kuřecí maso
nebo krůtí, králičí, vepřové (bez kosti a kůže - libové)
sůl
kari
pórek
olej
Postup přípravy receptu
1
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle Vaší chuti. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, ochutíme kari a solí, zakápneme trošku oleje a řádně promícháme dohromady s pórkem. Dáme do chladna odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na trošce oleje a podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s pečivem a zeleninovým salátem (oblohou).
2
Je to jednoduché a hlavně rychlé jídlo, pokud si ho připravíte den předem, máte za půl hodiny dojedeno i s umytým nádobím :-).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Radová
|4. 4. 2017 12:34
Byl to skvělý oběd. Rychlý, chutný, prostě taková malá výhra.
šimi
|31. 8. 2016 14:01
výborný to bylo a taky strašně snadný i pro nekuchaře jako já
Petra Vokatá
|15. 4. 2015 14:11
Moc dobrá rychlovka na které se nedá co zkazit.
Iva
|19. 11. 2013 11:21
Večer jsem si všechno připravila a teď jdu smažit, voní to dobře a už se těším :)) !
Vanda K.
|16. 3. 2013 07:59
přesně tak :-))
Vanda K.
|16. 3. 2013 07:57
dělám skoro pravidelně, je to skvělé a hned :-)) <:-) <3 :-) ;-) :-*
Šarbochová
|7. 5. 2012 11:33
Dělala jsem včera z kuřecího masa a to nám chutnalo ještě víc než z vepřového,které jsem dělala předčasem.
Dorotka
|14. 9. 2011 16:59
Kdybych vás chtěla chytit za slovo, tak mě to s umytým nádobím trvalo o pár minut dýl. Ale stejně je to moc dobré a díky.
Syrovátková B.
|13. 5. 2011 11:59
Super !!!
Svatka
|13. 4. 2011 10:05
Nejlepší je na jedno kuřecí prso použít jeden malý porek a kusy masa nesměj být velké. Výborný.
Lucka
|26. 2. 2011 11:29
Já to dělám tak, že nejdříve osmahnu maso a pak přidám pórek. Také není špatné přidat žampiony :-)
hamča
|15. 2. 2011 21:01
Nebylo by lepší nejdříve osmažit maso a až potom přidat pórek? Na chuť je to vynikající, ale protože jsem chtěla mít maso dobře propečené (mám špatné zkušenosti s nedodělaným kuřecím), pórek se mi mezitím spálil... Ale jinak je to super! :)