím.
CHtěla bych se autorky zeptat,kde se dá koupit ta uzená paprika hrubě mletá.U nás nikde není a v obchodě ji ani neznají,děkuji za odpověď.
Pekla jsem poprvé v pekárně a podařil se mi.Jana
Kupujem múku v mlyne, v 5 kg plátených vreckách, ražnú, pohánkovú, celozrnnú a grahamovú. Objednávam naraz 5-6 vreciek, teda múka mi dosť stojí, ale nikdy som problém s ražnou múkou nemala. Máme radšej celozrnný alebo grahamový chlieb, prípadne to striedam s ražnou múkou. Čisto pšeničný chlieb nerobím nikdy.
Jo a ještě jednu věc - z žitné nikdy nemůže být chléb tak křehký a nadýchaný jako z pšeničné - každá má úplně jiné vlastnosti, ale určitě není sražený!!!je trošku jiný. Zkoušej, povede se!!!! Žitný kvásek sice prodávají, ale opravdu přímo v něm to není :-)))
Hani, já peču z té žitné CHLEBOVÉ, přidávám do ní i půlku normální žitné , někdy i celozrnku -kvůli ceně a droždí dávám normální. Vždycky perfektně vykynul. Pozor, ale na datum použitelnosti žitné mouky (i třeba špaldové nebo kukuřičné), rychle žluknou, takže je třeba je mít v chladu a ne velká kvanta. Právě žitná mouka je proslulá tím, že čím starší, tím hůř se s ní pracuje. Pšeničná vydrží podstatně déle (tedy oproti žitné - taky ne věčně :-))))
Já peču přesně podle receptu a vždy se mi povedl. Nebojte se, určitě se Vám povede.
Ráda bych chlebík taky vyzkoušela, ale bojím se té žitné mouky. Ani jednou se mi s ní chleba moc nepovedl, nebývá nadýchaný :-( Žitná mouky prý špatně kyne a je potřeba žitný kvásek. Jenže jeho příprava je na mě moc zdlouhavá. Tady ale uvádíte jen droždí... Mylsíte, že úspěch tkví v žitné CHLEBOVÉ mouce? Zatím jsem zkoušela jen s obyč.žitnou. Poradíte?
Pro Marii: seznam pekáren ještě zde http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
Pro Marii:Zkuste vybrat takovou pekárnu,aby splňovala požadavky Vaší rodiny (co se týká velikosti pečeného chleba,funkcí ,částky kterou jste ochotna investovat atd.). Celkem dobře mají pekárny hodnoceny tady : http://sweb.cz/hafca.h/index.htmJá mám Alasku z Makra a jsem spokojená,ale osobně by se mi líbila i Bifinet,dá se koupit taková,co peče současně ve dvou formách,takže by šly udělat dva menší chuťově rozdílné chlebíky. :-)
Opravdu výborný chlebík. Jednoduchý a chutná báječně. Několik dní vydrží jako čerstvý. Super recept!!! Díky.
DD, chteli bychom chlebicek taky vyzkouset, ale zatim nemame pekarnu. Prosim, poradte jakou koupit. Dekuji. M.
Skutečně báječný a hlavně: povede se vždy na výbornou 1*
Chleba je výborný, kůrčička křupavá.Pro ty, které neví: hned po vytažení s pekárny, potřít slanou vodou.
Tento chlebík je moc dobrý. Pěkně se upekl a všem chutnal.
Včera jsme koupili pekárnu Moulinex a napoprvé zkusili tento chleba - dodržovali jsme přesně postup a vše vyšlo ok.Moc dobrý !!!!
výborný jednoduchý dobrý.
Dávám za jedna.Lehky rýchlí co dodat víc
Právě ho peču a peče se výborně
chlebíček je opravdu skvělý a jednoduchý, dělá ho i naše 6 ti letá dcera, děkuji za skvělý recept
Dnes som ho upiekla, je naozaj veľmi dobrý.
Paní Radko,tento chleba jsem sice ještě nepekla,ale všeobecně vzato se chleba propadne, buď že je mnoho droždí,nebo tekutiny.Tady to množství droždí je v pořádku ,tak jedině,že jste měla trochu řidší těsto.V tom případě v druhé polovině hnětení po trochách přidejte mouku.Z těsta má být nelepivá,spíš tužší koule.Každá mouka je totiž jiná a je třeba pak upravit hustotu těsta při hnětení.
zkoušela jsem ho,ale trochu mi uprostřed spadl,ale je moc dobrý.Poraďte mi čím to je a dělala jesm h přesně podle receptu děkuji Radka m.
Chelba je vynikající. Pekla jsem ho s různými obměnami. Naposledy jsem dala místo hladké mouky mouku špaldovou a přidala dýňová a lněná semínka. Myslím, že snese různé experimenty. Vřele doporučuji na vyzkoušení a děkuji p. Bednářové
Tento chléb jsem pekla již několikrát a je opravdu velmi dobrý.Doporučuji