• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • (nejen) Hovězí ragú
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Hovězí ragú

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 133
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 0,50
      ks celer středně velký
    • 2
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý a sůl dle chuti
    • 800
      g hovězí maso - kližka, zadní, přední (dle chuti)
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • vepřový vývar dle potřeby nebo bujon + voda
    • olej
    • 80
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.

RADA: Ochutnejte hovězí 6x jinak

3
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
4
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
* Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme). Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru. Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Issobel | 19. 2. 2019 18:21

    recepty73 ano vím. Jen jak jsem psala, nemám moc zkušeností s vařením a už vůbec ne s celerem v receptech, kolik ho dát aby nám chutnalo, jestli vůbec atd., takže jsem toto neodhadla. Vlastně jsem ho dřív v tomto množství ani neochutnala, tak jsem asi ani netušila, jak silnou chuť může mít. Teď už vím, čemu se příště vyvarovat :) . Nemyslela jsem můj komentář zle, to opravdu ne. Přeji krásný den

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2019 16:55

    Issobel: ...všichni vaří dle svých chutí :) ...když vím, že celer nepatří mezi mé oblíbence, asi bych vůbec nevařil recepty s celerem nebo bych alespoň jeho množství upravil :) ...hezký den!

  • Issobel | 19. 2. 2019 14:21

    Já jsem tedy zklamaná. Dělala jsem vše podle receptu, ale je v ragú děsně cítit celer. Asi by ho to chtělo méně, nebo ho příště zkusím úplně vynechat. Nejedl to ani manžel. Ale věřím, že pokud někomu chuť celeru nevadí, tento recept si zamiluje. Já jsem začínající kuchařka, tak s celerem nemám moc zkušeností. Toto je vlastně má druhá, ale asi se bez něj v kuchyni obejdu. Děkuji za zkušenost.

  • Marie Nová | 14. 3. 2017 07:55

    Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

  • Martin | 28. 9. 2016 15:43

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  • Kateřina | 5. 7. 2016 10:30

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  • Martina Kolinová | 4. 3. 2016 14:20

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  • Igor Nadenicek | 18. 11. 2015 07:16

    Vyborne, chutove vyrazne.

  • Dana | 11. 5. 2015 12:03

    Výborné. Podlévala jsem vývarem i červeným vínem a na závěr jsem vyndala maso a rozmixovala. Dávám 1 :-)

  • nladya | 13. 2. 2015 13:16

    Jednoduché a výborné. 1*

  • David | 26. 1. 2015 11:57

    Výborný, přidal jsem ještě hrst žampionů na půlky a moc dobrý.

  • káťa | 28. 10. 2014 13:06

    Výbornéé, velká spokojenost! Ragú sem dělala vůbec poprvé. Použila jsem mrkev, dýni a česnek a místo vývaru červené víno ;-)

  • Sonjaa | 31. 5. 2014 18:24

    Luxusní! Dělala jsem ze zadního, vařila asi dvě hod a s rýží je to výborný a dietní recept, děkuji :)

  • Vyskočilová | 17. 11. 2013 22:31

    Výborný recept,jen přípravu jsem si zjednodušila - do římského hrnce jsem dala zároven všechnu zeleninu s masem a po hodině přidala protlak a podle potřeby dosololila a dokořenila, pak dalších asi 40 min. a výborný výsledek :-) Díky.

  • Vosáhlová | 19. 8. 2013 14:07

    Velká spokojenost, ragú mohu doporučit, s manželem se olizujem ještě teď.

  • ladyus | 26. 5. 2013 12:08

    Vynikající záležitost :-)

  • Baťková | 7. 4. 2013 19:41

    Největší odměnou byly prázdné talíře, děkuji.

  • Marie Pujmanová | 13. 10. 2012 19:52

    Měla jsem nějaký nový protlak z Lídlu a ten byl dost trpký než na který jsem zvyklá tak jsem ho dávala jen polovinu. Ragů se mi povedlo, no je to takový vylepšený hovězí guláš a příjemná změna zaběhlého jídelníčku, děkuji za typ.

  • Slava | 2. 1. 2012 14:37

    :-P ragu na 1 a to jsem az ted zjistila, ze jsem zapomela na protlak :-D , take jsem podlevala cervenym vinem, doporucuji ;-)

  • Jaruška | 27. 11. 2011 13:38

    Vařila jsem ragú včera a byla to pecka <:-) !

  • Šebestová Andrea | 9. 11. 2011 14:26

    Díky skvělému receptu jsem si šplhla u přítele, ale hlavně u jeho rodičů. Největší překvapení pro mě bylo, když si nastávající tchýně od začínající kuchařky odnášela rady, jak ragů správně připravit a když si budoucí tchán pod stolem povoloval knoflík u kalhot :-D . Dík.

  • Kocánkovi | 25. 10. 2011 12:45

    Děkujeme receptům za skvělý oběd :) .

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2011 12:42

    ...to mě těší :-) ...

  • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:05

    Recept jsem vyzkoušela. Přoužila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné.

  • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:01

    Recept jsem vyzkoušela. Použila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné :-)

  • Hanka | 13. 10. 2011 15:03

    Jsme milovníci hovězího masa, manžel preferuje převážně kližku na všechny způsoby. Výběr dnešního oběda padl na tento recept a nezbývá než pochválit a doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Kuřecí Králičí Telecí Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Telecí Zvěřina Králičí Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Vepřový vývar

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

45
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
26
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Hovězí ragú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact