• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, cca
    • 5
      ks vídeňské párky cca 4 -
    • 100
      g uzený špek nebo prorostlá slanina, cca
    • sůl
    • koření na vepřovou pečeni nebo jiné, dle vlastní chuti (kmín, pepř, majoránka...)
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek 2 -

Postup přípravy receptu

1
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že bude v kompaktním kuse a den předem nasolené (alespoň přes noc).
2
Úzkým dlouhým nožem budeme do vybraného kusu masa dělat vpichy (skrz na skrz) a když budeme mít nůž zapíchnutý v mase, trochu s ním i pootočíme, abychom pro párky a slaninu udělali lepší vstupní prostor. Párky a slaninu (na hranolky pokrájenou) je dobré dát na chvíli ztuhnout do mrazáku, tím si při zapichování uzeniny do masa také práci hodně usnadníme.
3
Prošpikované maso dáme do zapékací mísy na pokrájenou cibuli a česnek, okořeníme dle vlastní chuti (můžeme nechat jen osolené) podlijeme trochou vody, zaklopíme a dáme péct téměř doměkka. Během pečení dle potřeby podléváme. Dle druhu masa můžeme podlévat i pivem nebo červeným vínem.
4
Po odklopení dopečeme doměkka a dozlatova za občasného přelití výpekem. Po vyndání z trouby necháme maso krátce odpočinout, pak pokrájíme na plátky a servírujeme.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem (noky), se špenátem nebo zelím, s čerstvým chlebem a sklenicí vychlazeného piva...
6
Po úplném vychlazení můžeme maso krájet na slabé plátky a použít jako slavnostnější studené pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

Bylinková uzenářská směs

Bylinková uzenářská směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chaberaci | 11. 4. 2017 12:04

    Byl to skvely obed na jednicku. Diky za recept.

  • Jitka | 12. 5. 2016 22:04

    Úžasné masíčko. WOW <:-)

  • anevanu | 19. 8. 2015 09:51

    bylo to výborné,mělo to jen jednu vadu,že jsme ve dvou osobách snědli i s párkama ,1,5kg masa za den...to si nemůžu dovolit :-D Takže doporučuji těm co na to nemají ..upéct nandat a zbytek někam důkladně schovat. :-\

  • Lída Faustová | 24. 5. 2015 20:50

    Špikovala jsem a pekla vepřovou krkovici. Doba celého pečení byla i s odpočinutím hodinatřičtvrtě na kilotřicet masa. Hovězí by taky stálo za hřích a při vhodné příležitosti určitě vyzkouším.

  • Martin | 6. 5. 2015 18:16

    Jak dlouho jste maso pekli a na kolik stupňů?

  • Randáčková | 15. 2. 2015 14:52

    Výtečný sváteční oběd, maso bylo šťavnaté a všem moc chutnalo. Děkuji.

  • Soňa Peterková | 18. 1. 2015 08:04

    Špikovanou pečeni jsem připravovala k včerejšímu obědu a byla vynikající. Nejvíc si jí pochvaloval děda, který v hotelové restauraci vařil 35 let a to byla pro mně největší pocta. Dělala jsem jí taky se špenátem a s karlovarským knedlíkem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí Zvěřina Uzeniny & mleté maso
Maso Chuťovky Hovězí Telecí Uzené Zvěřina Vepřové Slané Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření na vepřovou pečeni Sůl Uzený špek Vepřová krkovice Vídeňské párky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Fofrperník

Fofrperník

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Bramborový guláš
Bramborový guláš
14
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Uniklo z famózního galavečeru Pirelli: Střípky ze zákulisí! Mejdan jako u Gatsbyho

Uniklo z famózního galavečeru Pirelli: Střípky ze zákulisí! Mejdan jako u Gatsbyho

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy…
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact