• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nedělní jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Nedělní jablečný koláč

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nedělní jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hera
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      hrst nasekané ořechy
    • 2
      ks skořicový cukr
    • rozinky spařené

Postup přípravy receptu

1
Do mouky vmíchat cukr, prášek do pečiva, rozdrobit tuk a vejce. (Popř. trošku mléka). Vypracovat hladké těsto a nechat chvíli v lednici. Mezitím nastrouhat jablka (oloupaná) a 10 minut podusit s trochou vody. Vmíchat skořicové cukry. Těsto rozdělit na 2 poloviny, vyválet do tvaru pekáče a na válečku přenést na pečící papír.
2
Posypat strouhankou z piškotů, nalít podušená jablka, posypat ořechy a rozinkami a přikrýt druhým rozváleným plátem těsta. Péct při 180 °C asi 40-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nedělní štola

Nedělní štola

Nedělní dort

Nedělní dort

Nedělní topinky (tousty)

Nedělní topinky (tousty)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kašpar | 12. 10. 2016 16:35

    Tak tohle néééééééé - těsto jako bláto......prosím pani už další recepty ne. O:-)

  • Vilda | 16. 10. 2015 15:04

    Proč jsem si (já idiot) nepřečetl nejdříve recenze. Jsou tam nesmyslné poměry surovin. Mouky musí být tak 400g Ještě je v troubě ale asi to bude trhanec. :-(

  • petr | 20. 9. 2015 13:53

    nedělní nervy a né koláč!!!!!!!

  • petr | 20. 9. 2015 13:52

    podle receptu nelze upéct. trhá se jako blázen. málo mouky. :'(

  • Lenka | 1. 3. 2015 14:12

    Těsta málo a šíleně se trhá :-X

  • ongy | 19. 10. 2014 20:56

    Mě se to vůbec nepovedlo. Přesně podle receptu, ale těsto se šíleně trhá, vyválet se fakt nedá. je to spíš taková upečená jablečná trhanice :-(

  • Bára | 14. 8. 2014 10:27

    Recept jsem zkusila, přidala jsem více mouky (asi 350 g). Dva zlepšováky: mezi jablíčka (použila jsem naši domácí přesnídávku) se dá dát i marmeláda či pyré z rebarbory, dodá to koláči pikantnost. Pokud máte rádi kombinaci s tvarohem dá se namazat nahoru a zapéct (já jsem pekla koláč 30 min na 180° a potom dalších 30 min na sníženou teplotu - 160° a pak 100°). Pak jsem zapečený tvaroh ještě posypala skořicí. Výsledek stál zato.

  • Yvonne | 23. 2. 2014 08:29

    Já taková těsta válím na pečící papír v rozměrech plechu, jak spodní tak hlavně vrchní vrstvu, pak to tam jen překlopím a papír odlepím, je tím méně práce a žádné nervy, že se mi těsto roztrhá při překlápění rukou apod... ;-) :-P

  • zuzankaa1 | 5. 1. 2014 21:25

    Dala jsem necelych 300g mouky a testo na mensi plech mi bohate stacilo. Je pravda, ze se trochu trha, ale jinak je kolac vyborny :).

  • resh | 6. 9. 2013 20:06

    jste volove

  • Dee | 23. 6. 2013 21:34

    Pekla jsem v už tak malém plechu a stejně nevystačilo .... opravdu zdvojte dávky....

  • věra | 20. 2. 2013 15:54

    jeden tip...........veškerá těsta která se válejí válím rovnou na pečícím papíře,i tak těsto podsypu,je to hned a tvar mám podle plechu co potřebuji........hezký den ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 29. 1. 2013 11:45

    Dávka je na menší plech, při válení to chce trochu zručnosti a trpělivosti, ale výsledek je výborný. Dobře se válí mezi mikroteny, většinou těsto přenáším po půlkách, aby se netrhalo a na plechu spojím.... Kdo nemá rád moc sladké, určitě doporučuji cukr v těstě ubrat.

  • Vladka | 21. 11. 2012 21:59

    testo mne nejde rozvalet a pokud ano, tak je ho nejak malo...

  • Ilona | 11. 11. 2012 19:32

    Nevim kde se etala chyba ale testo me nneslo vubec rozvalet trhalo se to no hruza :-X

  • Romča | 25. 9. 2012 09:26

    Recept je vyborný,udělala jsem to podle návodu,a za chvily na plechu nezbylo nic <:-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:26

    recepty73 ví co říká! :-) Taky myslím!

  • Zuzka
    Zuzka | 25. 2. 2011 11:51

    Já si Jirko cukr ubírám prakticky všude, nikdy nedávám dávku co je napsaná, někdo to ale holt rád sladké.... :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 24. 2. 2011 17:49

    ...těsto je dost sladké,skořicový cukr stačí klidně jen jeden(nebo jen skořice,pokud jsou jablka sladká).Vůbec nepotřeboval provlhnout,zmizel prakticky ihned :-D .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětské piškoty Hera Jablka Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Banánky I

Banánky I

Cuketový dort

Cuketový dort

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

101
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
32
Palačinky
Palačinky
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Kotek s manželkou odhalili: Strach o nenarozené dítě! A velká ztráta

Kotek s manželkou odhalili: Strach o nenarozené dítě! A velká ztráta

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Nebeské řezy
Nebeské řezy
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nedělní dort
Nedělní dort
Nedělní kuře
Nedělní kuře
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní štola
Nedělní štola
  • Recepty.cz
  • Nedělní jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact