• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nastavovaná kaše z dýně
Napište svůj komentář k receptu

Nastavovaná kaše z dýně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g dýně hokaido nebo mexická
    • 400
      g kroupy předem uvařené
    • mléko dle potřeby
    • 50
      g máslo cca
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca 3 -
    • majoránka nebo tymián
    • drcený kmín
    • sůl
    • cibule dozlatova osmažená

Postup přípravy receptu

1
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat.
2
V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme ochutili drceným kmínem a rozmáčknutým stroužkem česneku osmažíme. Prospěje to konečné chuti. Pak dle potřeby osolíme, podléváme mlékem dle potřeby a zvolna dusíme pod poklicí doměkka.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Dýně je vodnatější než brambory, vaření ve vodě není tak vhodné jako u brambor. Mléko postupně doléváme, necháváme ho jen tolik, abychom z máslové dýně vytvořili tak hustou kaši, jak si představujeme. Ke konci dušení přidáme k dýni i majoránku nebo tymián dle chuti a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek.
4
Dýni rozmixujeme dohladka na kaši (používám tyčový mixér), přisypeme teplé, předem uvařené kroupy v osolené vodě, které jsme scedili vše promícháme, případně ještě dosolíme a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

5
Podáváme nejlépe s dozlatova osmaženou cibulkou a volským okem, pokud chceme bezmasý pokrm a pokud jsme "masoví", tak všude tam, kde se hodí bramborová kaše nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Fracouzská kaše

Fracouzská kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramborová kaše Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Dýně Kroupy Majoránka Máslo Mléko Sůl

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

200
Dýňová tortila
Dýňová tortila
147
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
133
Máslové řízky
Máslové řízky
41
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
37
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Nashvillská zelenina
Nashvillská zelenina
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
Náš domácí štrúdl
Náš domácí štrúdl
Naše laskonky
Naše laskonky
Naše vynikající bublanina
Naše vynikající bublanina
  • Recepty.cz
  • Nastavovaná kaše z dýně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact