lžíce
sýr
jemne strouhany syr, nejlepe parmezan, grana padano, gran moravia
15
ks
olivy
10-15 kousku, olivy zelene ci cerne vypeckovane
3
ks
ančovičky
4
ks
sušená rajčata
nakladana v oleji
2
lžíce
kapary
bazalka
cerstva
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Rýži uvaříme v osolené vodě s trochou oleje, slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na kostky, olivy na kolečka, sušená rajčata a ančovičky necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vše smícháme s rýží, přidáme strouhaný sýr, lžíci oleje, kapary, několik lístků jemně nakrájené bazalky, opatrně osolíme (vše je již slané) a promícháme. Pokud budeme plnit rajčata, tak k náplni přimícháme vydlabanou dužinu. Můžeme plnit.
2
Uvedené množství by mělo stačit na naplnění 6-8 rajčat a nebo 2-3 paprik (papriky krájím podélně na způsob "lodiček"), samozřejmě záleží na velikosti zeleniny.