• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Návykové bramborové smaženky
Napište svůj komentář k receptu

Návykové bramborové smaženky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Těsto:
    • 250
      ml mléko
    • 200
      g hladká mouka
    • 400
      g vařené brambory oloupané
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 2
      lžička sůl dle chuti, cca
    • česnek sušený , případně čerstvý, dle chuti
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička drcený kmín
    • olej na smažení
    • potravinový sáček nebo zdobící

Postup přípravy receptu

1
Mléko, vejce, koření, sůl, mouku a čerstvé droždí dáme do mísy a promícháme. Přisypeme najemno nastrouhané, předem uvařené, zchladlé a oloupané brambory. Opět dobře promícháme a lepivější těsto nandáme do sáčku, u kterého následně odstřihneme špičku. Použít můžeme i cukrářský sáček, ale ten budeme muset po použití řádně vydrbat :-).

RADA: Jak oloupat brambory

2
Do kastrolu nalijeme vyšší vrstvu oleje, který rozpálíme, asi jako na koblížky nebo použijeme fritovací hrnec. Ze sáčku vytlačujeme těsto přímo do roztopeného oleje a nožem ho od odstřihnutého konce sáčku oddělujeme. Vhozené kousky těsta nám smažením nabydou a bude je potřeba během smažení otáčet a smažit z obou stran dozlatova, tak hrnec příliš nepřeplňujeme.

RADA: Jak rychle nastrouhat brambory

3
Hotové bramborové smaženky vyndáme na papírovou utěrku nebo ubrousek, nejlépe cedníčkem, necháme okapat přebytečný tuk a zchladnout.
4
Podáváme jako chuťovku k pivu, vínu, se zeleninovým salátem...
5
Kořenit a solit se nebojíme. Recept je hodně variabilní a tak můžeme použít i jiná koření nebo bylinky, třeba i pikantnější, jako je například chilli, pálivá paprika... Vše záleží na naší chuti a chuti strávníků, kterým je budeme servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-sýrové smaženky

Bramborovo-sýrové smaženky

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Oběd Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Drcený kmín Droždí Hladká mouka Majoránka Mléko Olej Pepř mletý Potravinový sáček Sůl Vařené brambory Vejce

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

53
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…
38
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
35
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
33
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Naše laskonky
Naše laskonky
Naše vynikající bublanina
Naše vynikající bublanina
Návyková sýrová kolečka
Návyková sýrová kolečka
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Neapolské nudle
Neapolské nudle
  • Recepty.cz
  • Návykové bramborové smaženky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact