Nepocitanekrat vyzkouseny recept. Dekuji za nej. Pokud chcete ohromit, tak nevahejte. Zakysanou smetanu zaslehejte do hoskeho pudinku, aby se neutvorily pudinkove hrudky a krem byl hladky. Pokud chcete upect vyborny dortik, postaci polovicni davka predpisu, ale je treba predpis navysit o jednu slehacku na omazani dortu a mensi ozdobu vrsku hvezdickovou zdobickou.
do kafe ne, ale do likéru ten je pro děti jako dělaný
Tyhle rezy jsou vynikajici delala jsem pred tydnem a dnes delam znova. Je to vynikajici buchta pro ty kteri maji radi chut kavy. Po buchte se jen zaprasilo nezbyl ani kousek. <3
hloupé je říkat tiramisu něčemu, co tiramisu neni ;-)
Už jsem upekla hodně všelijakých moučníků, ale včera jsem vyzkoušela tyto řezy a musím říct že jsou přímo vynikající nejen svou chutí ,ale i co se týká složitosti si myslím, že to zvládne i méně zkušená kuchařka. Moc dobré.
Koláčik je fantastický, u nás sa po ňom ani nestačilo zaprášiť. :-* :-* Už sa tešíme na budúce. Výborná papka.
je vyyybornyyy
Ahoj, včera jsem dělala dceři do práce, padnul celý plech:-)). Taky dávám dlouhé piškoty, místo jedné zakysanky dávám tučný tvaroh - lépe tuhne. A určitě bych taky říkala Tiramisu řezy, Nebeská Máňa je hloupé...určitě budu dělat častěji!
já dávám dlouhé piškoty a namočím místo kávy ,která není pro malé děti vhodná do valečného či čokoládového likéru.je to super!!!!!
Skvělé!! Ovšem neříkala bych jim Nebeská máňa, ale Tiramisu řezy, neboť tiramisu připomínají velmi. A určitě nevynechávejte šlehačku a kakao navrch, to je ta správná tečka:-)). Nechat rozležet 2 dny a pak už jen příst...
dobré, ale příště namažu ještě meruňkovou marmeládou... úplně tam chyběla...
tam je 3/4 !!!
Moc,moc výborný.Dělala jsem již několikrát.Nedávám šlehačku ani capucino.
Zdeňko,upravil jsem to tak,že jsem dělil třema(zhruba):7dkg mouky,6cukru,1větší vejce,3lžíce oleje,4vody,trošku prdopeče.Náplň:1zakysanka,7dkg cukru,0,3mléka,1pudink.Pak poprášit kakaem ;-) -To zmákneš levou zadní ;-) :-)
nechápu proč je najednou udáno,že do krému patří 3l mléka.Správně má být 3/4l.Bramborka
Naprosto vynikající!
Vyzkoušela jsem tento recept a moc mě překvapil je výborný.Už jsem opakovala 2x a určitě ne naposled.Všem moc chutnal.
Leni, je to zmiňováno v komentářích, do ještě trochu teplého uvařeného pudinku vmíchat zakysané smetany se sypkým capuccinem.
Omlouvám se, ale nevím jak připravit ten krém. Uvařit mléko s pudinky a cukrem, kdy tu smetanu a capuccino? Děkuji za odpověď.
Přijela k nám návštěva o které jsem věděl jen to,že miluje kokos.Recept jsem malinko upravil:místo vanilkového pudinku jsem dal kokosový + vrchovatou lžíci strouhaného kokosu.Suprová záležitost!!!
Vyníkající moučník , dávám 1*, jednoduché a moc dobré
Takhle rychle snědený dort jsem ještě neviděl :-o !!! Očekávání bylo překonáno :-)))
Množství jsem upravil na dortovou formu,krém je podobný eskymo řezům,takže nic jiného než mňamózní záležitost od toho nečekám :-)).1*
Dělala jsem přesně podle receptu a všech ingrediencí bylo tak akorát, je to jednoduché, vypadá to super a sklidila jsem s tím velký úspěch.
já dávám tomuto receptu za jedna.Je to hodně podobné tiramisu.Doma jsem při pečení slyšela,že tohle jíst nebudou,prý to má děsnou barvu a rozblemsané piškoty a spoustu dalších snad mi prominete keců.ALE povedlo se a pak jsem ani nestačila ochutnat.S pozdravem Hanka Vít.
Tak já se bohužel nemůžu připojit s chválou.Mě se Máňa nepovedla a to jsem si myslela,že jsem zdatná kuchařka.Patlala jsem se s tím doteď a hned si sedám k PC a píšu,že mě se nepovedla.Ráda bych věděla proč.Krém neztuhl(uvidím ještě ráno),šlehačky je málo na celý plech takže to vypadá děsně.Zítra čekám návštěvu a tohle jim tedy na stůl nedám.Poradí mi někdo kde jsem udělala chybu?Mrzí mě to.Díky předem a Máně zdar!!!
Ztužovač se dává do šlehačky
prosimten stužovač dat do kremu nebo do té šlehačky?
Řezy měly opět velký úspěch, jen se po nich zaprášilo. Posílám recept dál.
Tento moučník jsem poprvé dělala asi před dvěma týdny přesně podle receptu. Krém do druhého dne krásně ztuhnul a dobře se krájel. Tento víkend jsem jej dělala s obměnou-do krému jsem místo kávy zamíchala nakrájené broskve, piškoty jsem polila rumem a na horní vrstvu krému jsem opět naskládala na plátky nakrájené broskve. Vše jsem zalila želatinou. Obě varianty byly velmi jedlé.
KRÉM BYL PO ZAŠLEHÁNÍ SMETANY HUSTÝ-TAK AKORÁT,ABY SE DOBŘE NATŘEL NA PIŠKOT.DO RÁNA VŠAK ZŘÍDL A S PIŠKOTU STÉKAL. NEVÍM,KDE BYLA CHYBA?
Dělala jsem již několikrát. Je to vynikající! Zítra se na to chystám znovu. Vyzkoušela jsem capučíno s kousky čokolády. Je to velmi zajímavé!! díky za repcet
Také jsem vyzkoušela tento recept a můžu se přidat ke kladným ohlasům,které zde jsou.Do krému jsem ale dala méně cukru a jen 2 zakysané smetany po 200g,stačilo to,jinak vše podle receptu.Všem moc chutnal,mozaika v řezu také moc pěkná a proto dávám 1.
Pekla jsem, byl vynikající, nezbyl ani drobeček!
pro velký úspěch jsem tyto řezy dělala o víkendu, tentokrát dle receptu s cappuccinem. Opět výborné, škoda, že nemůžu dát další 1
Vyzkoušela jsem - vynikající!
Marie, já jsem ty smetany zamíchala do ještě vlažného pudinku, nenechávala jsem ho úplně vystydnout. Pokud chcete nechat vychladnout pudink, tak jej přikryjte folií, aby se nevytvořil škraloup.
Mně se tedy krém moc nevyvedl, puding dost rychle ztuhnul a i když jsem ho posypala cukrem, tak se již s tou smetanou nevymíchal dohladka. Ani šlehač si s tím neporadil. Nicméně moučník chutnal všem, na ozdobu jsem vystřihla z papíru hvězdičky, položila na buchtu, pak posypala kakaaem a každý kousek měl na sobě hvězdičku, moc se to líbilo i chutnalo.
Jednoduše výborná buchta,jen se po ní zaprášilo. Dávám 1 s hvězdičkou.
Piekla som manželovi do práce, mal veľký úspech, kolegyne pýtali recept. Na druhý deň som ho piekla zas pre nás domácich. Je perfektný a ukážkový. Do krému som pridala capuccino v prášku a krém mal tú správnu koenzistenciu. Podaril sa hneď na prvýkrát. Budem ho piecť častejšie.
Výborný moučník, měl velký úspěch. Neměla jsem cappucino, tak jsem do pudinku dala instantní Nescafe.
ted nezbyl ani drobíček díky za inspiraci
výborný nestačil zaležet večer nebyl drobíček, dávám za 1
Vybornej recept! Nejdriv, kdyz jsem procitala seznam ingredienci, jsem si myslela, ze je to zase nejaka nahrazka Tiramisu, omyl. Perfektni moucnik, mel uspech jak u sousedu, tak i u polskych kolegyn v praci, hned si vsechny rikaly o recept! Davam 1, a ze jsem zmlsana a nejim vsechno! Zarazuju mezi svoje favority!
Úžasná buchta, jen jsem piškot střídala s ovocem (borůvky, banán, jahody) a nic lepšího jsem nejedla.
Úžasná buchta, jen jsem piškot střídala s ovocem (borůvky, banán, jahody) a nic lepšího jsem nejedla.
Potřebovala jsem upéct něco opravdu extra a tenhle moučník předčil všechna má očekávání. Dávám velkou jedničku a přidávám pochvalu od strávníků. Jenom jsme doma provedli jednu menší úpravu - místo kakaa jsme nahoru nastrouhali Margotku.
Těší mě,že většině chutná,jen bych poopravila Michaelu V.capuccino já osobně nevařím,ale pouze suchý prášek zamíchám do vlažného pudinku.Mějte se.
Dělala jsem opět na žádost rodiny a po zkušenostech z minula jsem dala krému dospod tak třetinu a na piškoty zbytek.Těsto mi neklouzalo,nevím,Andro,čím se Ti to stalo.A holky,nevím,jestli víte,že ať se na pudingu neudělá škraloup,má se posypat cukrem moučka.Pa a dík za vynikající recept.Škoda,že už nemůžu dát 1.
Tiez som cez vikend vyskusala tento kolac. Chutovo je dobry a prichut kapucina je zaujimava, ale mala som trosku problem pri krajani, pretoze krem mi "klzal" po ceste. Viem, ze sa da tomu ciastocne zabranit odstranenim vrchnej vrstvy z cesta, ale zaujima ma, ci mal aj niekto iny tento problem...
... a piškoty máčet ve šťávě nebo v čaji...(s rumem)
Výborné, dávám 1. Neměla jsem 3 zakysanky, dala jsem jen 2 a stačilo to. Olej jsem použila máslový ( z Kauflandu cca půl litru za 45,- ale senzace). Pokud tady někdo doporučuje s ovocem, tak mi to moc dohromady s tím kafem nejde. Zkusím dát jahody + jahodový pudink a zakysanku.
Je to fakt moc dobrý, určitě vyzkoušejte ;-)
Výborná mňamka.....
Taky dávám za 1.Několikrát tu byl dotaz jak přesně se dělá krém,protože u receptu není popsán.Dovolím si to napravit:mléko+pudink.prášek+cukr+instant.nescaké capuccino=uvařit dle návodu na obalu,pak vmíchat smetany...a je to.
Včera jsem tvořila toto nebeské pochutnání.Nějak se to nestíhalo uležet,ale pár kousků zbylo na dnešek.Opravdu vynikající,dělala jsem podle receptu,jen jsem neměla capuccino,tak jsem dala nescafé 2v 1 a bylo to úžasné.Čistá a krásná 1 i když to dá víc práce.Ale stejně ji udělám co nejdřív znovu i mimo slavnostní dny.
Zdeni, děkuji. Jak se nám řezy proležely,tak piškot trošku vtánul té tekutiny z krému a krájet se už taky opatrně daly. Chuť mají výbornou, i piškot je moc dobrý. S tou čokoládovou polevou nahoře a na to šlehačka - moc dobré, ovocná variace bude také s tímto krémem skvělá. Provedu určitě další pokus.
Včera večer jsem to udělala a dnes ráno zkusila.To jsem netušila ,že je to taková bašta.Super.Krém jsem neměla vůbec řídký protože,jsem ho udělala z jednoho litru a dala jsem tam 4 vanilkové pudinky.Díky moc za recept.Jo a ten piškot taky super.
Jolanko, bude to tak , piškoty odeberou vhhkost a krém vytuhne. Krém byl naprosto báječný, myslím že by se dal i stříkat na odpalované věnečky a piškoty provlhly během cca tří hodin. Naplnila jsem jen pudinkové misky, bez pečení piškotu, ale příště jí udělám kompletně a to ovocnou verzi, vnoučata ještě kávu bojkotují :-)), tentokrát jsem dávala višně.
Tak už jsem taky zkusila, ale protože piškoty "moc nemusím", pokládala jsem krém střídavě namočenými piškoty a kolečky banánu, jak šachovnici. Jinak přesně podle receptu. Bylo to úžasné a zmizelo natošup. Jen radějinevidět ty kalorie, ale to už je o něčem jiném a můj problém.
Zdeni: ano, chce to zkusit, zda krém těmi piškoty vytuhne. Tak dej potom vědět jakto dopadlo.
Jolano - Díky za informaci, chystala jsem se na upečení v sobotu - kombinaci pudink , zakysanka jsem ještě nedělala a tak to vyzkouším na piškovty do misky a to v ovocné verzi
Tak se vracím ke své Máně jak jsem slíbila. Chuťově velmi dobré s čokoládou nahoře, jen ten krém mi malinko zřídnul a hůř se krájel. Takže si myslím, že piškotky by nadbytečnou tekutinu zřejmě vypily, nebo jsem mohla ten pudinkový krém trošku vyšlehat s máslem, když jsem nedala piškoty.
No právě, tato ovocná varianta mě napadla hned jak jsem Máňu dodělala. Myslím, že by byla super. Jenže včera jsem neměla smysl na vymýšlení, když jsem došla z práce - v 17.30, smažila jsem kuřecí nožky, dělala zabijačkový guláš, pomáhala dceři balit na exkurzi, a večer, spíš v noci dodělávala účetnictví. Byla jsem myšlenkově zpomalená, ale co, příště ovocná Máňa, a to už snad bude i teplo, tak se bude hodit. Ještě jednu díky za inspirace a rady.
Jolano, ve svém receptu Karamelové řezy s piškoty píšu, že piškoty namáčím do vody s rumem, šťávy (kompotové) nebo čaje. Od doby zveřejnění receptu jsem ještě vyzkoušela citronovou vodu a rozvařený karamel. Všechno funguje - záleží jen na tom, pro koho moučník děláme.
Jééé, Jolano, to jsem ráda, že se daří, Tak to má být. Každý nový recept má být jen povšechným návodem, či nápadem a další záleží na zvyklostech rodiny, momenální chuti, či obsahu jídelní skříně a potřebného množství. A už vidím ovocnou variantu s např,jahodovou šťávou na piškoty a jahody navrch krému, nebo pomeranče, banány atd.....
Holky, děkuju za rady. Nakonec jsem dělala Máňu z poloviční dávky na menší plech, spíš brutvánek. Rozměry napíšu odpoledne. Piškot vyšel tak asi 2,5 cm, což nám vyhovuje, piškoty jsem vynechala úplně. Krém z 1/2 litru mléka, 2 pudinky a 1,5 kys. smetany, pěkně hustý. Vyšlo to dobře. Polila jsem čokoládovou polevou. Je v lednici a dnes jak dojdu domů a vyzkouším, napíšu. Vypadá pěkně. Já mám kávovou příchuť moc ráda, ale děti ne, tak jsem to neriskovala. Možná jsem tam mohla šoupnout nějaké ovoce - to by bylo sice už o něčen jiném, ale uvidíme odpoledne. Určitě nahoru dám šlehačku.
Jolanko, jestli se pustíte do Nebeské Máni dejte vědět jak dopadla, nechce se mi nadále trumfovat, zda studená nebo teplá či řídká nebo hustá. :-))
Zdenka, je to od veci, ale pri tom namáčaní piškót ma to teraz napadlo, ako deti sme si máčali piškóty do studenej vody, len tak rýchlo šup do vody a hneď von a do pusy, desne nám to chutilo. Len tá voda musí byť skutočne studená . Ak máš chuť ( a odvahu ), vyskúšaj ))
Terezko, uvažovala jsem pouze teoreticky tříčtvtrtě litru mléka na tři pudinky i když přidáme téměř půl litru zakys. smetany je poměrně hustá a hlavně studená směs, takže namočení není pouze od chuti, ale i urychlení chutné konzumace a jistě kakaový puding s piškoty a hruškovým kompotem si udělán i nyní jako důchodka, když mě honí mlsná a jinak nikde nic.
Zdenka, aj nenamáčané piškóty prevlhnú, už ako deti sme si robili do pohárov puding prekladaný piškótami. To namáčanie je tam pre chuť. Jolanka, ak nemáte radi kapučino, môžete použiť aj vychladnutú obyčajnú kávu. Alebo urobte krém podľa svojej chuti.
Jolanko, myslím, že z poloviční dávky se vám nepodaří v dortové formě pokrýt piškoty pudinkovým krémem a nenamočené piškoty v krému neprovlhnou - smíchala bych intantní kávu s grankem, nebo trochou kakaa a cukrem, dle receptu myslím, že kapučíno patří do krému nasypat a do jiné kávy s rumem piškoty máčíme. Ale je možné, že jsem recept špatně pochopila.
Myslíte, že do dortové formy můžu udělat z poloviční dávky? A když tam nedám kapučíno, protože ho mladí nemají rádi, provlhnou ty piškoty? Děkuji moc za odpověď, chci jít na to dnes Jolana
prosím o podrobny popis k výrobě kremu
Podle mě je nejlepší až za 2 dny, pěkně naležená. Výtečná buchtička i bez šlehačky.
pekla jsem o víkendu, je to opravdu dobrotka, skoro jako tiramisu, šlehačku jsem nedávala, už by toho bylo moc...
Radko šlehačku dáte nakonec,je to v poslední větě v popisu,taky jsem nejdřív myslela že jde do těsta.Zrovna jsem dodělala,chladí se v ledničce..
právě jsem ji dojedla je to nejlepší buchta jakou jsem kdy jedla budu dělat často
TEST 17:00
prosím o info, co s tou šlehačkou a ztužovačem - napsáno u ingrediencí, ale v popisu už o tom dále není ani zmínka, děkuji
právě jdu na to...udělám normálně na klasický plech a co se týká krému, uvařím normálně pudink, do téměř studeného zamíchám ty zakysané smetany....
Fotka už byla odeslána. Dobrou chuť všem.
já jsem to pochopila tak, že se do krému dává kapučino v prášku..
Tak tento recept znám a je to moc dobrý.U nás je během dvou hodin pryč.Doporučuji.
Vyjde to na velký plech? Nebo raději do menší dortové formy?
Odpovím za autorku receptu, myslím, že se do krému přidá prášek capuccina nikoliv uvařené.
MUŽETE RECEPT UPŘESNIT NEJSEM ZKUŠENÁ KUCHAŘKA JAK UDĚLAT KRÉM , KAM VRAZIT KYS. SMETANU A ŠLEHAČKA KLASICKÁ ? DĚKUJI
Instantní kapučíno-to znamená uvařit šálek,anebo.....?
chtelo by to fotecku :o))), prece jen clovek ji nejdriv ocima
Taky dávám jedničku,bylo to moc dobré i bez capuccina,které jsem neměla.
Výborná,prostě "nebeská".Přidla jsem trochu capuccina i do šlehačky.Dávám 1*
Mám radost,že vám chutnalo:-)
Dnes upečeno, je to úžasná dobrota. Neměla jsem zakys. smetany, tak sem dala 2 šlehačky a rozpustného Velveta. Doma mě chválili, tak nechávám v oblíbených a budu péct častěji.
Dnes jsem to po dlouhé době opět upekla a je to mooooc a moooc dobré
20-25g.
Můžete mi prosím někdo napsat jaká má být gramáž toho instatního kapučína?
Skvělý,není co dodat.Fakt výborná mňamka.Vydržela pouze 2dny,ani uležet se nestačila.Hanča
Ano, do krému zašlehat pouze smetany a je to výborné, doporučuji
Do kremu zaslahat len kysle smotany?
Děkuji Zuzo,jinak je mám také radši proleželé,když to vydržím....:-)
tak jsem vyzkoušela a super!!! už jsou pryč 2 den jsou lepší-po zaležení
Toto peču,je to výborné,piškot po upečení ještě pomažu pikantním džemem nebo marmeládou.Doporučuji vyzkoušet!
děkuju určitě vyzkouším dámpak vědět
Uvařit pudink a do ne uplně vychladlého zašlehat smetanu s cukrem a capuccinem.
vypadá to velice zajímavě ale chtělo by to přesnější popis výroby krému děkuji