• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejfalešnější svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Nejfalešnější svíčková

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 80
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
Nejfalešnější svíčková
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel menší
    • 1
      ks celer menší
    • 14
      ks nové koření cca
    • 6
      ks pepř mletý kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 50
      g máslo nebo olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Do litru vody přidáme koření a necháme přejít varem: necháme odstát, aby koření pustilo aroma, abychom později mohli použít pouze přecezený vývar. Zeleninu očistíme, na hrubo nastrouháme a na rozpuštěném másle orestujeme do růžova. Pak přidáme lžíci a půl hladké mouky, ještě chviličku restujeme a dolijeme asi 2 dcl vody, povaříme jen chviličku a umixujeme vše buď v mixéru, nebo přímo v hrnci tyčovým mixérem do hladka. Potom dolijeme vývarem z koření, přidáme smetanu, 2 vrchovaté lžíce cukru a dostatečně osolíme. Necháme přejít varem, aby se nesrazila smetana, a dochutíme octem.
2
Do omáčky můžete přidat třeba sekanou, karbanátek nebo kousek vařevého hovězího z polévky - to pro ty, co se bez masa neobejdou (třeba já) a podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anevanu | 31. 12. 2021 12:45

    Byla skvělá a dnes vařím znovu ;) ;) ;) ;) ;) ;)

  • Markéta | 12. 2. 2017 08:24

    Odvar z koření jsem si dělala den předem, zeleninu použila mrazenou penny po svíčkovou a octa dala nepatrně víc, to je věc chuti o kterou vlastně u svíčkové jde. Všichni mají tu zaručeně nejlepší a přitom je v podtatě jednoduchá, jen se musí dobře ochutit a na to musí být správný cit. Je skvělé, že autor/ka? napíše nejfalešnější a nevydává omáčku za nejlepší a nejpravější. Je to vlastně prima varianta pro všední den, zvládnutá za pár okamžiků, kterou jsem docela ráda zkusila a klidně se k ní i někdy vrátím, pokud nebudu zrovna hostit kapacitu z jakou je například Gordon Ramsay.

  • Hanka | 18. 12. 2016 14:57

    Byla výborná, dík za recept.

  • Eva | 28. 6. 2016 20:53

    Omacka byla vyborna, ale asi jsem neco nechtene pokazila a nechtene smazala predesle komentare. Nevim jak to napravit.

  • Eva | 28. 6. 2016 20:50

    Nedopatrenim jsem vas komentar oznacila za zavadny, omlouvam se, chtela jsem jen reagovat na komentar a napsat, ze nam taky moc chutnala a ze dekuji za recept.

  • xposa | 7. 2. 2015 14:55

    Výborný recept. Většinou tedy dávám poměr zeleniny přibližně stejný, chutná nám svíčková míň mrkvová. S tím kořením zvlášť to je výborný nápad a omáčce to dá jiný rozměr. Dělám omáčku bezlepkovou, zahušťuji rýžovou moukou. Moc díky za recept

  • Pavla Němečková | 19. 7. 2014 10:53

    Jsem mile překvapená, chutná skvěle a obejdu se i bez toho masa.

  • Lucka | 4. 7. 2014 14:28

    Mnamka jako od maminky, pouzivam i mlete nove koreni.

  • Štěpka | 29. 5. 2014 10:10

    Omáčka se mi povedla na výbornou a za recept bych chtěla velice poděkovat. Vyzkoušela jsem už svíčkovou na několik způsobů. Dokonce jsem i nakládala maso nebo zkusila udělat omáčku ze zeleniny halalí. Jestli můžu doporučit, udělejte si vývar z koření už den předem, je pak ještě silnější a omáčku perfektně doladí. Taky jsem zkoušela místo šlehačky jednou dát zakysanou smetanu, ale ta se mi v omáčce jakoby srazila.

  • kleopatra | 13. 4. 2013 20:33

    právě jsem ji dodělala,je užasná.Zítra bude s králíčkem a knedlík ;-)

  • bábona | 3. 2. 2013 01:16

    Dělám takhle svíčkovou také, bobkový list jen 1 (víc by nám moc vonělo), začínám osmažením cibulky, na ni zeleninu. Kuličky koření a pepře + 1 stroužek česneku do čajítka. Měkkou zeleninu rozmixuji. přidám smetanu, zahustím záklechtkou z hl.mouky, nebo zásmažkou. Kostku - 2 slepičího bujónu, dosolit, trošku octa (ochutnávat a přikápavat ocet) Kdo si není jist ochucováním octem, místo sladké smetany přidá nakonec kysanou smetanu a už neoctit.. Přidávám k ní cokoliv. Sekanou, nebo v polévce uvařím půl kuřete, oberu, nakrájím, vložím do omáčky. To pak přiliju kuřecí vývar místo vody. Příloha: knedlík. Když omáčku s kuřecím masem, někdy i vrtulky, nebo bramborový knedlík. ;-)

  • babka | 2. 2. 2013 10:12

    Za mých mladých let ji měli v každé hospodě a já ji strašně milovala. Stála asi kolem pěti korun, když byli všichni doma, občas jsem jí dělala. Zrovna tak polskou omáčku s vepřovými jazyky a pajšl, který hodně lidíé nenávidí, ale kdo umí vařit, ví o čme mluvím. Všechny zdravím a přeju hodně dobrých jíděl. <3

  • Renata Káncová | 20. 5. 2012 13:02

    Byla výborná a jednoduchá :-* . Dělám jí stejně, jen navíc přidávám špetku tymiánu. Moje bábinka mě jí učila stejně, abych prý uměla uvařit i bez masa a říkala mi, že největší kumšt je omáčku dobře ochutit :-P .

  • Lenka | 16. 2. 2012 17:05

    ja omáčku vubec nezahuštuji tyčovym mixerem rozmixuju zeleninu přidam dvě šlehačky dochutim sul cukr citron.štavu a hotovo

  • Božena Hánová | 23. 1. 2012 18:26

    Po nějakém čase jsem jí zas udělala, chutná nám a ani se extra nesnažím jí rozmixovat. Zelenina nám nevadí, jen nesmí být přičmoudlá, to ztratí sladkost a zhořkne, ale tady spíš záleží na dochucení, to je kumšt u každé bílé omáčky a chce to něco málo kuchařské praxe.

  • alenaeb | 17. 10. 2011 16:14

    samozrejme slehacku ,trochu hladke mouky. Knedlik.

  • alenaeb | 17. 10. 2011 16:12

    Zrovna vcera jsem ji delala,uvarim mrkev celer a petrzel s novym korenim, bobkovy list,-vse dohromady,rozmixuji a ochutim sul ,cukr,ocet-k tomu sekana a brusinky.

  • veronika | 25. 9. 2011 16:17

    postupovala sem podle receptu ale teda bez urazky nechutnala mi.

  • Jeriová Dagmar | 18. 8. 2011 15:53

    Já zeleninu mixuji s částí vývaru z koření. Nesmíte jí hodně opražit, nebo jí rozmixovanou ještě přeceďte. S dochucováním to už není vůbec složité a vylévat nic nemusíte.

  • Jeriová Dagmar | 18. 8. 2011 15:48

    Je to výborná a rychlá omáčka. Jako náhrada za pravou svíčkovou dostačující a navíc mám vetšinou všechny suroviny doma. Někdy dávám i jalovec.

  • Petra | 13. 7. 2011 12:19

    postupovala jsem naprosto presne podle receptu, ale vubec mi to tedy nechutna :-! zelenina jelikoz neni poradne rozvarena tak se ani nedala rozmixovat do hladka, je to bez chuti...tohle by mi nesnedl ani pes, takze to jdu vylit do ...no vite kam :-( Ja nevim, ze tohle vzdycky delam, mam osvedceny recept a stejne chci vyzkouset jiny a pak to takhle dopadne. skoda surovin :-(

  • werne | 9. 7. 2011 21:11

    delam casto,je vyborna <:-) :-P

  • J.M. | 24. 6. 2011 12:11

    Tahle rychlá svíčková se mi osvědčila nejvíc. Chutná všem a není s ní moc práce.

  • Knut | 27. 4. 2011 14:29

    Výborná! Doporučuji těm, co nejsou pro velké vyvařování, ale rádi si pochutnají ;-) . U nás velká spokojenost <:-) .

  • vole | 15. 4. 2011 17:12

    pico

  • Dita | 9. 4. 2011 09:47

    Celkem rychlá večeře s plátkem sekané z minulého dne. Moc dobrá, místo petžele jsem dala jen celer. <:-)

  • Alice | 8. 2. 2011 12:54

    Máme rádi omáčky,ale nikdo nechce maso.Tohle je naprosto přepychový recept pro naší rodinu!Děkuji

  • recepty73
    recepty73 | 9. 12. 2010 18:01

    ...jsem rád,že Vám chutnalo ;-)

  • Doro-te | 9. 12. 2010 15:57

    dobrý rychlý snadný recept...chválím...svíčková se povedla..a všem to můžu jen doporučit :-)

  • recepty 73 | 16. 8. 2010 17:58

    :-((Já Mo,nejsem autorka,ale autor...,napište co chutná Vám,třeba pak Váš komentář pochopím:-o...,možná jste jen začátečník,který se pere s dochucováním,ale to vyjadřování....:-((.Jiří

  • Olga . | 13. 8. 2010 13:25

    ...no, nikdy by mě nenapadlo, že vlastně vařívám "Nejfalešnější svíčkovou" :-)))Akorát, k na tuku (máslo, slanina) dočervena osmažené zelenině ještě přidám cibuli nadrobno. Toho vavřínu bych dal tak jeden lísteček, a s cukrem bych byl také opatrnější (mrkev, cibule je dosladka). Aby to mělo trošku barvu, část cukru bych "připálil" na kulér...V receptu mi chybí důkladné provaření "mouky" - nic se tím nepokazí. Naopak, nebyla třeba chuť mouky důvodem kanalýzy??? Ale tady se domnívám, že na vině jsou spíše ruce, v tomto připadku obě. Tedy, obě levé :-))) Myslím, že k napsání i negativního komentáře má každý právo. Lze to napsat i kultivovaně, ale jak to kdo napíše, je vlastně jeho a jen jeho vizitka :-())) Mám názor, že některá slova na kulinářském fóru by měla býti na indexu; doufám, že "kanalýza" k nim nepatří :-)))

  • Jana Kutačová | 12. 8. 2010 19:06

    Čtu si tady komentáře a, netuším proč tuto omáčku,která už podle názvu není pravá svíčková,ale pouze náhražka,tak odsuzujete.Vyzkoušela jsem ji už několikrát k sekané nebo karbenátkům a bylo to velice dobré.Dochutila jsem podle našich chutí a bylo to super.Ona se nabízí otázka,jak to kdo uvaří,jak dodrží recept a jak následně dochutí.Nemáme všichni stejné chutě,a nejspíš proto je těch receptů a variant milióny.o)))

  • Lada Jedličková | 12. 8. 2010 15:44

    Ajaj,tak tento recept už nikdy více...... zkusila jsem ,protože s přítelem milujeme svíčkovou -ale upřímně řečeno,nic horšího jsem dosud nevytvořila....

  • zdenka supolova | 9. 8. 2010 12:07

    Pročpak asi tito "komentující" nepíší pod svým jménem?Zřejmě mají v sobě aspoň trochu studu,když už nic jiného.

  • ladka stafl | 8. 8. 2010 23:59

    Já Mo - zvratky bys měla poznat už v začátku, proč to teda vaříš.... prudit ale můžeš i po přečtení receptu, to jo ... u nás se tomu říká iq skákajícího vrabce - vrabečci, promiňte......jestli to není tím, že vařit neumíš avyléváš si své komplexy.....

  • Zora Manasová | 8. 8. 2010 21:16

    Nejako nám v poslednej dobe hulvátske komentáre ála Já Mo pribúdajú. Takto to vypadá, keď zodpovední flákajú svoju prácu.

  • Daniella O. | 8. 8. 2010 20:57

    Mila, Ja Mo, predevsim autorka neni aororka, ale autor a v receptu problem nevidim, asi jste spatne dochutila, neni tam zadna ingredience, co by pripominala zvratky, jinak slova jako blivajz a hnus se nehodi ani do slovniku predskolaku. Pokuste se priste prosim vyjadrovat kultivovane.Pokud vam to slovni zasoba nedovoli, radeji pouze napiste, ze vam nechutnalo, bude to tak lepsi, nez nekoho takto urazet!!! Kolik tady mate receptu vy???

  • Já Mo | 8. 8. 2010 14:07

    Dělala jsem k obědu přesně podle receptu. Takový blivajz jsem ještě nejedla. Celé jsme to vylili do záchodu. Autorka zřejmě nemá chuťové buňky. Protože omáčku, co chutná jako zvratky, není vhodné nazývat svíčkovou.Hnus!!

  • Tereza Rydlová | 24. 10. 2009 13:27

    Paráda, můj první pokus o "svíčkovou". Upekla jsem k ní sekanou, tak doufám, že bude manželovi chutnat. Mně teda chutná :-)

  • Emil Lehký | 15. 4. 2009 10:02

    Dala jsem zmraženou zeleninu pod svíčkovou a místo octa štávu z citronu je to rychlé a dobré

  • Marie Šindelová | 23. 2. 2009 12:03

    Přesně takhle také připravuji,a s karbošákama.Je to kvalitní náhražka svíčkové,která netrvá takovou dobu.Vyzkoušela jsem i z halali,ale to mělo ke svíčkové daleko,ikdyž to nebylo také špatné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cukr Hladká mouka Máslo Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Medové trubičky

Medové trubičky

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

46
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
39
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Smažák bez prskání - sýrové placičky
Smažák bez prskání -…
27
Paprikový mls
Paprikový mls

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Nedietní bůčkové řízky
Nedietní bůčkové řízky
Negroni
Negroni
Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednodušší avokádová pomazánka
Nejjednodušší avokádová pomazánka
Nejjednodušší chleba
Nejjednodušší chleba
  • Recepty.cz
  • Nejfalešnější svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact