• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí -půl kostky,
    • 100
      g máslo - změklé
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • sůl - špetka
    • 200
      ml mléko dle hustoty těsta, cca
    • rozšlehané vejce na potření před pečením
    • pečící papír
    • moučkový cukr s vanilkou na posypání
    • nádivka : maková, ořechová, povidlová, tvarohová...

Postup přípravy receptu

1
Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném stole obdélníčky, které potíráme námi oblíbenou nádivkou, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy klademe na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potřeme vejcem a dáme do rozehřáté trouby na střední teplotu (170°C) na cca 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.
2
***Martin přijel na koni a přivezl první sníh, proto je pečivo podle tradice ve tvaru koňské podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Omáčka ke svatomartinské huse

Omáčka ke svatomartinské huse

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 7. 10. 2015 08:59

    Výborné jemné pečivo,dělala jsem je s mákem a děkuji za recept.

  • Jitka | 28. 10. 2014 19:01

    Prostě fantastické, jen se po nich zaprášilo :-) :))

  • Petra | 8. 11. 2013 12:12

    O víkendu je s dětmi zkusíme. Těsto budu muset udělat sama a s ostatním si pohrajeme, protože v kuchyni pomáhají ze všeho nejraději. Nejdřív ale ještě musíme vyloupat ořechy.

  • Hana Fousková | 9. 6. 2013 07:53

    Některé jsem zahnula a některé nechala rovné,jsou výborné,s těstem se pracovalo dobře,brzo zopakuji i s povidly,které jsem tentokrát neměla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Buchty Záviny Dezerty Snídaně Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Nádivka Pečící papír Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

85
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
66
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
45
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
44
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun,…
33
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

(nejen) Makový koláč
(nejen) Makový koláč
(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
(nejen) Masové roládky / závitky s…
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact