• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, cca
    • 5
      ks vídeňské párky cca 4 -
    • 100
      g uzený špek nebo prorostlá slanina, cca
    • sůl
    • koření na vepřovou pečeni nebo jiné, dle vlastní chuti (kmín, pepř, majoránka...)
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek 2 -

Postup přípravy receptu

1
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že bude v kompaktním kuse a den předem nasolené (alespoň přes noc).
2
Úzkým dlouhým nožem budeme do vybraného kusu masa dělat vpichy (skrz na skrz) a když budeme mít nůž zapíchnutý v mase, trochu s ním i pootočíme, abychom pro párky a slaninu udělali lepší vstupní prostor. Párky a slaninu (na hranolky pokrájenou) je dobré dát na chvíli ztuhnout do mrazáku, tím si při zapichování uzeniny do masa také práci hodně usnadníme.
3
Prošpikované maso dáme do zapékací mísy na pokrájenou cibuli a česnek, okořeníme dle vlastní chuti (můžeme nechat jen osolené) podlijeme trochou vody, zaklopíme a dáme péct téměř doměkka. Během pečení dle potřeby podléváme. Dle druhu masa můžeme podlévat i pivem nebo červeným vínem.
4
Po odklopení dopečeme doměkka a dozlatova za občasného přelití výpekem. Po vyndání z trouby necháme maso krátce odpočinout, pak pokrájíme na plátky a servírujeme.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem (noky), se špenátem nebo zelím, s čerstvým chlebem a sklenicí vychlazeného piva...
6
Po úplném vychlazení můžeme maso krájet na slabé plátky a použít jako slavnostnější studené pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

Bylinková uzenářská směs

Bylinková uzenářská směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chaberaci | 11. 4. 2017 12:04

    Byl to skvely obed na jednicku. Diky za recept.

  • Jitka | 12. 5. 2016 22:04

    Úžasné masíčko. WOW <:-)

  • anevanu | 19. 8. 2015 09:51

    bylo to výborné,mělo to jen jednu vadu,že jsme ve dvou osobách snědli i s párkama ,1,5kg masa za den...to si nemůžu dovolit :-D Takže doporučuji těm co na to nemají ..upéct nandat a zbytek někam důkladně schovat. :-\

  • Lída Faustová | 24. 5. 2015 20:50

    Špikovala jsem a pekla vepřovou krkovici. Doba celého pečení byla i s odpočinutím hodinatřičtvrtě na kilotřicet masa. Hovězí by taky stálo za hřích a při vhodné příležitosti určitě vyzkouším.

  • Martin | 6. 5. 2015 18:16

    Jak dlouho jste maso pekli a na kolik stupňů?

  • Randáčková | 15. 2. 2015 14:52

    Výtečný sváteční oběd, maso bylo šťavnaté a všem moc chutnalo. Děkuji.

  • Soňa Peterková | 18. 1. 2015 08:04

    Špikovanou pečeni jsem připravovala k včerejšímu obědu a byla vynikající. Nejvíc si jí pochvaloval děda, který v hotelové restauraci vařil 35 let a to byla pro mně největší pocta. Dělala jsem jí taky se špenátem a s karlovarským knedlíkem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí Zvěřina Uzeniny & mleté maso
Maso Chuťovky Hovězí Telecí Uzené Zvěřina Vepřové Slané Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření na vepřovou pečeni Sůl Uzený špek Vepřová krkovice Vídeňské párky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Boj vévodkyně Kate s nemocí: Jak rakovinu oznámili dětem?

Boj vévodkyně Kate s nemocí: Jak rakovinu oznámili dětem?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy…
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact