Do mouky vmíchat cukr, prášek do pečiva, rozdrobit tuk a vejce. (Popř. trošku mléka). Vypracovat hladké těsto a nechat chvíli v lednici. Mezitím nastrouhat jablka (oloupaná) a 10 minut podusit s trochou vody. Vmíchat skořicové cukry. Těsto rozdělit na 2 poloviny, vyválet do tvaru pekáče a na válečku přenést na pečící papír.
2
Posypat strouhankou z piškotů, nalít podušená jablka, posypat ořechy a rozinkami a přikrýt druhým rozváleným plátem těsta. Péct při 180 °C asi 40-45 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kašpar
|12. 10. 2016 16:35
Tak tohle néééééééé - těsto jako bláto......prosím pani už další recepty ne. O:-)
Vilda
|16. 10. 2015 15:04
Proč jsem si (já idiot) nepřečetl nejdříve recenze.
Jsou tam nesmyslné poměry surovin. Mouky musí být tak 400g
Ještě je v troubě ale asi to bude trhanec. :-(
petr
|20. 9. 2015 13:53
nedělní nervy a né koláč!!!!!!!
petr
|20. 9. 2015 13:52
podle receptu nelze upéct.
trhá se jako blázen. málo mouky.
Lenka
|1. 3. 2015 14:12
Těsta málo a šíleně se trhá :-X
ongy
|19. 10. 2014 20:56
Mě se to vůbec nepovedlo. Přesně podle receptu, ale těsto se šíleně trhá, vyválet se fakt nedá. je to spíš taková upečená jablečná trhanice :-(
Bára
|14. 8. 2014 10:27
Recept jsem zkusila, přidala jsem více mouky (asi 350 g). Dva zlepšováky: mezi jablíčka (použila jsem naši domácí přesnídávku) se dá dát i marmeláda či pyré z rebarbory, dodá to koláči pikantnost. Pokud máte rádi kombinaci s tvarohem dá se namazat nahoru a zapéct (já jsem pekla koláč 30 min na 180° a potom dalších 30 min na sníženou teplotu - 160° a pak 100°). Pak jsem zapečený tvaroh ještě posypala skořicí. Výsledek stál zato.
Yvonne
|23. 2. 2014 08:29
Já taková těsta válím na pečící papír v rozměrech plechu, jak spodní tak hlavně vrchní vrstvu, pak to tam jen překlopím a papír odlepím, je tím méně práce a žádné nervy, že se mi těsto roztrhá při překlápění rukou apod... ;-) :-P
Dala jsem necelych 300g mouky a testo na mensi plech mi bohate stacilo. Je pravda, ze se trochu trha, ale jinak je kolac vyborny .
resh
|6. 9. 2013 20:06
jste volove
Dee
|23. 6. 2013 21:34
Pekla jsem v už tak malém plechu a stejně nevystačilo .... opravdu zdvojte dávky....
věra
|20. 2. 2013 15:54
jeden tip...........veškerá těsta která se válejí válím rovnou na pečícím papíře,i tak těsto podsypu,je to hned a tvar mám podle plechu co potřebuji........hezký den ;-)
Dávka je na menší plech, při válení to chce trochu zručnosti a trpělivosti, ale výsledek je výborný. Dobře se válí mezi mikroteny, většinou těsto přenáším po půlkách, aby se netrhalo a na plechu spojím.... Kdo nemá rád moc sladké, určitě doporučuji cukr v těstě ubrat.
Vladka
|21. 11. 2012 21:59
testo mne nejde rozvalet a pokud ano, tak je ho nejak malo...
Ilona
|11. 11. 2012 19:32
Nevim kde se etala chyba ale testo me nneslo vubec rozvalet trhalo se to no hruza :-X
Romča
|25. 9. 2012 09:26
Recept je vyborný,udělala jsem to podle návodu,a za chvily na plechu nezbylo nic <:-)
...těsto je dost sladké,skořicový cukr stačí klidně jen jeden(nebo jen skořice,pokud jsou jablka sladká).Vůbec nepotřeboval provlhnout,zmizel prakticky ihned :-D .