Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném stole obdélníčky, které potíráme námi oblíbenou nádivkou, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy klademe na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potřeme vejcem a dáme do rozehřáté trouby na střední teplotu (170°C) na cca 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.
2
***Martin přijel na koni a přivezl první sníh, proto je pečivo podle tradice ve tvaru koňské podkovy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dáša
|7. 10. 2015 08:59
Výborné jemné pečivo,dělala jsem je s mákem a děkuji za recept.
Jitka
|28. 10. 2014 19:01
Prostě fantastické, jen se po nich zaprášilo :-) :))
Petra
|8. 11. 2013 12:12
O víkendu je s dětmi zkusíme. Těsto budu muset udělat sama a s ostatním si pohrajeme, protože v kuchyni pomáhají ze všeho nejraději. Nejdřív ale ještě musíme vyloupat ořechy.
Hana Fousková
|9. 6. 2013 07:53
Některé jsem zahnula a některé nechala rovné,jsou výborné,s těstem se pracovalo dobře,brzo zopakuji i s povidly,které jsem tentokrát neměla.