• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
Napište svůj komentář k receptu

Nanukový dort

autor: romanette
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr jemný

Postup přípravy receptu

1
V první misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, v druhé misce utřeme žloutky s cukrem a ve třetí misce ušleháme z bílků tuhý sníh. Vše lehce zamícháme do sebe, naplníme misky a dáme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Piškotový dort s malinovým mascarpone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maru | 27. 2. 2015 17:30

    Jednoduchý recept, možná vyzkouším. Super jsou domácí nanuky na špejli :) Např. fajn recept je zde - caro.cz/recepty/recept/3. Určitě můžu doporučit! :)

  • katka kajzarova | 17. 6. 2008 13:05

    tuhle zmrzlinu dělám taky jen podle sezony střídám ovoce které rozmixuju, ochutím cukrem a poleju je to vynikající. V zimě je lepší pikao než kakao. Doporučuji!!!!!!!!!!!

  • Martina Marťásek | 16. 6. 2008 09:17

    Tak ještě by šla ta vejce vyšlehat ve vodní lázni , to by snad veškeré bakterie zničilo , ne ? Ladislave , já bych tam také to kakao přidala , u nás vede jednoznačně čokoládová příchuť :-))

  • Lada Kovářová | 15. 6. 2008 20:23

    Simi, to bude asi proto, že jsi ho psala moc dlouho a systém tě mezitím odhlásil... My se zobrazováním a nezobrazováním příspěvků už nemáme nic společného :-o

  • Simča Sládková | 15. 6. 2008 16:19

    Tak nevím, dávala jsem tu rozsáhlý povídání o salmonele a není tu.... No nic, to asi proto, že to je zbytečná debata....

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:39

    Ale no tak děvčata,pořád s těmi žloutky.Já mám na vejce alergii,otíkají mi z bílků oči,přez to se neubráním tomu,abych tuhle zmrzlinu aspoň nevyzkoušel.Jen bych ještě zkusil dát do té šlehačky vyšlehané do poloviny trochu kakaa a jemně zamíchal s tou šlehačkou bez kakaa,co myslíte?

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 18:02

    Zoznam rizikových potravín je veľmi široký, ale obyčajne ľudia sú alergickí na surové vajcia, maximálne ešte tak na zmrzlinu. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy. Ani chladnička tomu nezabráni, v nej sa síce baktérie nemnožia kvôli nízkej taplote, ale prežívajú. Salmonely bezpečne zničí len teplota nad 70 st. po dobu minimálne 10 min.

  • Zora Manasová | 14. 6. 2008 15:31

    Fakt je, že aj maximálna opatrnosť niekedy salmonele nezabráni. V lete sa vyhýbame rizikovým potravinám a syn ju aj tak dostal asi 2,5-ročný z Pribiňáka, hoci kupujeme len najčerstvejšie výrobky a hneď s nimi do chladničky. Našťastie mala ľahký priebeh, kým sa potvrdilo, že je to salmonela, už bol v poriadku. Hygienička mi povedala, že sa tomu nedá jednoducho zabrániť, aj keby ste sedeli pri sliepke a vajce dali hneď do chladničky. Mimochodom, celé vajcia sa vraj nemajú utierať či umývať, lebo tým sa tie mikróby a ostatné drobné potvorky dostanú do vajca. Videla a počula som na vlastné uši z úst odborníka, nie je to zo žiadneho pofidérneho "odborného" článku. Pekný deň.

  • Simča Sládková | 14. 6. 2008 14:13

    Sylvo - tak to jsi mně pobavila: "... ale co se objevila salmonela..." To si jako myslíš, že dříve salmonela nebyla?????? Naopak, byla a vzhledem k tomu, že se nevědělo, kde je, jak se množí a jak ji zlikvidovat, tak jí lidé onemocněli mnohem častěji ALE NEVĚDĚLI TO!!! Prostě měli sr...u. Mimochodem, víš, že u vajec je salmonela převážně NA SKOŘÁPCE a tudíž že když zamezíš kontaktu obsahu vejce se skořápkou, tak na hodně procent omezíš riziko? A dále - víš, že v domácnosti patří k nejrizikovějším přenos ze syrového masa (zejména drůbežího) na zeleninu? Tedy máš doma jedno prkénko, určené ke krájení masa a jiné na zeleninu? Ono totiž pokud naporcuješ maso a pak prkénko jen opláchneš vodou (byť teplou či horkou), tak salmonely 100% nezlikviduješ. Jo a jen na okraj: Salmonely přežívají teploty cca 8 - 75°C. Pokud tedy tento domácí nanukový dort dáš ZMRAZIT, salmonely zlikviduješ...

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 13:59

    Terko, to je přímo děsný! No, člověk nikdy neví... já vím, třeba zmrzlina je riziková, a přesto si ji člověk zejména v létě neodepře, že.. Ale prostě syrová vejce si odepřít může, a tak může zmírnit alespoň trošku to riziko nakažení nevítanou salmonelou.

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 07:04

    U nás sa vlani našli baktérie salmonely v bylinkovom čaji, takže... :)))

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 01:08

    Též se vyhýbám všem pokrmům, kde jsou syrová neupravená vejce. Dřív to bylo běžné, ale co se objevila salmonela, není o co stát. Stejně tak nepoužívám bílkovou polevu např. na cukroví.

  • martina markusikova | 13. 6. 2008 23:06

    no ty syrová vejce my tam vubec nesedí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Kanadský králík

Kanadský králík

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Melounový salát

Melounový salát

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

50
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
39
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact