Dělávám pravidelně, dobré a měkké hned druhý den po naplnění. Syn je miluje jen tak bez krému.Prostě Nebe v hubě.
Evo K., je možné, že je to těmi ořechy. Já to dělala vždy jen z vlašských a po naplnění byly vždy už do druhého dne měkké a vláčné. Tuk nebyl potřeba přidávat, protože vlašáky jsou velmi tučné. Také je dobré je nechat v chladu. K.
Tak těsto bylo potřeba dost podsypávat hrubou moukou,po upečení a následující týden kolečka jako šutr, podotýkám ještě nenaplněná, včera jsem zkusila poslepovat marmeládou a do do dneška nádherně změkla, s tou marmoškou je to moooc dobré, doporučuju!!!
:) tak jsem nedočkavě zkoušela, po rozležení chutnalo cukroví opravdu báječně, jen mi pořád připadá dost tvrdé. Nezkoušel někdo nahradit hrubou mouku hladkou a případně přidat trošku tuku?? Udělat takovou obměnu lineckého těsta s příměsí oříšků?? Přiznám se, že jsem neměla vlašské oříšky a tak tam přišly lískové, může ta tvrdost být i tím??
Výborné. Hlavně manžel si pochvaluje. Kolečka byla dobrá i čerstvě upečené a ještě nenaplněná, ale po slepení a uležení je to opravdu nebe.
Jana G - možná jste to přepískla s nastavováním tukového krému; příště možná snížit množství tekutých složek (žeby bylo moc Tuzemáčku :o?) A nebo možná neskladovat v sauně :o()
Výborné !!!!!!! Už se těším, jak všem mým návštěvám bude chutnat toto výborné cukroví!!!! Děkuji ! 1*
Kolieska sa vydarili a kazdemu velmi chutili. Avsak o tyzden zmakli a chutili ako gumenne. Najlepsie chutili cerstvo naplnene.
Výborné cukroví, ze všech druhů bylo v naší rodině snědeno jako první a každý si liboval. Děkuji
Mockrat Vam dekujeme za tento recept.Chutnal snad polovicce Chicaga:)Je opravdu bezkonkurencni:)
Nevím nevím, dala jsem vše dle receptu, těsto se i druhý den šíleně lepilo, vyválet absolutně nešlo, i když jsem přidala hladkou mouku, nakonec jsem pracně vyválela rohlíčky, ale pečením se to rozjelo na placky...toto je moje letošní zklamání.
To je fakt nebo v ústach, vynikajúce aj bez plnky. Musim urobiť druhú dávku, tentoraz aj s krémom. Ďakujeme za super recept.
Fakt nebe v hubě, chutnalo nám to i nenamazané, ale zdálo se mi to tvrdé, a protože mám vlasrní hlavu, tak jsem i přes radu autorky namazala už minulý týden. Už druhý den bylo měkoučké a naprosto vynikající. Vzala jsem s sebou na kurz angličtiny na ochutnávku a byla jsem za hvězdu. A ten krém na začátku komentářů je fakt moc dobrej.
Je to opravdu výborné. Přítel mi už snědl polovinu dávky bez krému. Rozhodně dávám za 1
Sissi, těsto se spojí hlavně tukem, co je ořechách. Tuk se tam opravdu nepřidává a těsto se zpracuje perfektně! Kristýna.
Dobrý den, práve sa dívam na Váš recept a chcem sa opýtat: do toho cesta nejde žiadne maslo? To sa spojí iba s tými vajíčkami? Dakujem Sissi
OPRAVDU NEBE V HUBĚ!!! Skvělý recept, uděluji za jedna!
Lenko, pokud máte něco lepšího,sem s tím. Rádi ochutnáme.
Tak přesně takové tyčinky pekla babička a ještě na to dala citronovej tuhej sníh z bílku a pekla spíše sušila v roubě - byly perfektní.....
Super!Musí se nechat odležet jako medovec. Pak je to bomba!
Moc mi toto cukroví nechutnalo,sice je fakt,že po 3 dnech se bezvadně rozleželo,ale pro mě moc......přeořechováno.
Díky za skvělý recept, výborné, ani už jsem neslepovala - byla by to škoda. Výborné.
Takové skvělé komentáře, tak jsem myslela, že to bude bomba, ale jedla jsem lepší věci.
sú vynikajúce. Robila som ich týždeň pred vianocami, ale k vianociam nezostali.
Vynikající cukrový jsem kuchař tak ho moc pochvaluji
vynikající lepší cukroví jsem nejedla děkuji.
vskutku nebe v hubě
Kliknete zde, pod výpisem komentářů na zdvojenou šipku, tj. konec výpisu, tam naleznete komentář s datem 3.12.2005 od Kristýny Dvořákové na recept na Oříškový krém.
Pani Ivo, poraďte mi, prosím, jakým způsobem mám najít takto starý recept s datem 3.12.2005?
nejlepší cukroví jaké znám díky moc pani kuchařko
Recept na oříškový krém je tady na 3. straně diskuze, s datem 3.12.2005.Nám moc chutnal, ale určitě by šlo použít i jiný.
Recept, jsem si přečetla až dnes a chtěla bych ho vyzkoušet. Nejsou jen vánoce, že? Jaký krém prosím do cukroví připravujete? Děkuji.
ahoj bylo to dobré čau
Výborný recept, všichni cukroví moc chválili, přirovnávali ho k laskonkám - ovšem laskonky chuťově předčí a není tak sladké. Rozhodně ho zařadím do stálého repertoáru, jen už nezbylo, jedna dávka je málo.
Také jsem zkusila upéct toto cukroví před vánoci a je fakt super, všichni kdo ochutnali tak ho chválili, nejvíc tedy můj manžel, ten si ho moc oblíbil a prý ho musím upéct příští rok znovu. Je pravda, že se mi po upečení zdála kolečka dost sladká, ale po slepení krémem a polití čokoládou, výsledek svkělý.Taky jsem měla trochu problém, že se těsto na dřevěný vál dost lepilo, ale za výsledek to stálo.
Vynikající,skutečné nebe,vřele doporučuji
Je to moc dobré cukroví!Nějak nám to už mizí....Budu muset přidělat!
skvělý recept,musím péct znova,po týdnu nic nezbylo
Výborný cukroví!! Každý rok máme minimálně 12 druhů cukroví a toto zařadíme mezi stálice.
Je to vynikající cukroví, jen jsem měla problém, nepoužívám pečící papír a kolečka šla velmi těžko odrazit od plechu. Musela jsem postupovat opatrně, aby cukroví zůstalo vcelku. Ale jinak chválím.
Určitě se to spojí - ořechy + vejce - udělají divy. Vždyť tuk je také v ořechách.
Je to bez tuku, a to se testo spojí?
lidičky super recept. sotva jsem to dopekla a slepila, už mi to tu kradli.Mám pocit, že to do vánoc stačit nebude a budu muset péct další dávku.Hanka
Měla jsem obavu,zda se těsto nebude lepit. Nechala jsem ho přes noc v lednici a paráda...a chuť?...bez komentáře...doporučuji všem vyzkoušet a pak už jen mlaskat
Lenko, recept na krém je v komentáři od Kristýny na straně 2
Prosím jak se dělá ten krém budu to dělat poprvé.Těsta mi celkem vždy šli ale na krémy jsem analfabet.Děkuji
Kolečka byla moc dobrá, jen se po nich zaprášilo. Příští Vánoce zase budou :-) Jestli ne dřív.
TO: MonikaKdyž mám problém s těstem (vždy válím mezi mikrotény) a zlobí mě a lepí se a mračí se na mne.... tak ho hezky vyválím a strčím do mrazáku. Pak se mě bojí a dovolí mi, aby se mi s ním krásně dělalo. A jde to opakovat donekonečna.
Eva je taky hezké jméno:-). Jsem ráda, že Vám chutnají.U nás je to číslo 1.Kristýna
Omlouvám se Kristýně nazvala jsem jí Evou.Tedˇ jsem dopekla je to super.Díky.Monika
ahoj Evo,právě se snažím o tvůj recept.Moc mi nejde vykrajovat a přenášet na plech tak nevím kde jsem udělala chybu.Dlouho jsem hledala dobrý recept na ořechové cukroví a ten tvůj se mi líbil.Monika
Na chuť je to opravdu moc dobré, ale mě nenapadlo nic chytřejšího, než že jsem těsto natlačila do formiček. Varuju všechny,kdo by to chtěl vyzkoušet, nedá se to pak dostat ven! Zbyla mi jen plná miska nadrobeného cukroví, ale nevadí, přidala jsem to všude tam kde se dávají piškoty a chutnalo to fantasticky.
Dekuji mockrat pani mile a Kucharce on line za ochotu.Na navodu na krabici je napsano,kolik gramu ma jedna lzice,takze ted uz to dam dohromady.Preji vsem hezke Vanoce.
Mám v rukou dva sáčky pudinku,Naturamyl a Dr.Oetkera, na obou je stejná váha 37 g,lžíce nejde potřesením tak zarovnat jako třeba s moukou, nebo cukrem ( ten škrob je prevít a nožem se mi to nechtělo zarovnávat), také jsem se divila, hádala bych méně :-))
Paní Mílo, nespletla jste se? Já mám na pudinku uvedeno 50 g. Bohužel se mi pokazila váha, takže s množstvím lžic nemůžu pomoct.
Sedm polévkových lžic? To je strašně moc. Raději se Heleno držte údaje o 37 g.
Helčo,český pudink má 37 g, je to 7 mírně zarovnaných polévkových lžic, v případě krému na pintlich množství až tak nezáleží - ať se ti to povede, a hezké Vánoce :-))
Prosim,nemohl by se nekdo obetovat a zmerit,kolik lzic pudinku je v jednom ceskem balicku pudinkoveho prasku?Ja tady mam pudink z Malty v krabici ,spatne to odhaduji a do Prahy pojedu az v lete.Dekuji.
Oříškový krém:125ml studeného mléka smíchat s 1/2 vanilkového pudingu, lžící cukru a za stálého míchání přivést k varu a asi 1/2 minuty povařit.Za občasného míchání chladit a ještě VLAŽNÝ puding přidávat po lžičkách do 125g másla a spolu s asi 100g cukru moučka (podle chuti i míň) postupně vyšlehat v hladký krém. Přimíchat 5 lžic mletých vlašských ořechů a 1 lžíci rumu.
Prosím recept na ten oříškový krém