Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme krém, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme směs z 1/8 l uvařené rozpustné kávy, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce cukru a 0,5 dcl rumu. Ještě do teplé buchty pomocí stříkačky nastříkáme rovnoměrně asi na 50 míst vzniklou směs. Po vychladnutí potřeme 2 ušlehanými šlehačkami se ztužovačem. Pomocí lžíce vytvoříme na povrchu vlnky, postrouháme čokoládou a pokame vaječným koňakem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
olinor
|30. 3. 2013 19:43
ale robila som tie z pochuťkovu smotanua pudingom tak neviem kde je chyba?
olinor
|30. 3. 2013 19:40
ja som ich robila,chuťove dobre,ale nejak to slabo stuhlo,tak na trštvrte ,zle sa krájajú,nož sa prple,neviem či v pudingu to nerobi cukor ja som dala praškovi,asi by bol lepši kryštalovi
Bylo to výborné. Všem moc chutnalo. Určitě ještě zopakujem..
marie nezlakova
|8. 10. 2009 19:16
Tak jak to vypadá,tak to i chutná.Vynikajicí.Dělala jsem je kdysi dávno a dala si práci s nastříkáváním.Tentokrát jsem je po upečení jen propíchala vidličkou a opatrně polila směsí.Stačilo to také.1*.
jitka horáková
|3. 2. 2009 23:31
Dělávám často.....opravdu výborné
Sylva Karešová
|9. 3. 2008 00:07
Tak jsem je včera dělala, dnes se jedly... Kvůli příteli jsem dělala jen poloviční dávku, neboť on kvůli kávě toto nejí.. Ale mamka, babička, děda i strejda ochutnali a vychvalovali je. Já upřímně tedy čekala od toho přeci jen víc, ale dobré jsou, to ano. Stříkačku jsem neměla, a tak jsem nejprve těsto propíchala vidličkou a pak ho celé směsí polila.
Anonym
|26. 6. 2007 10:30
cukru jsem dala jen 200g a k vanilkovému ještě přidala skořicový cukr.. šlehačku jsem dávala navrch jen jendu, aby byl řez méně sytý.. všem moc chutnal..
Květa Hanselová
|25. 2. 2007 17:26
Řezy jsou výborné, rychlé a na oslavě narozenin sklidily velký úspěch i u vyhlášených kuchařek:-)).
Irena Jarošová
|19. 2. 2007 08:06
Řezy jsou vynikající, jen jsem do těsta musela přidat trošku mléka, nemohla jsem ho spojit. Jinak nemají chybu.
bramborka
|7. 10. 2006 12:59
Jsou výborné,úplně se po nich zaprášilo,dávám za 1.
bramborka
|5. 10. 2006 18:20
Tak se nám to chladí,jsem zvědavá jak budou chutnat.Vezu je zítra na oslavu,tak snad uspějí.Děkuji za receptík,dám vědět jak to dopadlo.
SV
|28. 9. 2006 15:09
Jo, jsou skutečně výborné. Stříkačku jsem použila asi na 60 místech, protože se mi nějak povedlo udělat více směsi, (ale o to jsou řezy ještě lahodnější).
Jana Povolná
|4. 7. 2006 09:06
Děkuji za chválu i za výborný recept....určitě budu dělat častěji....všichni se jen oblizovali :-)
Jaromíra
|4. 7. 2006 06:17
Jano moc se ti povedly. Foto je přesné!
Jana Povolná
|3. 7. 2006 08:42
tak jsem měla úspěch....jsou výborné :-) a cukru jsem dala jako vždy méně (170g),ale nemělo to chybu
Jaromíra
|28. 6. 2006 07:09
Stříkačku můžete zakoupit v lékárně. Když se ale směs nastříká do otvorů, vytvoří v piškotu mramorování. Také se dají otvory udělat pletací jehlicí a poté do nich směs nalít.
Anonym
|25. 6. 2006 07:56
vůbec nemám možnost se dostat k inj.stříkačce,polila jsem povrch moučníku celý a taky se to bezva vsáklo.
Alena Tarabová
|16. 6. 2006 10:11
Dobrá na moučníky je také šlehačka v prášku "Haas", která se vyšlehá s mlékem. Vydrží dlouho tuhá. Šlehačku už mám, ještě sebrat někde čas na ten moučník, zní to velmi lákavě, díky za dobrý nápad.
Jaromíra
|14. 6. 2006 13:00
Barčo, to vůbec nevadí, stejně se směs vsákne a provoní celé řezy. Zítra napiš, jak vám chutnaly.
Barbora Polakova
|13. 6. 2006 21:28
Takze nebeske rezy sa chladia v chladnicke, nemala som striekacku tak som cesto poprepichovala spajlou a pomaly nalievala kavovu zmes, ale aj tak to vsetko ostalo na povrchu kolaca ale myslim si ze zajtra budu urcite lepsie, povrch som posypala kakaom, no jedna basen...
Anonym
|12. 6. 2006 21:42
A naozaj sú nebeské?
Jana z VM
|12. 6. 2006 16:16
Sbíhají se mi sliny, když si to představuju.....
Jaromíra
|12. 6. 2006 11:51
Jano, vůbec to není pracné. Stačí malá stříkačka a jde to opravdu rychle.
Jana Kutačová
|12. 6. 2006 10:41
Připadá mi jen trochu pracnější to napichování těsta,ale dobré to být musí..:o))