• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
Napište svůj komentář k receptu

Nanukový dort

autor: romanette
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr jemný

Postup přípravy receptu

1
V první misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, v druhé misce utřeme žloutky s cukrem a ve třetí misce ušleháme z bílků tuhý sníh. Vše lehce zamícháme do sebe, naplníme misky a dáme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Stravitelný dort, základní recept

Stravitelný dort, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maru | 27. 2. 2015 17:30

    Jednoduchý recept, možná vyzkouším. Super jsou domácí nanuky na špejli :) Např. fajn recept je zde - caro.cz/recepty/recept/3. Určitě můžu doporučit! :)

  • katka kajzarova | 17. 6. 2008 13:05

    tuhle zmrzlinu dělám taky jen podle sezony střídám ovoce které rozmixuju, ochutím cukrem a poleju je to vynikající. V zimě je lepší pikao než kakao. Doporučuji!!!!!!!!!!!

  • Martina Marťásek | 16. 6. 2008 09:17

    Tak ještě by šla ta vejce vyšlehat ve vodní lázni , to by snad veškeré bakterie zničilo , ne ? Ladislave , já bych tam také to kakao přidala , u nás vede jednoznačně čokoládová příchuť :-))

  • Lada Kovářová | 15. 6. 2008 20:23

    Simi, to bude asi proto, že jsi ho psala moc dlouho a systém tě mezitím odhlásil... My se zobrazováním a nezobrazováním příspěvků už nemáme nic společného :-o

  • Simča Sládková | 15. 6. 2008 16:19

    Tak nevím, dávala jsem tu rozsáhlý povídání o salmonele a není tu.... No nic, to asi proto, že to je zbytečná debata....

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:39

    Ale no tak děvčata,pořád s těmi žloutky.Já mám na vejce alergii,otíkají mi z bílků oči,přez to se neubráním tomu,abych tuhle zmrzlinu aspoň nevyzkoušel.Jen bych ještě zkusil dát do té šlehačky vyšlehané do poloviny trochu kakaa a jemně zamíchal s tou šlehačkou bez kakaa,co myslíte?

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 18:02

    Zoznam rizikových potravín je veľmi široký, ale obyčajne ľudia sú alergickí na surové vajcia, maximálne ešte tak na zmrzlinu. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy. Ani chladnička tomu nezabráni, v nej sa síce baktérie nemnožia kvôli nízkej taplote, ale prežívajú. Salmonely bezpečne zničí len teplota nad 70 st. po dobu minimálne 10 min.

  • Zora Manasová | 14. 6. 2008 15:31

    Fakt je, že aj maximálna opatrnosť niekedy salmonele nezabráni. V lete sa vyhýbame rizikovým potravinám a syn ju aj tak dostal asi 2,5-ročný z Pribiňáka, hoci kupujeme len najčerstvejšie výrobky a hneď s nimi do chladničky. Našťastie mala ľahký priebeh, kým sa potvrdilo, že je to salmonela, už bol v poriadku. Hygienička mi povedala, že sa tomu nedá jednoducho zabrániť, aj keby ste sedeli pri sliepke a vajce dali hneď do chladničky. Mimochodom, celé vajcia sa vraj nemajú utierať či umývať, lebo tým sa tie mikróby a ostatné drobné potvorky dostanú do vajca. Videla a počula som na vlastné uši z úst odborníka, nie je to zo žiadneho pofidérneho "odborného" článku. Pekný deň.

  • Simča Sládková | 14. 6. 2008 14:13

    Sylvo - tak to jsi mně pobavila: "... ale co se objevila salmonela..." To si jako myslíš, že dříve salmonela nebyla?????? Naopak, byla a vzhledem k tomu, že se nevědělo, kde je, jak se množí a jak ji zlikvidovat, tak jí lidé onemocněli mnohem častěji ALE NEVĚDĚLI TO!!! Prostě měli sr...u. Mimochodem, víš, že u vajec je salmonela převážně NA SKOŘÁPCE a tudíž že když zamezíš kontaktu obsahu vejce se skořápkou, tak na hodně procent omezíš riziko? A dále - víš, že v domácnosti patří k nejrizikovějším přenos ze syrového masa (zejména drůbežího) na zeleninu? Tedy máš doma jedno prkénko, určené ke krájení masa a jiné na zeleninu? Ono totiž pokud naporcuješ maso a pak prkénko jen opláchneš vodou (byť teplou či horkou), tak salmonely 100% nezlikviduješ. Jo a jen na okraj: Salmonely přežívají teploty cca 8 - 75°C. Pokud tedy tento domácí nanukový dort dáš ZMRAZIT, salmonely zlikviduješ...

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 13:59

    Terko, to je přímo děsný! No, člověk nikdy neví... já vím, třeba zmrzlina je riziková, a přesto si ji člověk zejména v létě neodepře, že.. Ale prostě syrová vejce si odepřít může, a tak může zmírnit alespoň trošku to riziko nakažení nevítanou salmonelou.

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 07:04

    U nás sa vlani našli baktérie salmonely v bylinkovom čaji, takže... :)))

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 01:08

    Též se vyhýbám všem pokrmům, kde jsou syrová neupravená vejce. Dřív to bylo běžné, ale co se objevila salmonela, není o co stát. Stejně tak nepoužívám bílkovou polevu např. na cukroví.

  • martina markusikova | 13. 6. 2008 23:06

    no ty syrová vejce my tam vubec nesedí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Rybí steak

Rybí steak

Fazolový salát

Fazolový salát

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

110
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
70
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
65
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact