Tak tohle néééééééé - těsto jako bláto......prosím pani už další recepty ne. O:-)
Proč jsem si (já idiot) nepřečetl nejdříve recenze. Jsou tam nesmyslné poměry surovin. Mouky musí být tak 400g Ještě je v troubě ale asi to bude trhanec. :-(
nedělní nervy a né koláč!!!!!!!
podle receptu nelze upéct. trhá se jako blázen. málo mouky. :'(
Těsta málo a šíleně se trhá :-X
Mě se to vůbec nepovedlo. Přesně podle receptu, ale těsto se šíleně trhá, vyválet se fakt nedá. je to spíš taková upečená jablečná trhanice :-(
Recept jsem zkusila, přidala jsem více mouky (asi 350 g). Dva zlepšováky: mezi jablíčka (použila jsem naši domácí přesnídávku) se dá dát i marmeláda či pyré z rebarbory, dodá to koláči pikantnost. Pokud máte rádi kombinaci s tvarohem dá se namazat nahoru a zapéct (já jsem pekla koláč 30 min na 180° a potom dalších 30 min na sníženou teplotu - 160° a pak 100°). Pak jsem zapečený tvaroh ještě posypala skořicí. Výsledek stál zato.
Já taková těsta válím na pečící papír v rozměrech plechu, jak spodní tak hlavně vrchní vrstvu, pak to tam jen překlopím a papír odlepím, je tím méně práce a žádné nervy, že se mi těsto roztrhá při překlápění rukou apod... ;-) :-P
Dala jsem necelych 300g mouky a testo na mensi plech mi bohate stacilo. Je pravda, ze se trochu trha, ale jinak je kolac vyborny :).
jste volove
Pekla jsem v už tak malém plechu a stejně nevystačilo .... opravdu zdvojte dávky....
jeden tip...........veškerá těsta která se válejí válím rovnou na pečícím papíře,i tak těsto podsypu,je to hned a tvar mám podle plechu co potřebuji........hezký den ;-)
Dávka je na menší plech, při válení to chce trochu zručnosti a trpělivosti, ale výsledek je výborný. Dobře se válí mezi mikroteny, většinou těsto přenáším po půlkách, aby se netrhalo a na plechu spojím.... Kdo nemá rád moc sladké, určitě doporučuji cukr v těstě ubrat.
testo mne nejde rozvalet a pokud ano, tak je ho nejak malo...
Nevim kde se etala chyba ale testo me nneslo vubec rozvalet trhalo se to no hruza :-X
Recept je vyborný,udělala jsem to podle návodu,a za chvily na plechu nezbylo nic <:-)
Já si Jirko cukr ubírám prakticky všude, nikdy nedávám dávku co je napsaná, někdo to ale holt rád sladké.... :-D :-D
...těsto je dost sladké,skořicový cukr stačí klidně jen jeden(nebo jen skořice,pokud jsou jablka sladká).Vůbec nepotřeboval provlhnout,zmizel prakticky ihned :-D .