Do větší pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a mírně osmahneme. Na tenké nudličky nakrájené vepřové maso vložíme na pánev s cibulkou a osmahneme. Poté přidáme na nudličky nakrájený celer, uzené maso, utřený česnek se solí, kečup a koření. Vše společně krátce osmahneme. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vložíme polovinu vařených nudlí, dále masovou směs, opět nudle, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby.
Opravdu dobre, taky znam neapolske nudle jinak, ale ten kecup tam vubec nevadi, naopak, zjistila jsem, ze recepty, kam se pridava pri vareni kecup jsou vyborne.
Jen jsem zredukovala ty nudle, 500 g je opravdu hodne na tolik pomerne malo omacky, takze jsem dala asi jen 2/3 nudli na pomer omacky, i toho kecupu jsem pridala vic, aby to nebylo tak suchy.
Urcite jeste udelam, rychle, jedhoduche, ingredience, ktere ma clovek porad doma, takze zadne extra shaneni a nakupovani, davam taky za 1! Diky za recept!
Výborné, velice nám chutnalo. Dávám 1 a zařazuji do rodinného jídleníčku :-). Simča S.
Jiří Macek
|10. 9. 2007 12:56
Použití kečupu do těstovin považuje každý Ital za naprosté barbarství (asi jako kdyby nám někdo dával kečup na vepřo knedlo). Takže tyto nudle určitě nejsou "neapolské", ale "české". V těstovinách po neapolsku určitě nebude ani uzené maso, ale zato se vaří z čerstvých rajčat.
Jesika
|7. 7. 2007 11:25
dobry den chtela bych se zeptat jestli by to slo i bez toho celeru dekuju za odpoved