• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Náš domácí štrúdl
Napište svůj komentář k receptu

Náš domácí štrúdl

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Náš domácí štrúdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • ocet (asi 2 lžíce)
    • mléko (na zadělání těsta - dle potřeby)
    • 100
      g sádlo -rozpuštěné
  • Náplň:
    • jablka na plátky
    • strouhanka
    • cukr
    • skořice a máslo na omaštění

Postup přípravy receptu

1
Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a důkladně zpracujeme. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Hned vyválíme jednotlivé pláty (do tenka ne, aby se těsto dalo pěkně zabalit a netrhalo se), posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Zabalíme, dáme na vymazaný plech, potřeme máslem (tukem) a upečeme. Po upečení ještě jednou potřeme rozpuštěným máslem (nešetřím).
2
Mamka dělá štrúdl jen od oka, toto je asi tak přibližné množství. Máme ho ale nejraději. Sem tam zkusíme i jiný, tento ale u nás jasně vyhrává (u mne vždy patky, kde je hodně těsta).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • seriv | 31. 1. 2016 13:16

    Hledala jsem rychle, snadné a chuťově dobře těsto na závin a toto je přesně ono, děkuji. Upeceny závin už mizi-ani nestíhá vychladnout

  • farah.farah | 21. 4. 2014 22:32

    po přečtení nadšených komentářů jsem ho také upekla, ale musím říct, že je pro mne spíš zklamáním, na můj vkus je těsto moc tlusté i po tom co jsem ho vyválela co to šlo a těsto mi po pravdě moc nechutná, je takové suché, tak že patky nic moc,..... tak že se vracím ke křehkému těstu z něj mi štrůdl chutná víc. těsto dle tohodle receptu má ale určitě jednu výhodu nepraská a nepromáčí se, tak že štrůdl na pohled výstavní

  • Kyselina | 2. 12. 2013 21:27

    tak vazeni,skusila sem hoodne strudlu...ale tenhle je teda fakt pecka...jeste musim pockat do zitrka jestli testo bude porad vlacne,pac ja rada strudl i druhej treti den...jinak testo ne narocne,ale teda vypracovat a vyvalet celkem fuska...musela sem dat trosicku vic mleka...ale jinak stalo to opravdu za to! pekla sem asi na 170 stupnich 30 min...radsi kontrolujte!(mam horkovzdusnou troubu) dekuju za recept...zasouvam ho do sveho receptare,a uz budu pect jenom tento:-)dekuju

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:12

    Opravdu moc dobrý štrůdlík! :)) :-)

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:11

    Supr receptík :) Děkuji!

  • noname | 3. 5. 2013 01:46

    lidi kdyz uz nekam pisete recepty tak tam napiste na kolik stupnu se to pece a jak dlouho, to je dost podstatna informace

  • simona | 27. 12. 2012 10:14

    Tento recept nemá chybu. Lepší štrůdl jsme nejedli :-) zítra ho udělám pro našeho dědu, věřím ve stejný úspěch. Poprvé jsem zapomněla přidat ocet, ničemu to nevadilo. Přeji příjemný den. :-S

  • wasilly | 20. 11. 2012 15:33

    Opravdu výborný, z listového těsta se mu zdaleka nevyrovná!

  • Petra | 18. 11. 2012 15:07

    Taky jsem ho dělala, těsto šlo špatně zpracovat, chtěla jsem ho vyhodit, ale nakonec jsem to nevzdala a štrůdl výborný, křehký...akorát v receptu je ocet a v popisu přípravy už se na něj zapomnělo :-))

  • sarka rudlova | 14. 10. 2012 17:07

    Super, ale šel mi hůř vyválet...pak už mě to nebavilo, tak jsem nechala těsto silnější, ale neva, mám tam hodně jablek, tak se to vykompenzuje :-)

  • jmuell1 | 7. 9. 2012 16:52

    Výborný recept. Děkuji!

  • JarkaKr | 1. 2. 2012 16:52

    Zkusila jsem, jen jsem udělala chybu v tloušťce těsta, takže byl štrůdl trochu víc těstový. Příště spravím. :)

  • stanka | 10. 8. 2011 12:05

    chtěla bych moc poděkovat za recept na štrúdl - je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tenhle nemá chybu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ivana Samcová | 8. 11. 2010 17:37

    Pájo, jsem moc ráda, že štrúdl chutnal. Je to hodně starý recept, dělávala ho ještě maminka mé tety. Já ho mám opravdu moc ráda. Díky za pochvalu. Zdravím. Ivana

  • Pája S
    Pája S | 10. 10. 2010 20:47

    Tento štrůdl jsem zkusila,protože došla Hera.A tak jsem hledala nějaké těsto se sádlem.Narazila jsem na tento.Je výborný.Patičky zmizli v cukuletu a je křehký.dobře se s těsten pracovali a vyválela jsem na tenko a v pohodě.Ivo,dík za recept,opravdu chutný.Chtěla bych upřesnit ocet - dala jsem asi 2 polévkové lžíce ,mléka asi decka dle potřeby.Omylem jsem dala celý prášen do pečiva a vůbec to nevadilo.Za jedna..:-)

  • Di | 15. 11. 2007 14:10

    Já dávám na 500 g hladké mouky celý ztužený tuk a půl piva (1/4). Těsto se zpočátku patlá, tak ho trošku prohnětu a spojím metlami a pak ho na vále spojím a především vyválím a složím (jako listové). Těsto dám do lednice a zopakuji rozválení. Peču většinou až druhý den. S těstem se úžasně pracuje, rozválí se dotenka. Z tohoto množství dělám 4 šišky. Štrůdl nepotírám vajíčkem, ale máslem, poté co se zapeče, aby zrůžověl. Je skvělý.

  • Jana Zajíčková | 15. 11. 2007 09:26

    Pivní štrůdl také dělám, ale na množství mouky a piva, které uvádí paní Marta, dávám jen 1/2 ztuženého tuku.

  • Marta Horakova | 10. 11. 2007 20:18

    Není špatný,ale zkuste pivní-400g hlad.mouky,nastrouhat 1 ztužený tuk,špetka soli a 16polévk.lžic piva.Zpracovat,vyválet 2 placky,dát nastr.jablka,zabalit,potřít rozšleh.vejcem a upéct!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Ocet Prášek do pečiva Sádlo Skořice Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

107
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
90
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
69
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
64
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Naše laskonky
Naše laskonky
Naše vynikající bublanina
Naše vynikající bublanina
Návyková sýrová kolečka
Návyková sýrová kolečka
  • Recepty.cz
  • Náš domácí štrúdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact