• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

(ne)Kynutý závin podle Lidušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto:
    • 600
      g hladká mouka + na podsypání
    • 1
      kostka droždí 42 gramů
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      ml mléko vlažné
    • sůl na špičku lžičky
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • rozšlehané vejce na potření
  • Náplně:
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • jablka , hrušky, švestky....

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Mouku po obvodu osolíme, přilijeme zbylé mléko, promícháme a na těsto nastrouháme vychlazený tuk a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozdělíme na dva nebo čtyři díly, které vyválíme do obdélníků, potřeme námi oblíbenou náplní, zarolujeme, přendáme na plech a pečeme ihned, bez kynutí, v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Zhruba v polovině pečení potřeme záviny rozšlehaným vejce a dle potřeby ztlumíme teplotu trouby na 160-170 stupňů.

RADA: Jak udělat kvásek

2
Těsto lze i zmrazit a použít například až za týden, až nás bude zase honit mlsná. Sám vyzkoušené nemám, ale viděl jsem to na vlastní oči u kamarádky, kdy těsto vytáhla z mrazáku, nechala při pokojové teplotě "povolit" a pak pokračovala jako s čerstvě zadělaným těstem. Záviny chutnaly výtečně, a že bylo těsto v mrazáku bych vůbec nepoznal.
3
Po upečení pokrájíme, před podáváním můžeme pocukrovat.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin s nivou

Závin s nivou

Kynutý závin

Kynutý závin

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Jablka Maková náplň Máslo Mléko Ořechová náplň Rozšlehané vejce Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Makovec

Makovec

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

351
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
227
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
60
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Plněné bramborové…
30
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Nový seriál o slavných vražedkyních: Hvězda Narcos šla donaha!

Nový seriál o slavných vražedkyních: Hvězda Narcos šla donaha!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact