Žloutky smíchat s cukrem, přidat zrnkovou kávu, mleté ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchat sníh. Trouba na 180 °C, 20 minut pečení.
2
Mezitím uvařit kaši z mléka, van. pudinku, mouky a škrobu. Kaši je třeba vymíchat do zchladnutí. Poté vymíchat máslo s van. cukrem, popřípadě přidat rum.
3
Je možné tento moučník polít čokoládou.
4
Recept je opravdu jednoduchý, i když tak nevypadá a stojí za to.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Galvasová
|28. 4. 2006 17:00
Káva je opravdu uvařená a studená.Uvařená kaše je op ravdu tuhá,a to proto,aby při vmíchání do krému,krém byl tužší a ne řídký.Nedoporučovala bych kaši udělat řídkou,protože při krájení krém teče.
Anna
|22. 4. 2006 09:09
Nemá být toho mléka na krém 3/4l?Tohle co je uvedeno musí být opravdu na beton.
cicolina
|19. 4. 2006 20:57
Gábi, já si uvařím vždycky klasického turka, nechám vychladnout a odměřím požadované množství kávy - i s logrem.-)
Gábina
|19. 4. 2006 13:48
jak je to s tou kávou? V ingrediencích je 7 lžic uvařené vychlazené kávy, ale v postupu je zrnková káva
Airan Novakova
|18. 4. 2006 18:37
Mam dojem, ze pani Libuse ma pravdu, do 1/4 l mleka cely puding a k tomu velka lzice mouky a jeste bramborovy skrob? ...se me zda taky dost:-) Ale protoze me se to stava casto, ze popletu recept, mam pro autorku pochopeni:-)) Myslim, ze kdyz se recept opravi, budou to dobre rezy.
Lenka
|18. 4. 2006 14:37
Tento řez jsem náhodou pekla o velikonocích, ale krém jse dělala takto: 0,5l mléka svařit se 3 lžícemi škrobu, vychladit a postupně zašlehat do másla smíchaného s cukrem. Polévat se musí! Je to dobrota, Jen cukru dávám méně, je to pak moc sladké.