• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
Napište svůj komentář k receptu

Nanukový dort

autor: romanette
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr jemný

Postup přípravy receptu

1
V první misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, v druhé misce utřeme žloutky s cukrem a ve třetí misce ušleháme z bílků tuhý sníh. Vše lehce zamícháme do sebe, naplníme misky a dáme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Stravitelný dort, základní recept

Stravitelný dort, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maru | 27. 2. 2015 17:30

    Jednoduchý recept, možná vyzkouším. Super jsou domácí nanuky na špejli :) Např. fajn recept je zde - caro.cz/recepty/recept/3. Určitě můžu doporučit! :)

  • katka kajzarova | 17. 6. 2008 13:05

    tuhle zmrzlinu dělám taky jen podle sezony střídám ovoce které rozmixuju, ochutím cukrem a poleju je to vynikající. V zimě je lepší pikao než kakao. Doporučuji!!!!!!!!!!!

  • Martina Marťásek | 16. 6. 2008 09:17

    Tak ještě by šla ta vejce vyšlehat ve vodní lázni , to by snad veškeré bakterie zničilo , ne ? Ladislave , já bych tam také to kakao přidala , u nás vede jednoznačně čokoládová příchuť :-))

  • Lada Kovářová | 15. 6. 2008 20:23

    Simi, to bude asi proto, že jsi ho psala moc dlouho a systém tě mezitím odhlásil... My se zobrazováním a nezobrazováním příspěvků už nemáme nic společného :-o

  • Simča Sládková | 15. 6. 2008 16:19

    Tak nevím, dávala jsem tu rozsáhlý povídání o salmonele a není tu.... No nic, to asi proto, že to je zbytečná debata....

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:39

    Ale no tak děvčata,pořád s těmi žloutky.Já mám na vejce alergii,otíkají mi z bílků oči,přez to se neubráním tomu,abych tuhle zmrzlinu aspoň nevyzkoušel.Jen bych ještě zkusil dát do té šlehačky vyšlehané do poloviny trochu kakaa a jemně zamíchal s tou šlehačkou bez kakaa,co myslíte?

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 18:02

    Zoznam rizikových potravín je veľmi široký, ale obyčajne ľudia sú alergickí na surové vajcia, maximálne ešte tak na zmrzlinu. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy. Ani chladnička tomu nezabráni, v nej sa síce baktérie nemnožia kvôli nízkej taplote, ale prežívajú. Salmonely bezpečne zničí len teplota nad 70 st. po dobu minimálne 10 min.

  • Zora Manasová | 14. 6. 2008 15:31

    Fakt je, že aj maximálna opatrnosť niekedy salmonele nezabráni. V lete sa vyhýbame rizikovým potravinám a syn ju aj tak dostal asi 2,5-ročný z Pribiňáka, hoci kupujeme len najčerstvejšie výrobky a hneď s nimi do chladničky. Našťastie mala ľahký priebeh, kým sa potvrdilo, že je to salmonela, už bol v poriadku. Hygienička mi povedala, že sa tomu nedá jednoducho zabrániť, aj keby ste sedeli pri sliepke a vajce dali hneď do chladničky. Mimochodom, celé vajcia sa vraj nemajú utierať či umývať, lebo tým sa tie mikróby a ostatné drobné potvorky dostanú do vajca. Videla a počula som na vlastné uši z úst odborníka, nie je to zo žiadneho pofidérneho "odborného" článku. Pekný deň.

  • Simča Sládková | 14. 6. 2008 14:13

    Sylvo - tak to jsi mně pobavila: "... ale co se objevila salmonela..." To si jako myslíš, že dříve salmonela nebyla?????? Naopak, byla a vzhledem k tomu, že se nevědělo, kde je, jak se množí a jak ji zlikvidovat, tak jí lidé onemocněli mnohem častěji ALE NEVĚDĚLI TO!!! Prostě měli sr...u. Mimochodem, víš, že u vajec je salmonela převážně NA SKOŘÁPCE a tudíž že když zamezíš kontaktu obsahu vejce se skořápkou, tak na hodně procent omezíš riziko? A dále - víš, že v domácnosti patří k nejrizikovějším přenos ze syrového masa (zejména drůbežího) na zeleninu? Tedy máš doma jedno prkénko, určené ke krájení masa a jiné na zeleninu? Ono totiž pokud naporcuješ maso a pak prkénko jen opláchneš vodou (byť teplou či horkou), tak salmonely 100% nezlikviduješ. Jo a jen na okraj: Salmonely přežívají teploty cca 8 - 75°C. Pokud tedy tento domácí nanukový dort dáš ZMRAZIT, salmonely zlikviduješ...

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 13:59

    Terko, to je přímo děsný! No, člověk nikdy neví... já vím, třeba zmrzlina je riziková, a přesto si ji člověk zejména v létě neodepře, že.. Ale prostě syrová vejce si odepřít může, a tak může zmírnit alespoň trošku to riziko nakažení nevítanou salmonelou.

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 07:04

    U nás sa vlani našli baktérie salmonely v bylinkovom čaji, takže... :)))

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 01:08

    Též se vyhýbám všem pokrmům, kde jsou syrová neupravená vejce. Dřív to bylo běžné, ale co se objevila salmonela, není o co stát. Stejně tak nepoužívám bílkovou polevu např. na cukroví.

  • martina markusikova | 13. 6. 2008 23:06

    no ty syrová vejce my tam vubec nesedí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

21
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků
20
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
20
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avignonský Rumpsteak s…
15
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
15
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact