• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

(ne)Kynutý závin podle Lidušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto:
    • 600
      g hladká mouka + na podsypání
    • 1
      kostka droždí 42 gramů
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      ml mléko vlažné
    • sůl na špičku lžičky
    • 200
      g máslo nebo Hera
    • rozšlehané vejce na potření
  • Náplně:
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • jablka , hrušky, švestky....

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Mouku po obvodu osolíme, přilijeme zbylé mléko, promícháme a na těsto nastrouháme vychlazený tuk a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které nenecháme kynout, ale hned ho rozdělíme na dva nebo čtyři díly, které vyválíme do obdélníků, potřeme námi oblíbenou náplní, zarolujeme, přendáme na plech a pečeme ihned, bez kynutí, v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Zhruba v polovině pečení potřeme záviny rozšlehaným vejce a dle potřeby ztlumíme teplotu trouby na 160-170 stupňů.

RADA: Jak udělat kvásek

2
Těsto lze i zmrazit a použít například až za týden, až nás bude zase honit mlsná. Sám vyzkoušené nemám, ale viděl jsem to na vlastní oči u kamarádky, kdy těsto vytáhla z mrazáku, nechala při pokojové teplotě "povolit" a pak pokračovala jako s čerstvě zadělaným těstem. Záviny chutnaly výtečně, a že bylo těsto v mrazáku bych vůbec nepoznal.
3
Po upečení pokrájíme, před podáváním můžeme pocukrovat.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin s nivou

Závin s nivou

Kynutý závin

Kynutý závin

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Jablka Maková náplň Máslo Mléko Ořechová náplň Rozšlehané vejce Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
  • Recepty.cz
  • (ne)Kynutý závin podle Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact