• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • (nejen) Křenová krkovička
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Křenová krkovička

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
(nejen) Křenová krkovička
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská... pokrájená na plátky, cca
    • 4
      lžíce křen čerstvě nastrouhaný, cca
    • pikantní hořčice : orientální, dijonská... dle chuti
    • 2
      ks jablka větší, nejlépe kyselejší
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti - silnější

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky krkovice, prokrojíme a pak teprve naklepeme. Uvnitř prokrojenou kapsu potřeme hořčicí a vložíme do ní plátek slaniny, pak jí opět uzavřeme, osolíme a opepříme, položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Takto pokračujeme s každým plátkem masa. Plátky masa poskládané v pekáčku opět potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem, na ně položíme půlky očištěných jablek, které zakryjeme zbylými plátky slaniny, pekáč nebo mísu zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů doměkka. Dle potřeby poléváme a před vyndáním necháme slaninu krátce dopéct dozlatova bez přikrytí.
2
Podáváme nejlépe s bramborem.
3
Pokud chceme, můžeme dát na dno pekáče pokrájené oloupané syrové brambory, na ně položit plátky krkovice... a budeme mít krkovičku pečenou rovnou i s přílohou. Lze podlít i smetanou nebo silným vývarem. Fantazii se meze nekladou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křenová pomazánka à la budapešťská

Křenová pomazánka à la budapešťská

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 11. 11. 2016 19:20

    no perfektní nic jiného bych ani napsat nemohla páč boule za ušima máme ještě te´d :-D

  • Petr Lichva | 17. 1. 2016 19:05

    Moc dobré. Byla to dobrá zkušenost, nikdo si nestěžoval a talíře zůstaly prázdné.

  • Kačírková | 16. 1. 2016 14:53

    Děkuji za skvělý oběd, bylo to vynikajicí

  • Jana | 19. 8. 2015 13:30

    Perfektní. Dlouho jsem si tak nechutnala. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Vepřové Uzeniny Z ovoce Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Jablka Křen Pepř mletý Pikantní hořčice Plátky krkovičky bez kosti Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

89
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
50
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…
(nejen) Kapří řízky se zeleninou
(nejen) Kapří řízky se zeleninou
(nejen) Makový koláč
(nejen) Makový koláč
(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
(nejen) Masové roládky / závitky s…
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Ředkvičková smaženice
  • Recepty.cz
  • (nejen) Křenová krkovička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact