Plátky staršího chleba přepůlíme a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, pak odložíme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Nebo chléb opečeme v toustovači.
2
Vejce rozklepneme do pánve nebo lívanečníku s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme a následně necháme srazit. Usmažíme volská oka: žloutek musí zůstat celý, nesmí se roztéct a pokud máte rádi žloutek tuhý, není co pokazit a rozkleplé vejce můžete na pánvi i otočit. Pokud chcete žloutek tekutý, necháte srazit bílek, a když vidíte, že zespodu celý zbělal, pánev zaklopíte, odstavíte z ohně a necháte pod poklicí krátce dojít - vejce zbělá a žloutek zůstane tekutý.
3
Chléb, pokud ho nechceme křupavý, můžeme potřít hořčicí, kečupem nebo spakem dle chuti. Také chléb můžeme potřít máslem s česnekem. Na chléb pak položíme plátek šunky nebo slaniny (tu můžeme i osmažit) a na ní volské oko.
4
Podáváme ihned, dozdobené lahůdkovou cibulkou nebo bylinkami.