• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 142
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 260
      ml vlažná voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Posypka
    • mák
    • 1
      špetka sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku, nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozdělíme na cca 12 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout.
2
Poté uválíme placičky (pomáhám si i rukou, s těstem se hezky pracuje) a rohlíky stočíme. Konce zmáčkeneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut. Jak kdo má rád, my radší více opečené
3
Pro obměnu můžeme rohlíkové těsto omotat kolem párku nebo zapéct se slaninou a sýrem. Jsou výborné, napeču vždy z dvojté dávky, po vychladnutí je dám na mrazák a denně tzv tahám rodince čerstvé k svačině. Pokuď peču se slaninou a sýrem, mám u trouby i asistenci - syna, který doslova hlídá troubu a krade je ještě horké :-D
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky od Hodinářů

Domácí rohlíky od Hodinářů

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renyx | 14. 10. 2019 16:57

    Nejlepší rohlíky, jaké jsem zatím pekla, krásně vykynuly a chutnají skvěle, děkuji za recept :-)!

  • Jitka | 22. 10. 2016 13:59

    levněji ano, ale zato krásně chemické..dobrou chuť. :'(

  • Flaxion CZ
    Flaxion CZ | 17. 4. 2016 11:45

    To si radši koupím v obchode a levneji :-D

  • pavlínkakyticka
    pavlínkakyticka | 15. 1. 2016 16:36

    uz je delam podruhe tento recept a vynikajiciiiii <3

  • maruvagenknechtova | 7. 1. 2016 16:40

    Prosím, chci rohlíky zkusit, budou stejné ručně zadělávané, nemám pekárnu :-)

  • Jana Pryglová | 27. 12. 2015 15:36

    Opravdu vynikající! Můžu vřele doporučit:)

  • Zizi | 28. 10. 2015 10:43

    skvělý recept!

  • Tomáš | 4. 5. 2015 15:50

    Tak nevím včera jsem dělal jiný recept a výsledek chuti napůl rohlík napůl loupak. Dnes jsem zkusil tento recept a jsou z toho takové mini rohlíky. V troubě mi vůbec nenabili. Všem jsem prosím udělal chybu. Měla tam být voda pod plechem? Děkuji za radu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 4. 1. 2015 17:03

    Platí pořád,že v jednoduchosti je krása,v tomhle případě dobrota :-) pekla jsem z hodně různých těst,tohle je nejchutnější.Dělala jsem uzly a nechala je na plechu kynout 30minut,těsto pro někoho možná malinko slanější,ale my to máme rádi.Vřele doporučuji těm,co mají rádi obyčejné "neobyčejné" pečivo z krámu

  • saly15
    saly15 | 3. 1. 2015 15:02

    s těstem se super pracovalo, hned jsem snědla dva rohlíky s maslem nepotírala jsem vejcem, těsto jsem neválela,jen rozpracovala rukama

  • saly15
    saly15 | 3. 1. 2015 15:02

    s těstem se super pracovalo, hned jsem snědla dva rohlíky s maslem nepotírala jsem vejcem, těsto jsem neválela,jen rozpracovala rukama

  • saly15
    saly15 | 3. 1. 2015 14:16

    s těstem se skvěle pracovalo, neválela jsem, jen vypracovala rukou a stočila, ani jsem netřela vajíčkem, tak zatím se pečou, uvidíme, jestli to bude dobré, a případně je budu dělat často, jsem rohlíková :)

  • saly15
    saly15 | 3. 1. 2015 14:16

    s těstem se skvěle pracovalo, neválela jsem, jen vypracovala rukou a stočila, ani jsem netřela vajíčkem, tak zatím se pečou, uvidíme, jestli to bude dobré, a případně je budu dělat často, jsem rohlíková :)

  • alushenka | 27. 12. 2014 16:36

    super,super,super....take doporucuji.testo vynikajici,rohliky jakbysmet ;-)

  • alushenka | 27. 12. 2014 16:34

    Super,super,super ... take doporucuji ... a to jsem antitalent.luxusni i malemu chutnaly. ;-)

  • Ladydwarf | 17. 9. 2014 14:07

    Výborné rohlíky, s těstem se skvěle pracovalo a ještě teplé mizely z plechu. Díky za super recept, budu dělat určitě častěji. 8-)

  • Míša | 10. 7. 2014 10:24

    Rohlíky super, chuť jako ty kupované což velmi oceňuji. Těsto jsem po prvním kynutí měla přes noc v lednici (nechtělo se mi už večer péct) a vše dopadlo skvěle, díky, ukládám recept :-)

  • abygail | 3. 6. 2014 19:59

    Na můj vkus moc, moc slané ale jinak těsto supr. Příště musím více vyválet, mám je moc tlusté. Dík za recept, budu zkoušet znovu a lépe....pak přidám foto.

  • Žaneta | 17. 5. 2014 16:55

    rohlíčky jsou fantastické :-* děkuji za recept ;-)

  • Leni | 1. 5. 2014 20:40

    Je mi líto, ale už při pečení jsem měla podezření, že to bude tuhé a byly. PO vychladnutí, tvrdé jako balvan.Dělala jsem přesně podle receptu a těsto vypadalo skvěle :-(

  • Majland | 16. 3. 2014 10:54

    Musim rict ze jsou to skvele rohliky jsem muz a rad pecu a varim povedli se davam za 1 ;-)

  • Ewka | 14. 2. 2014 21:54

    Tak můj manžel si je pochvaluje a musím říct, že jemu jen tak nějaké pečivo nechutná :)

  • aktivek | 23. 7. 2013 10:57

    super rohlíčky

  • aktivek | 23. 7. 2013 10:57

    super rohlíčky

  • cizova | 6. 6. 2013 16:39

    Zkousela jsem pect nekolikrat rohliky podle jinych receptu,ale tento recept je nejlepsi.jsem rada,ze jsem ho objevila.Rohliky jsou super.Nemaji chut buchet,jak to bylo u predeslych rohliku. :-*

  • Anonymous | 3. 4. 2013 10:09

    já sem dávala sušené a bylo to s tím moc dobré

  • Anonymous | 3. 4. 2013 10:07

    tento recept je úžasný doporučuji

  • andorrana
    andorrana | 17. 2. 2013 20:35

    Těsto bylo naprosto sametové a samotné rohlíky výborné:) zkoušela jsem 3variace, zapečené se sýrem, se slaninou a zapečené s párkem - mňam...

  • lencikad | 27. 12. 2012 14:06

    Těsto bylo nádherný, krásně se s ním pracuje, ale nakonec byly rohlíky tuhé, sníst se daly to jo, ale prostě byly to takové balvany. Čím to????

  • harry1 | 16. 12. 2012 19:22

    rohlicky skvele ale druhy den trochu tuhe jinak mnamka

  • KaterinaDraska | 1. 12. 2012 17:23

    Těsto je skvělé, už jsem dělala i housky z jiného těsta a byly těžké jako kámen, mohla bych jimi i zabít...chuťově ale špatné nebyly. Aby byly nadýchané je dobré je nechat déle kynout. Já dělám jako bulky sypané šunkou a sýrem s kmínem. Mooc dobré, parádní recept :o)

  • Mimiska1 | 12. 8. 2012 21:29

    Já jsem dala 1/2 normálního. Myslím si, že je lepší než sušený. A pak nechala cca 1hodinu kynout

  • Romana | 29. 5. 2012 16:49

    Zdravím, chtěla jsem se zeptat, co mám udělat pro to, aby nebyly rohlíky tak tuhé? Co dělám špatně? Děkuji za odpověď :-)

  • Hope.rock | 29. 4. 2012 10:59

    výborné a jednoduché... :)

  • steve | 7. 4. 2012 17:19

    po upleteni jak dlouhonechat kinout?

  • travitzka | 19. 2. 2012 21:45

    rohlíčky jsou výborné...

  • Lenka | 31. 1. 2012 10:37

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli dáváte sušené droždí,nebo normální Děkuji.

  • vaanilla | 24. 10. 2011 21:07

    Že by ingredience, které jsou uvedeny v úvodu receptu?

  • Anonymous | 21. 5. 2011 13:48

    nějak jsem nepochopil "vse nalijeme do formy" A to jako co?

  • Vlaďka | 7. 2. 2011 20:38

    Rohlíky jsou výborné. Udělala jsem je pěkně zatočené a aby jich bylo 12, jsou menší, než obvykle. Ale to nevadí, na svačinu akorát. Některé jsem posypala sýrem a jsou výborné. Děkuji za recept, příště budu dělat z dvojité dávky.

  • Renata | 18. 12. 2010 19:40

    Tak mně to těsto vůbec nevykynulo..... :'(

  • PajaP *** | 9. 7. 2010 14:20

    Dobre, ale bohule nevydrzely dlouhe mekke:-(

  • Radka Albrechtová | 3. 2. 2010 11:55

    moc dobré rohlíčky! Akorát abych z toho těsta udělala 12 kusů, musela jsem je udělat menší. Ale jsou opravdu dobré, určitě budu opakovat :-)

  • Vlastislav Janovský | 26. 1. 2010 11:55

    Tyto rohlíčky dělám už hodně dlouho a dělám je bez pekárny jen v ruce ještě se mě nestalo že by se nepovedly. Hlavně je dělám plněné (různě i na sladko) Jsou nej nej nej

  • Roman Raba | 2. 9. 2009 00:14

    Naprosto výborné rohlíky, dávám 1*.

  • venyss venyss | 13. 5. 2009 11:15

    Gábino, děkuji :-) je to inspirativní!

  • Gábina H | 13. 5. 2009 10:43

    Venyss, tady se můžete podívat na video, jak se tvarují rohlíky http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

  • venyss venyss | 13. 5. 2009 10:24

    Jaký tvar si připravíte,aby z toho vyšel tvar rohlíčku? Já když třeba dělam sladké rohlíčky,tak si to dělam na trojúhelníčky a pak mi ten tvar vyjde,je to také tak u tohoto receptu?

  • zdenka supolova | 12. 5. 2009 21:24

    A také v Hypernově:-)

  • ladislava staffenová | 12. 5. 2009 12:41

    A také v Intersparu a Lídlu ;-)

  • Jarka O. | 12. 5. 2009 11:50

    Hrubou sůl mají v Kauflandu ;-)

  • Georgina G. | 12. 5. 2009 10:39

    Měla jsem strach jestli se mi podaří vytvarovat tak hezké rohlíky jako na fotce, ale zadařilo se a světe div se, moje první rohlíky se dali jíst a dokonce byly i dobré :-DDD Jen je škoda, že jsem neměla tu hrubou sůl na posypku. Nevíte někdo kde se dá sehnat? Já jsem jí ještě neviděla :( ...Dávám za 1 a do oblíbených .-)

  • Valentinka I. | 23. 4. 2009 11:05

    Mám Clatronic - kapacita na 1 kg. Když dávám dvojtou dávku mám těsto po vykynutí mírně nad okraj, ale nikdy mi nepřeteče :-D Mám jeden hák a i ten to zvládne. Je fakt, že ze začátku háku trochu pomůžů lžící a párkrát cáknu vodou zvrchu..ale opatrně aby se těsto nelepilo...pokuď se mi zdá lepivé - mírně popráším moukou. Ale doporučila bych vám Sylvo nejprve zkusit jen z jedné dávky, třeba Vám nebudou chutnat a pak mne proklejete za zbytečnou práci :-DDD Zapomněla jsem do receptu ještě dopsat, že peču na pečícím papíru. .-)

  • Gábina H | 23. 4. 2009 10:30

    Sylvo, záleží, jak velká je pekárna. Součet ingrediencí by neměl převýšit kapacitu pekárny. Já mám Moulinex XXL (max 1500 g) a myslím, že by se mi tam ta dvojitá dávka vešla. Když budete těsto sledovat a bude kynout až k okénku, stačí pekárnu vypnout a nechat dokynout při vypnuté pekárně.

  • Sylva P. | 23. 4. 2009 06:41

    Takže dáváte do pekárny rovnou 2 dávky surovin? Jsem začátečník, tak nevím, jestli pak nebude z tolika těsta "hrnečku vař!" Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Housky a rohlíky
Pokrmy Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

130
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
89
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
78
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
49
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
46
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Smrt v kapele Mňága a Žďorp: Co odhalilo parte

Smrt v kapele Mňága a Žďorp: Co odhalilo parte

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Negroni
Negroni
Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
Nejjednodušší avokádová pomazánka
Nejjednodušší avokádová pomazánka
Nejjednodušší chleba
Nejjednodušší chleba
Nejjednodušší kuřecí super roláda
Nejjednodušší kuřecí super roláda
  • Recepty.cz
  • Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact