Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev a celer - uvaříme do měkka. Když je mrkev s celerem skoro měkká, dáme vařit na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme, dáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, balení lučiny a promícháme.
2
Na talíř klademe kopečky a posypeme červenou cibulkou (na kapce oleje, do kterého jsme přidali 1 lžíci másla, lehce osmahneme na proužky pokrájenou cibuli).
Až na tu lučinu je to v podstatě holandská kaše :). Jen tam chybí petržel. Vynikající. Můžu se po tom utlouct.
Magda
|14. 1. 2007 19:52
Vyzkoušela jsem v neděli na oběd. Tříletým dětem moc nejelo, manžel neříkal nic a mně to přišlo docela fajn a klidně někdy za delší dobu znovu udělám. Že bych se ale po tom utloukla, to říct nemůžu.Prostě taková změna jednou za čas.