Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala a obalíme ve strouhance, potom ve vejcích a znovu ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Přendáme do pekáčku, pokud zbude, vlijeme zbylý výpek i marinádu a zalijeme smetanou. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct. Pekla jsem 1 a 1/4 hod. na 150 °C v horkovzdušné troubě.
2
Recept je určen pro ty, kteří nedrží žádnou dietu.
Je to vynikající! A jako příloha štˇouchaný brambor se slaninou .
Ivana Přikrylová
|8. 8. 2007 22:51
určitě tu bude chutnat i s libovějším masem, vyzkouším to z krkovičky
Anonym
|31. 7. 2007 19:04
No maucta ...
Anonym
|31. 7. 2007 13:17
Ještě bych doporučila vylepšení: Pomelte škvarky a naplňte jimi ten bůček. A do omáčky přidejte ke smetaně ještě jíšku. Pak to bude ta správná likvidační "dieta". Kdo bude mít výčitky svědomí, může to zakousnout pohankovým amasaké.