česnekový bok
nebo vahalova slanina + stroužek česneku navíc
500
g
těstoviny
dle vlastního výběru 400 -
Postup přípravy receptu
1
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme smetanou, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů na 30 minut. Pak odklopíme a dopečeme do barvy a doměkka, za občasného přelití smetanovým výpekem. Je-li třeba a smetana se hodně odpařila, podlijeme maličko vodou, ale ne příliš. Měl by nám ze smetany vzniknout pod kuřetem krémový smetanový sos.
Porce kuřete vyndáme z pekáče stranou, do smetanového výpeku, ze kterého vyndáme větvičky rozmarýnu, nasypeme scezené těstoviny, které v něm promícháme a můžeme podávat.