• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Hovězí ragú
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Hovězí ragú

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 244
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 0,50
      ks celer středně velký
    • 2
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý a sůl dle chuti
    • 800
      g hovězí maso - kližka, zadní, přední (dle chuti)
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • vepřový vývar dle potřeby nebo bujon + voda
    • olej
    • 80
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.

RADA: Ochutnejte hovězí 6x jinak

3
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
4
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
* Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme). Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru. Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Issobel | 19. 2. 2019 18:21

    recepty73 ano vím. Jen jak jsem psala, nemám moc zkušeností s vařením a už vůbec ne s celerem v receptech, kolik ho dát aby nám chutnalo, jestli vůbec atd., takže jsem toto neodhadla. Vlastně jsem ho dřív v tomto množství ani neochutnala, tak jsem asi ani netušila, jak silnou chuť může mít. Teď už vím, čemu se příště vyvarovat :) . Nemyslela jsem můj komentář zle, to opravdu ne. Přeji krásný den

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2019 16:55

    Issobel: ...všichni vaří dle svých chutí :) ...když vím, že celer nepatří mezi mé oblíbence, asi bych vůbec nevařil recepty s celerem nebo bych alespoň jeho množství upravil :) ...hezký den!

  • Issobel | 19. 2. 2019 14:21

    Já jsem tedy zklamaná. Dělala jsem vše podle receptu, ale je v ragú děsně cítit celer. Asi by ho to chtělo méně, nebo ho příště zkusím úplně vynechat. Nejedl to ani manžel. Ale věřím, že pokud někomu chuť celeru nevadí, tento recept si zamiluje. Já jsem začínající kuchařka, tak s celerem nemám moc zkušeností. Toto je vlastně má druhá, ale asi se bez něj v kuchyni obejdu. Děkuji za zkušenost.

  • Marie Nová | 14. 3. 2017 07:55

    Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

  • Martin | 28. 9. 2016 15:43

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  • Kateřina | 5. 7. 2016 10:30

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  • Martina Kolinová | 4. 3. 2016 14:20

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  • Igor Nadenicek | 18. 11. 2015 07:16

    Vyborne, chutove vyrazne.

  • Dana | 11. 5. 2015 12:03

    Výborné. Podlévala jsem vývarem i červeným vínem a na závěr jsem vyndala maso a rozmixovala. Dávám 1 :-)

  • nladya | 13. 2. 2015 13:16

    Jednoduché a výborné. 1*

  • David | 26. 1. 2015 11:57

    Výborný, přidal jsem ještě hrst žampionů na půlky a moc dobrý.

  • káťa | 28. 10. 2014 13:06

    Výbornéé, velká spokojenost! Ragú sem dělala vůbec poprvé. Použila jsem mrkev, dýni a česnek a místo vývaru červené víno ;-)

  • Sonjaa | 31. 5. 2014 18:24

    Luxusní! Dělala jsem ze zadního, vařila asi dvě hod a s rýží je to výborný a dietní recept, děkuji :)

  • Vyskočilová | 17. 11. 2013 22:31

    Výborný recept,jen přípravu jsem si zjednodušila - do římského hrnce jsem dala zároven všechnu zeleninu s masem a po hodině přidala protlak a podle potřeby dosololila a dokořenila, pak dalších asi 40 min. a výborný výsledek :-) Díky.

  • Vosáhlová | 19. 8. 2013 14:07

    Velká spokojenost, ragú mohu doporučit, s manželem se olizujem ještě teď.

  • ladyus | 26. 5. 2013 12:08

    Vynikající záležitost :-)

  • Baťková | 7. 4. 2013 19:41

    Největší odměnou byly prázdné talíře, děkuji.

  • Marie Pujmanová | 13. 10. 2012 19:52

    Měla jsem nějaký nový protlak z Lídlu a ten byl dost trpký než na který jsem zvyklá tak jsem ho dávala jen polovinu. Ragů se mi povedlo, no je to takový vylepšený hovězí guláš a příjemná změna zaběhlého jídelníčku, děkuji za typ.

  • Slava | 2. 1. 2012 14:37

    :-P ragu na 1 a to jsem az ted zjistila, ze jsem zapomela na protlak :-D , take jsem podlevala cervenym vinem, doporucuji ;-)

  • Jaruška | 27. 11. 2011 13:38

    Vařila jsem ragú včera a byla to pecka <:-) !

  • Šebestová Andrea | 9. 11. 2011 14:26

    Díky skvělému receptu jsem si šplhla u přítele, ale hlavně u jeho rodičů. Největší překvapení pro mě bylo, když si nastávající tchýně od začínající kuchařky odnášela rady, jak ragů správně připravit a když si budoucí tchán pod stolem povoloval knoflík u kalhot :-D . Dík.

  • Kocánkovi | 25. 10. 2011 12:45

    Děkujeme receptům za skvělý oběd :) .

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2011 12:42

    ...to mě těší :-) ...

  • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:05

    Recept jsem vyzkoušela. Přoužila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné.

  • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:01

    Recept jsem vyzkoušela. Použila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné :-)

  • Hanka | 13. 10. 2011 15:03

    Jsme milovníci hovězího masa, manžel preferuje převážně kližku na všechny způsoby. Výběr dnešního oběda padl na tento recept a nezbývá než pochválit a doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Kuřecí Králičí Telecí Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Telecí Zvěřina Králičí Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Vepřový vývar

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Ovocný dort

Ovocný dort

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Domácí pomerančový extrakt
Domácí pomerančový…
19
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
16
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
15
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Hovězí ragú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact