• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nanukové ořechové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Nanukové ořechové řezy II.

autor: Maří
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukové ořechové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 10
      lžíce voda
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g mleté ořechy
  • Náplň
    • 0,50
      l mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 50
      g ořechy
    • 300
      g máslo
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a špetičky soli ušlehám tuhý sníh. Žloutky s cukrem a horkou vodou, kterou dávám po lžících, utřu do pěny. Do této žloutkové pěny zabalím zlehka sníh a mouku smíchanou s kakaem, kypřícím práškem a ořechy. Na dno plechu s vyššími okraji dám papír na pečení. Papír i boky plechu vytírám rozpuštěným sádlem a vysypávám hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřu a peču asi na 175 °C 12-15 minut. Po upečení stáhnu i s papírem z plechu na vál a nechám vychladnout. Pak papír sloupnu, dám zpět na plech, potřu krémem a poliji čokoládou.
2
Krém: uvaříme pudink z 1/2 l mléka, vanilkových pudinků, 1 vanilkového cukru a 100 g moučkového cukru. Necháme vychladnout. Máslo našleháme s 100 g moučkového cukru a kakaem a zašleháme postupně studený pudink.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 1. 4. 2008 18:49

    Tak jsem tenhle moucnik konecne "vytahla" z oblibenych a vyzkousela, vsem co maji radi rezy s kremem doporucuji - ja jsem spis na ovocne moucniky, ale muj {velmi vybiravy!} manzel se oblizoval az za usima.

  • Táňa K. | 11. 5. 2007 16:30

    Mám podobný recept s bílým krémem, o kterém se zmínila paní Terezka. Řezy opravdu vypadají jako nanuk a kromě toho se mohou skladovat v lednici, kde máslo v krému ztuhne, a studené to pak i má chuť jako nanuk.:-)

  • Tereza - | 11. 5. 2007 12:20

    Markétka, preto nanukové, lebo vyzerajú ako kedysi čokoládový nanuk. Sú nanukové razy aj so svetlým krémom, ako niekdajší vanilkový nanuk. Voľakedy to bola skoro celá paleta nanukov:)))

  • Marketa | 11. 5. 2007 11:11

    Zni to dobre, akorat jsem nepochopila proc nanukove?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

44
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
36
Skořicový elixír
Skořicový elixír
34
Čertovský mls
Čertovský mls
33
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
32
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Nanukové ořechové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact