• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

(ne)Kynutý závin podle Lidušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto:
    • 600
      g hladká mouka + na podsypání
    • 1
      kostka droždí 42 gramů
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      ml mléko vlažné
    • sůl na špičku lžičky
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • rozšlehané vejce na potření
  • Náplně:
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • jablka , hrušky, švestky....

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Mouku po obvodu osolíme, přilijeme zbylé mléko, promícháme a na těsto nastrouháme vychlazený tuk a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozdělíme na dva nebo čtyři díly, které vyválíme do obdélníků, potřeme námi oblíbenou náplní, zarolujeme, přendáme na plech a pečeme ihned, bez kynutí, v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Zhruba v polovině pečení potřeme záviny rozšlehaným vejce a dle potřeby ztlumíme teplotu trouby na 160-170 stupňů.

RADA: Jak udělat kvásek

2
Těsto lze i zmrazit a použít například až za týden, až nás bude zase honit mlsná. Sám vyzkoušené nemám, ale viděl jsem to na vlastní oči u kamarádky, kdy těsto vytáhla z mrazáku, nechala při pokojové teplotě "povolit" a pak pokračovala jako s čerstvě zadělaným těstem. Záviny chutnaly výtečně, a že bylo těsto v mrazáku bych vůbec nepoznal.
3
Po upečení pokrájíme, před podáváním můžeme pocukrovat.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin s nivou

Závin s nivou

Kynutý závin

Kynutý závin

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Jablka Maková náplň Máslo Mléko Ořechová náplň Rozšlehané vejce Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

46
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Dýňový kompot
Dýňový kompot

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 10. 10. 2025: Koho čeká emocionální horská dráha a kdo se dočká uznání?

Denní horoskop na pátek 10. 10. 2025: Koho čeká emocionální horská dráha a kdo se dočká uznání?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact