• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

(ne)Kynutý závin podle Lidušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto:
    • 600
      g hladká mouka + na podsypání
    • 1
      kostka droždí 42 gramů
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      ml mléko vlažné
    • sůl na špičku lžičky
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • rozšlehané vejce na potření
  • Náplně:
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • jablka , hrušky, švestky....

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Mouku po obvodu osolíme, přilijeme zbylé mléko, promícháme a na těsto nastrouháme vychlazený tuk a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozdělíme na dva nebo čtyři díly, které vyválíme do obdélníků, potřeme námi oblíbenou náplní, zarolujeme, přendáme na plech a pečeme ihned, bez kynutí, v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Zhruba v polovině pečení potřeme záviny rozšlehaným vejce a dle potřeby ztlumíme teplotu trouby na 160-170 stupňů.

RADA: Jak udělat kvásek

2
Těsto lze i zmrazit a použít například až za týden, až nás bude zase honit mlsná. Sám vyzkoušené nemám, ale viděl jsem to na vlastní oči u kamarádky, kdy těsto vytáhla z mrazáku, nechala při pokojové teplotě "povolit" a pak pokračovala jako s čerstvě zadělaným těstem. Záviny chutnaly výtečně, a že bylo těsto v mrazáku bych vůbec nepoznal.
3
Po upečení pokrájíme, před podáváním můžeme pocukrovat.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin s nivou

Závin s nivou

Kynutý závin

Kynutý závin

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Jablka Maková náplň Máslo Mléko Ořechová náplň Rozšlehané vejce Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

53
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
44
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
36
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact