• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Napište svůj komentář k receptu

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 130
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      balíček ztužovač šlehačky
    • tuk
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • čokoládová poleva
    • 2
      lžíce kakao
    • kokos na vysypání
    • papír na pečení

Postup přípravy receptu

1
Poznámka úvodem. Tento recept potřebuje rozpálenou troubu na maximum a protože je velmi rychlý, vyplatí se roládu péct po nějakém mase, aby se nemusela naplno "roztápět" jen na pár minut.
2
Na velký mělký plech položíme papír na pečení (je nutný!), papír důkladně vymažeme tukem (Herou) a vysypeme kokosem. V míse promícháme žloutky, moučkový cukr a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse. Hmotu rozetřeme na na plech s vysypaným papírem a dáme do trouby horké na maximum. Pečeme přesně 8 minut! Po osmi minutách okamžitě vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se "nedopékal" ze spoda od horkého plechu - piškot by se pak lámal. Necháme zchladnout.

RADA: Tipy na sladké muffiny, po kterých se zapráší!

3
Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem, roládu potřeme a stočíme. Polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice. Tento dezert je velmi rychlý, jednoduchý a lehký.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evrybady | 31. 3. 2017 13:28

    vzdyt je to v nazvu porad,tak jaky upravy

  • jarmiljarmil | 30. 3. 2017 11:29

    Dobrý den, děkujeme za upozornění, recept upraven:) Tým Recepty.cz

  • jarmiljarmil | 30. 3. 2017 11:29

    Dobrý den, děkujeme za upozornění, recept upraven:) Tým Recepty.cz

  • Eva | 29. 3. 2017 14:48

    Přesně - stejný názor, jako mám já. Kdybych to dceři s bezlepkovou dietou takto udělala, bylo by jí špatně.

  • Eva | 29. 3. 2017 14:46

    Pokud je tam na vysypání hrubá mouka, tak to není bezlepková roláda. :-!

  • Verabela | 20. 1. 2017 10:50

    Dělala jsem roládu poprvé a skvěle se mi povedla. Vůbec není nutné pečící papír mazat a vysypávat. Ktěsto se krásně odlouplo. jinak je skvělá, příště zkusím s jinou náplní. ;-)

  • Elkiss | 19. 9. 2016 16:44

    roládu jsem teď dodělala a místo mouky na vysypání jsem použila kokos a je taky moc dobrá :-)

  • Elkiss | 19. 9. 2016 16:42

    Roládu jsem teď dodělala a vymazala jsem papír herou a posypala místo mouky kokosem a taky je to bez mouky a je i chutnější :-)

  • Marie | 20. 8. 2016 12:33

    Žádný prášek do pečiva se tam nedává -!! A papír na pečení se nemastí ani nevysypává - proto se dává na plech aby se to nemuselo dělat !!

  • Veronika | 5. 8. 2016 16:50

    Tak celiatik samozřejmě použije bezlepkovou mouku, ne? ;-)

  • Veru | 25. 5. 2016 11:28

    to spis vynechte slehacku. ta je tucna jako blazen!

  • ellienka | 24. 2. 2016 16:13

    Protože se tam má dát ještě prášek na pečení :-)

  • kety | 27. 4. 2015 15:16

    Přesně tak, je sice bez mouky, ale proč vysypáváte moukou? To by mohl být např. pro celiaka velký problém. Zkoušela jsem a stačí pouze pečící papír. Roláda není vůbec špatná, já jsem plnila krémem z pudingu, másla a kys.smetany.

  • Lehka | 21. 4. 2015 21:02

    Jak muze byt bezlepkovy, kdyz podsypavate moukou? Jenom takovy detail..

  • Hana | 31. 3. 2015 12:55

    Jednoduchý postup-Vyšlehejte bílky, přidejte krupicový cukr-vyšlehejte do tuha a krátce žloutky a vmíchejte kakao /metlou na sníh/ Na pečící papír natřete rovnoměrně stěrkou. Je to nejrychlejší a jednoduchá roláda..Se šlehačkou přidávám kousky jahod nebo půlky naložených višní v rumu -jen k vnitřní hraně rolády. Zdravím !

  • zuzas | 28. 2. 2015 19:03

    Teď jsem roládu dopekla,výsledek : tenká placka s tunou šlehačky. Těsto v troubě pěkně vzrostlo a když bylo dopečeno,tak jsem pomalu otevírala troubu,aby mi nespadlo a stejně spadlo. Jinak pečení stačilo 5min. na max. stupňů,po 5 min.se začaly připalovat rohy.

  • Jitka | 8. 1. 2015 22:05

    Chci zítra vyzkoušet, komentáře většinou úžasné. Jenže mám problém, přijede klučina s nemocnou slinivkou a nemůže tučné. Co se může stát, když vynechám to kakao? Asi mi to nebude držet pohormadě, že?Kluk nemůže tučné a v kakau nějaký je. Jeh mamča je zase celiakička, takže vymyslet jídelníček je o hubu :-)

  • Cherlen | 13. 12. 2014 21:28

    Těsto mi příjde jako vaječná omeleta s kakaem. Chutově taky nic moc

  • Cherlen | 12. 12. 2014 22:54

    Tak nevim, roládu jsem zkoušela 2x. Prvně na mělkém plechu a vyšla mi tenoučká placka typu vaječná omeleta. Podruhé jsem si vzala hluboký plech a výsledek byl téměř stejný, tenké těsto, akorát podstatně menší než to první. Jak to, že na obrázku je těsto pěkně nadýchané a vysoké? :-\ Ve finále mám roládu samou šlehačku a to mi moc nechutná (na dvě dávky by mi stačil jeden kelímek). Prosím o radu...

  • jarda | 10. 7. 2014 08:33

    To mě taky hned napadlo. Jako celiak bych za takovouto roládu vděčný nebyl :( Ale má to řešení, dají se použít různé alternativy. Někteří výrobci bezlepkových muk už umí udělat různé hrubosti, já běžně používám rýžovou hladkou a polohrubou a vím, že existuje i hrubá, takže by se zde dala vyzkoušet ;)

  • allena89
    allena89 | 23. 3. 2014 15:13

    Tak tahle roláda je naprosto dokonalá! Výborná, lehounká, jí se prostě sama. Pekla jsem ji na zkoušku v pátek v horkovzdušné troubě na 220 stupňů přesně 8 minut, snědli jsem ji ten den ve dvou lidech. No a včera jsem ji musela péct pro návštěvu znovu, musím říct, že dokonce vypadala líp než na obrázku. Perfektní dávám obrovskou jedničku s hvězdičkou.

  • věra | 18. 5. 2013 20:46

    pokud má být bezlepková ,tak asi není nejlepší nápad vysypávat plech hrubou moukou

  • Q | 13. 5. 2013 14:04

    Tak jsem roládu vyzkoušela, je opravdu rychlá, jednoduchá a výborná. Jasná 1

  • Gita | 11. 5. 2013 08:27

    Peču mnohokrát do roka, tak poradím ozkoušené vychytávky: 5 vajec+5 lžic cukru písek+2 lžíce horké vody ušlehat n a j e d n o u (žádný sníh zvlášť), pak přišlehám 2 lžíce kakaa+2 lžíce ořechů, kdo nemůže dávám místo nich 2 lžíce solamylu.Upéct těch 8 minut a sundat z plechu,překlopit na čistý papír a stáhnout ten původní, vše hned! Na ještě teplé namažu marmeládu,vyšlehám šlehačku, ono zatím zchladlo a můžu namazat (někdy zaroluji i banán).Je to fakt velmi rychlé a jednoduché. Pocukruji (stačí, neboť máme pěknou hladkou stranu rolády navrchu) a nechám do druhého dne (ale stačí i pár hodin). Foto nepřikláídám, vypadá jako na obrázku. Zkuste, jednodušeji už to nejde :-[

  • Q | 10. 5. 2013 19:27

    Díky, zítra to zkusím, snad se povede!

  • nela | 8. 5. 2013 09:26

    Řekla bych, že když píší velký nízký plech, myslí se asi ten, co se většinou kupuje i s troubou, každý je asi trochu jiný, ale plus mínus 30x40cm

  • Q | 8. 5. 2013 08:08

    Moc prosím o rychlou pomoc. Chtěla bych péct pro mého celiaka a potřebovala bych vědět, jak velký plech mám použít, abych měla tu správnou výšku těsta na to 8-minutové pečení. Podle komentářů myslím, že hodně záleží na tom, jak vysoké těsto je. V receptu je napsáno velký plech, můžete mně někdo napsat rozměry plechu, který používáte? Díky

  • Ondřej | 29. 3. 2013 13:12

    Lidi můžete mi z něčím pomoct ?! Mám jeden recpt a do něj přijde 2x zakys. smetena 1 vyšlehaná šlěhačka, tvaroh a želatina ... Ale někdy se mi to povede, že to drží a někdy zase ne! Dneska jsem to pekl zas a celé to spadlo ... Poraďte jaké množství želatiny použít, aby to bylo OK !!!! :) Jinak mi můžete napsat na e-mail budu vám moc vděčný mějte se .... panekooo@seznam.cz

  • Jajina1971 | 26. 1. 2013 15:56

    Pokud má být roláda bezlepková, nelze vysypávat plech nebo papír moukou, ale to všichni, kdo jsou nuceni bezlepkově vařit, vědí...pro ty co netuší...ideální náhrada je kokos

  • pipikacu | 3. 1. 2013 20:51

    Jedině jedna,i to je málo....mňam

  • pipikacu | 3. 1. 2013 20:49

    Takovou chválu,co jsem dnes dostala doma?Výborná roláda,naprosto bez chyby.Rychlé,snadné a ještě k tomu až tak moc dobré? :-) A vlastně ano,i kritiku jsem slyšela...bylo toho málo....takže zítra běžím do obchodu a budou dvě rolády.3 děti,muž...JÁ :-) Moc děkuji a snad přijde ještě nějaká pecka...pečení,vaření.....

  • vladka | 1. 1. 2013 07:01

    Vyborne! Rychle a jednoduche! Papier som natrela roztopenym maslom a po upeceni som ho na doske dala dole z plechu a nechala trochu vychladnut na papieri.ten sa da krasne stiahnut.pre estetickost som si upecene cesto na papieri prevratila a natrela plnkou tu stranu od papiera.najskor malinovym dzemom a potom makkym tvarohom rozmiesanym s citron.stavou vanilk.cukrom a.a vrch rolady som natrela polotucnym tvarohom rozmiesanym s lekvarom a citron stavou...

  • ola | 13. 11. 2012 07:05

    jo, já nevymazávám a nevysypávám, není to nutné, jde to pěkně i bez toho.

  • Blanka | 10. 11. 2012 18:54

    Roládu dělám často, protože je opravdu vynikající. Dávám pouze 100 g pískového cukru, peču na 240 st. asi 8 minut. Těsto rozetřu na pečící papír, který pouze lehce pomažu olejem, nesypu již mouku. Mám doma také celiaka. Po upečení překlopím na jiný pečící papír, nechám chvilku zchladnout, papír jde velmi dobře sundat. Mezitím si ušlehám 1 kelímek šlehačky, spojím s krémem mascarpone, který je mírně oslazen. Rozetřu na piškot, položím banán, zaroluji a je to úžasné. Přes víkend peču většinou dvakrát, protože se hned sní.

  • Blanka | 10. 11. 2012 18:54

    Roládu dělám často, protože je opravdu vynikající. Dávám pouze 100 g pískového cukru, peču na 240 st. asi 8 minut. Těsto rozetřu na pečící papír, který pouze lehce pomažu olejem, nesypu již mouku. Mám doma také celiaka. Po upečení překlopím na jiný pečící papír, nechám chvilku zchladnout, papír jde velmi dobře sundat. Mezitím si ušlehám 1 kelímek šlehačky, spojím s krémem mascarpone, který je mírně oslazen. Rozetřu na piškot, položím banán, zaroluji a je to úžasné. Přes víkend peču většinou dvakrát, protože se hned sní.

  • Celialik | 24. 10. 2012 18:32

    Je nutne maslem vymazavat a moukou vysypavat pecici papir ? Jako celialik totiz mouku pouzivat nesmim...zkouseli jste nekdo dat testo rovnou na pecici papir, prosim ?

  • Mila | 11. 10. 2012 17:11

    spatne vymazany papir ;) me se teda jeste nepripekla a myslim si ze je super :)

  • denisa | 28. 7. 2012 10:10

    tak jsem asi úplný negramot :'( ... roláda je na chuť naprosto luxusní, ale bohužel to stále nevypadá jako roláda většinou se mi na těstě udělají bubliny... (obrouvský hory) Co s tím? Prosím... nehodlám to vzdát... O:-)

  • luci | 19. 6. 2012 12:02

    rozpalena trouba naplno asi neni nejlepsi napad, rolada se mi po okrajich spalila a byla cela nahorkla...asi mame nejak moc vykonnou troubu nebo nevim :-!

  • Zuzkanka12 | 28. 5. 2012 18:15

    Použila jsem klasický vysoký plech a asi je větší, než by na tuto dávku měl být, protože se mi těsto zdálo být nižší. Nicméně na chuti to neubralo a roláda byla výborná. Znám ji už z dřívějška, ale teď jsem konečně narazila na recept. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý, pokud není opravdu negramot.. :)

  • Jara | 18. 4. 2012 14:04

    A můžeteji pomazat i zakysanou smetanou.Je vynikající... :-[

  • oxit | 25. 1. 2012 21:26

    to nebude roladou ale rucickama, pecu ji bezne, casto a lepsi neznam :P

  • Buchta | 25. 11. 2011 20:43

    Tuhle roládu jsem chtěla vyzkoušet hlavně kvůli vašim pozitivním komentářům a hodnocení, ale výsledek po upečení byl jiný. Těsto se srazilo a i přes vymazaný papír se připeklo. Roláda je hnusná -na vyhození. Vracím se k ozkoušeným receptům a tenhle recept upřímně nikomu NEDOPORUČUJI! :-$

  • Jíja | 12. 5. 2011 15:35

    V neděli jsem upekla tu úžasnou roládu, všichni se s ní cpali až měli bubliny za ušima. Díky za recept <3

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 4. 2011 10:25

    Znám ji jako 8-minutová roládu, jednoduchá a výborná, foto přiloženo ;-)

  • Merryllama
    Merryllama | 8. 4. 2011 20:00

    Moc dobrá roláda, nejraději peču rovnou dvě a stejně to hned zmizí, takže ztužovač nepoužívám. Minule jsem do jedné dala pařížskou šlehačku a do druhé šlehačkou s jahodami a bylo to vynikající. :)

  • Bara Prchalova | 22. 3. 2008 05:12

    Rychle, nenarocne, skvele na chut. Neni co dodat - davam zarucene ja 1* a pridavam do oblibenych. Roladu jsem po vytazeni z trouby srolovala do rolady, zabalila do vlhke uterky - testo povolilo bezvadne. Pridala jsem do stredu rolady cerstve jahody - mnamka :o) - manzel me odmenil necekanou pochvalou, mela jsem co delat, abych roladu ubranila i pro ostatni :)))

  • Anonym | 21. 3. 2008 23:08

    Rychle, jednoduche, skvele na chut. Ja jsem pecici papir nevymazavala, ani nejak nevysypavala. Roladu jsem posypala van. cukrem, srolovala a zabalila do mokre uterky. Testo skvele povolilo, vuec se netrhalo. Na kraj rolady jsem dala kousicky jahod, aby byly ve stredu rolady po konecnem stoceni. Od manzela jsem dostala obrovskou pochvalu :o) Doporucuji, davam za 1* + radim do oblibenych

  • Lidka K. | 18. 3. 2008 08:05

    Tuto roládu do mokré vlhké utěrky vůbec nebalte!!! Není v ní mouka, zničila by se. Po upečení a vychladnutí není sebemenší problém ji zabalit. Pečící papír se aloe v tomto případě pomastit musí. Jinak je velmi snadná, zvládnou ji i začínající kuchařky, jen musí pečlivě hlídat oněch 8 minut.

  • Anonym | 17. 3. 2008 23:24

    Roládu peču už několik let a podle rad babiček s ní zacházím jako s každou jinou roládou. Na plech dám pouze pečící papír, nevymazávám a ihned po upečení i s papírem sroluji do tvaru rolády a zabalím do mokré studené utěrky a nechám vychladnout.Pak jde od papíru krásně oddělit a je vláčná. Ještě se mi nikdy nestalo, že by se mi roláda přilepila či jakkoliv potrhala.

  • Lidka K. | 15. 3. 2008 14:36

    Andreo, to že tato roláda splaskne, je normální. Není v ní mouka, nemá ji co držet, nic jste nezkazila . :-)

  • Anonym | 14. 3. 2008 18:04

    tu roladu dělám dlouho. dávám ji jenom na pečící papír bez vymaštění a je to dobré.dovnitř dávám ušlehanou šlehačku samotnou a nebo s nějakým ovocem dle chuti. hodí se všechno. jinak dobrou chuť

  • Andrea | 12. 3. 2008 23:17

    Dnes jsem roládu pekla.Je opravdu výborná.Bohužel mi po vytažení z trouby splaskla a nevím proč....Ale i tak je skvělá.

  • Katka | 22. 2. 2008 17:50

    Vyborne, doporucuji hotovy piskot poklast platky cerstvych jahod nebo bananu. Do slehacky pokud mozno nedavat ztuzovac, chutna pak ponekud umelohmotne.

  • Renata BuBu | 2. 11. 2007 18:25

    Tuto roládu dělám již léta. Bez ztužovače šlehačky, s celým vanilkovým cukrem, místo cukr moučka dávám písek, bez polevy a bez papíru a mouky. Plech hodně vymastím máslem a na něj naleju těsto. Peču zprudka, jak je psáno výše a ještě teplé posypu tím vanilkovým cukrem a zavinu. Vychladlé rozvinu a potřu ušlehanou šlehačkou a opět zavinu. Zabalím do alobalu a šup do lednice.!!!Bezlepkové!!!

  • Pavla | 12. 6. 2007 19:00

    Za tenhle recept opravdu děkuju, můj přítel má bezlepkovou dietu a vždycky když se snažím udělat něco bez mouky, tak je tam aspoň kypřící prášek a nějak to většinou skončí v koši...:-)Ale tohle se mi opravdu povedlo, je to rychlé a jednoduché, a co víc, vynikající.mmmmm,

  • Anonym | 26. 5. 2007 14:09

    nechápu, jak může bžt světlá,když jsou v ní dvě lžíce kakaa..já jí mám tmavě hnědou...z pápíru nešla sundat (jen střed) a dělala jsem s tvarohovoučoko náplní a byla docela dobrá..

  • Šárka Skálová | 17. 5. 2007 13:40

    Tuto roládu jsem taky zkoušela. Musím říct, že byla vynikající. Jako krém jsem použila dr. Oetkera a mandarinkový kompot. Je pravda, že v troubě vypadala krásně nadýchaně a když jsem jí vyndala,tak to všechno splasklo, ale chuť zůstala skvělá. Doporučuji.

  • Libuše Nagyová | 2. 4. 2007 14:45

    Já plech vymažu máslem a posypu jemně mletým kokosem. Pak roládu podél středového kraje (po stočení bude vlastně terčem) potřu vrstvou pikantního džemu a zbytek plochy pařížským krémem. Nebo pařížským krémem a podél středového kraje nasypu zavařené borůvky atd.

  • Blanka L. | 28. 1. 2007 19:12

    Výborná pochoutka!! Do šlehačky jsem ještě zamíchala nasekanou čokoládu. Jinak placku jsem před natíráním obrátila a náplň jsem mazala na tu stranu, na které se pekla, protože zespoda vypadala jako amuleta. A papír jsem pouze řádně vymazala, vysypávat se opravdu nemusí. Každopádně opravdu je lepší udělat rovnou min. dvě, protože se hned sní.

  • Di | 26. 1. 2007 09:51

    Marie, vyšlehejte i bílky i žloutky s částí cukru, aby to bylo nydýchané. jinak má Lidka pravdu, opravdu to není klasická roláda. Já ji nedělám s polevou, jenom naplním šlehačkou nebo krémem z 1/2 másla a pudinku. Pak posypu alobal, na kterém jsem pekla trochu cukrem (třeba vanikovým, roládu zabalím a nechám odležet v lednici. pak už to rozhodně nechutná jako amoleta. Papír ani alobal není nutné vysypávat, stačí hodně vymastit.

  • Lidka Kábrtová | 26. 1. 2007 09:39

    Marie, tahle roláda vypadá trochu jinak, klasický piškot prostě nečekejte.

  • Marie Němcová | 26. 1. 2007 08:42

    Nevím co jsem udělala za chybu.Pekla jsem v horkovzdušce přesně podle instrukcí 8 min atd.Po vyndání z trouby těsto kleslo a ve výsledku vypadalo jako vaječná omeleta.Snědlo se,dětem to chutnalo,ale vypadalo to jako velká palačinka.Nevím,kde byl zádrhel.

  • Blanka L. | 21. 1. 2007 23:18

    pokud chcete, aby tato roláda byla opravdu bezlepková, neměl by se papír vysypávat hrubou pšeničnou moukou. Místo ní lze použít třeba namleté ořechy, kukuřičnou strouhanku nebo prostě bezlepkovou mouku....

  • Lidka Kábrtová | 19. 12. 2006 09:46

    Prosím o doplnění, že se jedná o bezlepkový recept. Děkuji.

  • Madla | 9. 9. 2006 17:26

    vynikající, právě jsem ji vyzkoušela, v horkovzdušné 8 min., papír pečící jsem vymazala (pečlivě), příště raději ještě vysypu mouku, akorát, jen jsem do ní přidala komp.mandarinky, opravdu skvělá

  • Soňa | 5. 9. 2006 11:26

    jednoduchá,výborná a také jsem použila krém Dr. Oetkera. Je to raz dva hotové.

  • milli | 2. 9. 2006 23:50

    mě se osvědčili krémy od Dr.Oetkera a varianta s mlékem,na rolády úžasné a když tam vrazíte nějaké bezva ovoce nebo kompot,nemá to chybu

  • Lidka Kábrtová | 12. 7. 2006 14:05

    Ano, po celou dobu na plný výkon:-)

  • Ivule | 12. 7. 2006 13:40

    Peče se celou dobu na plném výkonu trouby?

  • Klerys | 12. 7. 2006 11:20

    Nevěřila jsem, že se mi povede napoprvé, ale fakt že jo. Pekla jsem přesně těch osm minut na 225°C. Blbé jen je, že jsem schopná jí sníst sama celou na posezení. 1*

  • Hana Teplárková | 27. 4. 2006 13:03

    Pekla jsem ji o víkendu a musím jen chválit i bez polevy byla moc dobrá a na druhý den úplně nej.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2006 14:01

    Jse ráda, že chutná :-). Je to skutečně bleskovka, ale ten papír tam je nutností.

  • Alisia Z. | 13. 2. 2006 19:49

    Do šlehačky jsem dala 1 velkou na drobno sekanou čokoládu studentská směs, výborné

  • Justina Dvořáková | 19. 11. 2005 19:48

    Zdravím,nikdy jsem roládu nedělala,ale tahle měla fakt úspech !! , i když jsem měla zprohybaný plech,takže jsem jí musela okrajovat,protože byla nahrnutá k jedné straně :-( A jako náplň jsem dala "Krémová náplň vanilková" od Dr.XXXXXX - nemohu jmenovat,ale je výborná - zkuste to ! a zbytek náplně lze použít na slepení vždy 2piškotů k sobě a obalení v kokosu kolem slepovaného proužku :-)))

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2005 09:40

    Eviku, jestli chcete změnu, zkuste promazat roládu koupeným už hotovým ovocným tvarohem. Není to špatné, je to dokonce zdravé, ale roláda se musí sníst rychle.

  • Di | 11. 11. 2005 23:14

    Já bych to raději nezkoušela, protože si myslím jako Vy, že tento krém je moc vlhký. Zkušenosti mám s klasickým máslovým z 1/2 másla, trochy cukru a trochy vanilkového pudinku. Roládu dělám bez polevy.

  • eviku | 11. 11. 2005 18:38

    Co myslíte, šlo by naplnit roládu místo samotnou šlehačkou tím skvělým krémem Z Tiramisu po česku? Nezkoušel jste to někdo? Mám trochu strach, jestli není tenhle krém příliš mokrý a nerozmočí těsto. Díky za případnou odpověď.

  • Lenka Vlková | 10. 11. 2005 15:40

    Ahojte! Musím říci, že tato roláda měla u nás úspěch!! Poprvé jsem ji trošku připálila (mám plynovou troubu a bála jsem se, aby byla hotová, až jsem ji spálila), tak jsem ji okrájela a naplnila aspoň ne tolik spálený prostředek a velmi chutnala!! Podruhé už se mi povedla, odměřila jsem opravdu přesných 8 minut a roláda byla akorát!! Je lehká a velmi chutná, díky za recept!!!

  • Veronika Docekalová | 19. 10. 2005 15:13

    Je fakt moc dobrá. Jako napln jsem zkusila jak normalni slehacku,tak i parizskou. Oboji super! Priste zkusim tu orechovou variantu

  • Lidka Kábrtová | 14. 9. 2005 16:06

    Tak se někdo opět pomstil známkou 5........

  • Lidka Kábrtová | 9. 9. 2005 08:39

    Tak se ozvěte, jak jste dopadli. Jinak pro běžnou rodinu nebo návštěvu je fakt lepší péct dvě najednou.

  • Zdeňka z O. | 7. 9. 2005 21:39

    Já roládu po vytažení z trouby hustě posypu kokosem a překlopím na čistý pečící papír,prochládlou naplním šlehačkou a zaroluji.Nemusí se dávat poleva,roláda se nepřilepí a je i ozdobená.

  • Johanka K | 7. 9. 2005 17:05

    ...tiež túto roládu piekavam, iba trošku v inom pomere..pečiem bez papiera, opať iba na vymastenom plechu masťou a vysypem hrubou múkou.Plním ju "šľahačkou bez šľahačky". Je výborná aj keď ju vložíme do mrazničky a podávame ako zmrzlinu.

  • Jana z VM | 7. 9. 2005 14:01

    Ještě dodávám, že mám trochu jednodušší recept - šlehám 5 bílků, postupně přidávám 5 lžic cukru krupice a nakonec zlehka zamíchám 3 lžíce přesátého kakaa. Peču na pořádně vymazaném pergamenovém papíře. Takže k tomu nepotřebuji váhu.

  • Jana z VM | 7. 9. 2005 13:59

    Peču tuto roládu už hodně let a je fakt jedinečná, rychlá, atd. Pekla jsem ji v různých troubách, taképlynové, která peče více vzadu než vpředu a musí se fakt dávat pozor - ale po 4 minutách se dívám, trochu omakám, a když se nelepí, otáčím a dopékám. Nesmí se vysušit, potom se láme.Je fakt celkem kumšt ji upéct, aby byla okorát. Peču tak na 180 - 200 st. Ale daří se mi péct ji i v kachlových kamnech. Znám ale vynikající kuchařku, které se tato roláda vůbec nevede....

  • Lidka Kábrtová | 7. 9. 2005 10:52

    Roláda nesmí být zlatá ani zezpodu...prostě musí být světlounká......tak že ji dokážete nadzdvihnout prstem z papíru, cítíte, že není syrová, ale prostě nesmí zlátnout...to už je pozdě....

  • Lidka Kábrtová | 7. 9. 2005 10:35

    Je na dokyk pružná, světlá, nesmí vůbec ani trochu hnědnout po povrchu, to už by bylo moc...a okamžitě musí i s papírem z plechu... víc to v plynovce popsat neumím...ale je to skutečně záležitost několika málo minut...

  • Ája | 7. 9. 2005 08:40

    Paní Lidko, ono se řekne PŘESNĚ 8 minut, ale to mluvíte patrně o elektrické troubě, co já děvenka ubohá s plynovou? U bqěžných věcí minuta sem minuta tam, člověk si poradí, ale tady? Navíc předpokládám, že je asi tak jemná, že pokud jí tahám z trouby a je horká, bude se do ní prst bořit, takže ani tahle zkouška nepomůže. Má roláda při dostatečném upečení něco typického?

  • Alina | 6. 9. 2005 19:16

    Výborné, velmi známý recept, dělám již několik let

  • Lubica | 6. 9. 2005 16:18

    Tento recept som uz dlho hladala. Tato rolada je nielen vynikajuca, ale tiez sa nou zavdacite ludom s bezlepkovou dietou, kedze tam nejde muka.Som zo Slovenska a z tejto web.stranky som ziskala inspiraciu pre mnohe chutne obedy ci vecere:)

  • Berča | 6. 9. 2005 14:33

    Také znám tuto roládu, je vynikající. Je opravdu velice nutné hlídat pečení, protože je upečen brzy - raději moc neodcházejte od trouby (takto jsem i připálila tuto dobrotu). Do šlehačky také nedávám zhužovač a to z jednoho prostého důvodu. Protože se ihned zbaští a nikdy nezbyde.

  • Lidka Kábrtová | 6. 9. 2005 12:16

    Vlaďko, tahle roláda se předem rolovat nemusí, ale je nutné pečlivě hlídat těch 8 minut a po upečení ji okamžitě stáhnout s papírem s plechu. Pak zůstane krásně vláčná. Jinak kolega ji plní ovocnými tvarohy a je to taky mňam. Pokud ji chystáte na návštěvu, doporučuji péct rovnou dvě, je prudce jedlá.Co se týká teploty pečení, protože každá trouba je jiná, tak doplňuji informaci, že v klasické troubě se peče na 240 - 250 °C, prosím o doplnění. Co se týká trouby horkovzdušné, tam nemám zkušenosti...

  • Di | 6. 9. 2005 07:06

    Já šlehačku předem svařím s trochou vanilkového cekru a druhý den vyšlehám, aby byla trvanlivější. Nebo dělám máslový krém z poloviny kostky másla a trochu pudinku. Nepolívám ji čokoládou, pouze zbalím do alobalu, který trochu posypu vanilkovým cukrem.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 6. 9. 2005 05:43

    Pečící papír také důkladně vymazávám. Než vychladne,roládu před plněním není třeba srolovat, jako u klasické piškotové rolády? Jinak určitě vyzkouším, dík za recept.

  • Lidka Kábrtová | 5. 9. 2005 18:02

    Přesto ten pečicí papír doporučuji vymazaný a vysypaný...mám s tím tu nejlepší zkušenost.

  • Radka | 14. 3. 2005 15:42

    Také dělám tuhle roládu a nepoužívám ani peč. papír, jen plech vymažu a vysypu. Do šlehačky nedávám ztužovač přijde mi to chemické. Vyšlehám ji do tuha bez cukru a natřu na roládu. Zatočím a pak už jen cukruju žádná poleva. Je moc dobrá.

  • jaja 13 | 4. 3. 2005 16:12

    Tuto roládu mám dobře vyzkoušenou. Ale nikdy jsem pečící papír nevymazávala ani nevysypávála. A vždy se mi roláda podařila krásně stáhnout. Náplň (šlehačku) nesladím, ale někdy pokladu natřenou šlehačku kousky banánu a pak zabalím. Nepolívám čokoládou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Bez lepku Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Kakao Kokos Moučkový cukr Papír na pečení Smetana ke šlehání Tuk Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Thajské kari

Thajské kari

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

119
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
16
Křehké galetky s rebarborou
Křehké galetky s…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Neapolské nudle
Neapolské nudle
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
Nebeské řezy
Nebeské řezy
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nedělní dort
Nedělní dort
  • Recepty.cz
  • Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact