Odvar z koření jsem si dělala den předem, zeleninu použila mrazenou penny po svíčkovou a octa dala nepatrně víc, to je věc chuti o kterou vlastně u svíčkové jde. Všichni mají tu zaručeně nejlepší a přitom je v podtatě jednoduchá, jen se musí dobře ochutit a na to musí být správný cit. Je skvělé, že autor/ka? napíše nejfalešnější a nevydává omáčku za nejlepší a nejpravější. Je to vlastně prima varianta pro všední den, zvládnutá za pár okamžiků, kterou jsem docela ráda zkusila a klidně se k ní i někdy vrátím, pokud nebudu zrovna hostit kapacitu z jakou je například Gordon Ramsay.
Byla výborná, dík za recept.
Omacka byla vyborna, ale asi jsem neco nechtene pokazila a nechtene smazala predesle komentare. Nevim jak to napravit.
Nedopatrenim jsem vas komentar oznacila za zavadny, omlouvam se, chtela jsem jen reagovat na komentar a napsat, ze nam taky moc chutnala a ze dekuji za recept.
Výborný recept. Většinou tedy dávám poměr zeleniny přibližně stejný, chutná nám svíčková míň mrkvová. S tím kořením zvlášť to je výborný nápad a omáčce to dá jiný rozměr. Dělám omáčku bezlepkovou, zahušťuji rýžovou moukou. Moc díky za recept
Jsem mile překvapená, chutná skvěle a obejdu se i bez toho masa.
Mnamka jako od maminky, pouzivam i mlete nove koreni.
Omáčka se mi povedla na výbornou a za recept bych chtěla velice poděkovat. Vyzkoušela jsem už svíčkovou na několik způsobů. Dokonce jsem i nakládala maso nebo zkusila udělat omáčku ze zeleniny halalí. Jestli můžu doporučit, udělejte si vývar z koření už den předem, je pak ještě silnější a omáčku perfektně doladí. Taky jsem zkoušela místo šlehačky jednou dát zakysanou smetanu, ale ta se mi v omáčce jakoby srazila.
právě jsem ji dodělala,je užasná.Zítra bude s králíčkem a knedlík ;-)
Dělám takhle svíčkovou také, bobkový list jen 1 (víc by nám moc vonělo), začínám osmažením cibulky, na ni zeleninu. Kuličky koření a pepře + 1 stroužek česneku do čajítka. Měkkou zeleninu rozmixuji. přidám smetanu, zahustím záklechtkou z hl.mouky, nebo zásmažkou. Kostku - 2 slepičího bujónu, dosolit, trošku octa (ochutnávat a přikápavat ocet) Kdo si není jist ochucováním octem, místo sladké smetany přidá nakonec kysanou smetanu a už neoctit.. Přidávám k ní cokoliv. Sekanou, nebo v polévce uvařím půl kuřete, oberu, nakrájím, vložím do omáčky. To pak přiliju kuřecí vývar místo vody. Příloha: knedlík. Když omáčku s kuřecím masem, někdy i vrtulky, nebo bramborový knedlík. ;-)
Za mých mladých let ji měli v každé hospodě a já ji strašně milovala. Stála asi kolem pěti korun, když byli všichni doma, občas jsem jí dělala. Zrovna tak polskou omáčku s vepřovými jazyky a pajšl, který hodně lidíé nenávidí, ale kdo umí vařit, ví o čme mluvím. Všechny zdravím a přeju hodně dobrých jíděl. <3
Byla výborná a jednoduchá :-* . Dělám jí stejně, jen navíc přidávám špetku tymiánu. Moje bábinka mě jí učila stejně, abych prý uměla uvařit i bez masa a říkala mi, že největší kumšt je omáčku dobře ochutit :-P .
ja omáčku vubec nezahuštuji tyčovym mixerem rozmixuju zeleninu přidam dvě šlehačky dochutim sul cukr citron.štavu a hotovo
Po nějakém čase jsem jí zas udělala, chutná nám a ani se extra nesnažím jí rozmixovat. Zelenina nám nevadí, jen nesmí být přičmoudlá, to ztratí sladkost a zhořkne, ale tady spíš záleží na dochucení, to je kumšt u každé bílé omáčky a chce to něco málo kuchařské praxe.
Zrovna vcera jsem ji delala,uvarim mrkev celer a petrzel s novym korenim, bobkovy list,-vse dohromady,rozmixuji a ochutim sul ,cukr,ocet-k tomu sekana a brusinky.
postupovala sem podle receptu ale teda bez urazky nechutnala mi.
Já zeleninu mixuji s částí vývaru z koření. Nesmíte jí hodně opražit, nebo jí rozmixovanou ještě přeceďte. S dochucováním to už není vůbec složité a vylévat nic nemusíte.
Je to výborná a rychlá omáčka. Jako náhrada za pravou svíčkovou dostačující a navíc mám vetšinou všechny suroviny doma. Někdy dávám i jalovec.
postupovala jsem naprosto presne podle receptu, ale vubec mi to tedy nechutna :-! zelenina jelikoz neni poradne rozvarena tak se ani nedala rozmixovat do hladka, je to bez chuti...tohle by mi nesnedl ani pes, takze to jdu vylit do ...no vite kam :-( Ja nevim, ze tohle vzdycky delam, mam osvedceny recept a stejne chci vyzkouset jiny a pak to takhle dopadne. skoda surovin :-(
delam casto,je vyborna <:-) :-P
Tahle rychlá svíčková se mi osvědčila nejvíc. Chutná všem a není s ní moc práce.
Výborná! Doporučuji těm, co nejsou pro velké vyvařování, ale rádi si pochutnají ;-) . U nás velká spokojenost <:-) .
pico
Celkem rychlá večeře s plátkem sekané z minulého dne. Moc dobrá, místo petžele jsem dala jen celer. <:-)
Máme rádi omáčky,ale nikdo nechce maso.Tohle je naprosto přepychový recept pro naší rodinu!Děkuji
dobrý rychlý snadný recept...chválím...svíčková se povedla..a všem to můžu jen doporučit :-)
:-((Já Mo,nejsem autorka,ale autor...,napište co chutná Vám,třeba pak Váš komentář pochopím:-o...,možná jste jen začátečník,který se pere s dochucováním,ale to vyjadřování....:-((.Jiří
...no, nikdy by mě nenapadlo, že vlastně vařívám "Nejfalešnější svíčkovou" :-)))Akorát, k na tuku (máslo, slanina) dočervena osmažené zelenině ještě přidám cibuli nadrobno. Toho vavřínu bych dal tak jeden lísteček, a s cukrem bych byl také opatrnější (mrkev, cibule je dosladka). Aby to mělo trošku barvu, část cukru bych "připálil" na kulér...V receptu mi chybí důkladné provaření "mouky" - nic se tím nepokazí. Naopak, nebyla třeba chuť mouky důvodem kanalýzy??? Ale tady se domnívám, že na vině jsou spíše ruce, v tomto připadku obě. Tedy, obě levé :-))) Myslím, že k napsání i negativního komentáře má každý právo. Lze to napsat i kultivovaně, ale jak to kdo napíše, je vlastně jeho a jen jeho vizitka :-())) Mám názor, že některá slova na kulinářském fóru by měla býti na indexu; doufám, že "kanalýza" k nim nepatří :-)))
Čtu si tady komentáře a, netuším proč tuto omáčku,která už podle názvu není pravá svíčková,ale pouze náhražka,tak odsuzujete.Vyzkoušela jsem ji už několikrát k sekané nebo karbenátkům a bylo to velice dobré.Dochutila jsem podle našich chutí a bylo to super.Ona se nabízí otázka,jak to kdo uvaří,jak dodrží recept a jak následně dochutí.Nemáme všichni stejné chutě,a nejspíš proto je těch receptů a variant milióny.o)))
Ajaj,tak tento recept už nikdy více...... zkusila jsem ,protože s přítelem milujeme svíčkovou -ale upřímně řečeno,nic horšího jsem dosud nevytvořila....
Pročpak asi tito "komentující" nepíší pod svým jménem?Zřejmě mají v sobě aspoň trochu studu,když už nic jiného.
Já Mo - zvratky bys měla poznat už v začátku, proč to teda vaříš.... prudit ale můžeš i po přečtení receptu, to jo ... u nás se tomu říká iq skákajícího vrabce - vrabečci, promiňte......jestli to není tím, že vařit neumíš avyléváš si své komplexy.....
Nejako nám v poslednej dobe hulvátske komentáre ála Já Mo pribúdajú. Takto to vypadá, keď zodpovední flákajú svoju prácu.
Mila, Ja Mo, predevsim autorka neni aororka, ale autor a v receptu problem nevidim, asi jste spatne dochutila, neni tam zadna ingredience, co by pripominala zvratky, jinak slova jako blivajz a hnus se nehodi ani do slovniku predskolaku. Pokuste se priste prosim vyjadrovat kultivovane.Pokud vam to slovni zasoba nedovoli, radeji pouze napiste, ze vam nechutnalo, bude to tak lepsi, nez nekoho takto urazet!!! Kolik tady mate receptu vy???
Dělala jsem k obědu přesně podle receptu. Takový blivajz jsem ještě nejedla. Celé jsme to vylili do záchodu. Autorka zřejmě nemá chuťové buňky. Protože omáčku, co chutná jako zvratky, není vhodné nazývat svíčkovou.Hnus!!
Paráda, můj první pokus o "svíčkovou". Upekla jsem k ní sekanou, tak doufám, že bude manželovi chutnat. Mně teda chutná :-)
Dala jsem zmraženou zeleninu pod svíčkovou a místo octa štávu z citronu je to rychlé a dobré
Přesně takhle také připravuji,a s karbošákama.Je to kvalitní náhražka svíčkové,která netrvá takovou dobu.Vyzkoušela jsem i z halali,ale to mělo ke svíčkové daleko,ikdyž to nebylo také špatné.