Přidáme vejce, mouku smíchanou s droždím, pudink, cukr, vanilkový cukr a sůl. Zapneme na SLADKÉ PEČENÍ (nebo základní program na chleba), po zvukovém signálu přidáme rozinky.
3
Po skončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne, nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
4
Podáváme sypané moučkovým cukrem (nejlépe k nedělní snídani s kakaem či kávou).
Výborný snídaňový mazanec. Oproti receptu jsem dala 100g cukru, použila jsem rozinky a plátkové mandle (dohromady 70g) a protože jsem neměla doma vanilkový pudink, dala jsem kokosový (se značnými obavami o výsledek). Do pekárny dávám vše najednou, peču na základní program v délce 3:12 hod. Dopadlo to skvěle. Kokosový pudink dodal mazanci zajímavý šmrnc a vůni, budu ho používat i nadále.
Jana Andrášková
|19. 7. 2009 20:22
Dnes jśem pekla podle tohoto receptu poprvé, místo cukru dávala sladidlo- propočítané podle 100g cukru a bylo to pro nás akorát. Do těsta jsem přidala mleté lískové oříšky a místo rozinek kandované třešně. Po upečení jsem štolu ještě potřela rozehřátým máslem a výsledek je úžasný - štola krásně vykynula, upekla se také úplně akorát do zlatova, je nadýchaná,prostě za jedna. Pekla jsem v pekárně Domo, program "sladký".
ladislava staffenová
|5. 3. 2009 14:28
Gábi, věřím, ale stejně je potřeba si pohlídat lhůtu použitelnosti.;-))
Gábina H
|5. 3. 2009 09:53
Laďko, já teda se sušeným droždím nemám problém. Od té doby, co peču v DP používám většinou jen sušené droždí a v pohodě. Nahrazuji podle přepočtu 10g čerstvého = 1 lžička sušeného
ladislava staffenová
|26. 2. 2009 13:26
Simono, bude to droždím, jak píše Lada, já jen ještě poznámku: sušené droždí se mi vícekrát vymstilo, takže teď používám jen čerstvé droždí a nikdy nezklamalo.
Lada Kolínská
|26. 2. 2009 09:39
Simono, to může být jedině droždím. Na trhu jsou různé druhy od různých výrobců. Zkontrolujte, na kolik mouky je daný druh určený, případně jestli droždí není prošlé.
Simona Novotná
|21. 12. 2008 11:14
poprvé se mi povedla a byla vynikající,ale teď dvakrát za sebou mi vůbec nevykynula a přitom jsem ji dělala naprosto stejně..
Stanislav Malina
|15. 11. 2008 12:28
mám dotaz jestli mohu použít na pekárně eta program dort místo sladkého peč.
Lenka
|18. 5. 2008 15:55
Vynikající, místo vanilkového cukru jsem dala skořicový anemá chybu.
Romana Šímová
|27. 2. 2008 16:57
Výborná, chtělo se jí sice utéci z trouby,ale rozmyslela si to a vyšla nádherně-jako peříčko.Dávám 1.
Anonym
|10. 2. 2008 11:15
ČAU
Táňa K.
|31. 1. 2008 16:33
Štola je výborná, přidávám rozinky, oříšky/mandle a čokoládu. Cukru dávám 100 g krupice a 1 sáček vanilkového a přijde nám to akorát.
Anna Bujoková
|27. 1. 2008 15:31
taky jsem dala 100g cukru a není moc sladká,ale jinak super ke kávičce nebo kakau,příště ji taky potřu máslem. ANONYME, PROČ VŠUDE PRUDÍŠ?
Katerina S
|6. 1. 2008 13:44
Včera jsem pekla a přidala jsem tam strouhanou čokoládu,oříšky,lžičku rumu,lžíci kokosu a strouhanou cit.kůru a byla vynikající.Po upečení jsem jí potřela rozpuštěným máslem a posypala moučkovým cukrem.Jo a neměla jsem Heru tak jsem tam místo ní dala máslo.Vynikající.
Zuza
|8. 10. 2007 12:50
štola je hutnější a i když jsem dala 100g cukru musí se po nakrájení jěště řezy pocukrovat. chutově docela dobrá ale jsou i lepší štoly po zaležení je lrpší
Anonym
|8. 10. 2007 11:54
právě ji peču moc ale nevyběhla voní ale moc pěkně tak uvidíme
Anonym
|3. 8. 2007 11:08
Velmi dobrá, jen místo 60g jsem hned dala 100g a také jsem přidala 1KL skořice. Po vyndání jsem potřela rozpuštěným máslem a pak posypala cukrem. Na můj vkus by mohla být trochu "vlhčí'', rodina si pochutnala a za dva dny se poklo znovu!
renvyk
|25. 3. 2007 19:11
Přidala jsem oproti receptu cukr a ještě lžičku skořice a špetku kardamonu a muškátového oříšku. Štola byla vynikající a krásně voňavá.Dvě hodiny se pekla a za 30minut bylo po ní :o))
Anonym
|21. 3. 2007 20:06
Velmi dobré jen cukru bych dala asi více,ale jinak všem velice chutnala
Radka Mayerová
|21. 3. 2007 11:03
Včera jsem dostala dom.pekárnu a hned jsme s maminkou vyzkoušely tento recept.Výsledek bylo to bezvadné a ¨šem to chutnalo.Děkuji za recept
Anonym
|3. 3. 2007 15:52
Na vzhled vynikající, ale na chuť tvrdší a mdlá
Milada
|20. 2. 2007 23:24
Byla dobrá, ale málo sladká, příště více cukru
Anonym
|11. 2. 2007 21:15
Tedy otevřeně, špičková štola. Byl jsem trochu skeptický, ale je úžasná!!!!!