Připravíme těsto, konzistencí je podobné lineckému a dáme ho na chvíli odležet. Mezi tím připravíme náplň: oba sýry najemno nastrouháme a přidáme máslo, pro usnadnění si ho také nastrouháme. Těsto rozdělíme na polovinu a rovnoměrně rozválíme do obdelníku širokého asi 3 mm, na těsto rovnoměrně rozetřeme sýrovou náplň, je docelá tuhá, tak se nepolekejte, když to chvíli trvá. Těsto stočíme do roládky a dáme do ledničky.
2
Totéž uděláme i s druhou půlkou. Až jsou roládky dostatečně tuhé, rozkájíme je na kolečka asi 7 mm široká, ta klademe na pečící papír, potřeme vajíčkem a ozdobíme půlkou mandle, kousem vlašského ořechu, olivou... Kolečka v troubě narostou, tak je nedávejte hned vedle sebe, když budou příliš tenká, tak budou tvrdá, podle toho ale odhadnete, jak široká je krájet. Pečeme při 250 °C do růžova. Doporučuju dělat rovnou 2 dávky najednou.
V receptu je chyba, má tam být samozřejmě 1 lžička soli, asi došlo k chybě při převodu na nové stránky. :-( Napíšu správci a poprosím o opravu a přidání mé fotky.
Radka Křížová
|6. 3. 2010 18:46
pekla jsem je minulý týden na slezinu se spolužačkami,dala jsem méně soli do těstě,jinak přesně podle receptu, kolečka jsem podle rad krájela taky nití. Mně osobně přišly moc slané (málo solím a chytla jsem zrovna nějakou přesolenou nivu),ale k vínu se hodily a kamarádka je přijaly s nadšením,na pozdní příchozí už nezbylo a příští týden je peču znova na další akci,na vyžádání:-)
dagmar motlová
|3. 3. 2010 09:19
výborný, ale dot slaný, doporuřuji těsto nesolit!
Alena Alena
|19. 2. 2010 22:46
Konečně jsem dnes vyzkoušela. Jsou luxusní!!!!A s těstem se velmi hezky pracovalo.
Hela -
|11. 1. 2008 12:09
Mám zkušenosti, že tyto roládky je dobré krájet místo nožem nití jako knedlík. Už jsem to psala u Dobrého ořechového pečiva.
Lucie Kettnerivá
|11. 1. 2008 11:30
nevyteče, ta náplň je hodně hustá, je to spíše pasta a když budete těsto stáčet do rolády, tak ho pěkně utahujte