Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce (trochu si nechám na potření), sůl, olej, mléko, tvaroh a nejprve v míse a pak na vále propracujeme těsto. To si rozdělíme na 2 části. Z každé postupně vyválíme válečkem placku - alespoň 25 cm. (Těsto má snahu se smršťovat). Placku rozkrojíme na 4 trojúhelníky.
2
Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle sýr (nejlépe cihla) a salám (např. Hodonín). Každý trojúhelník ještě vyválíme do tenka a na základně posypeme směsí sýra, salámu a srolujeme do rohlíku ke špičce. Oba konce uzavřeme přitlačením.
3
Rohlíky vkládáme na plech vymazaný sádlem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ovesnými vločkami nebo semínky a dáváme do předehřáté trouby.
4
Z této dávky máme na plech 8 velkých rohlíků. Pečeme při 150 stupních, později přidáme - až jsou pěkně vypečené.
5
Je to vhodné pro lidi na venkově, kteří nemají o víkendu možnost koupit si čerstvé pečivo.