Z bílků a špetičky soli ušlehám tuhý sníh. Žloutky s cukrem a horkou vodou, kterou dávám po lžících, utřu do pěny. Do této žloutkové pěny zabalím zlehka sníh a mouku smíchanou s kakaem, kypřícím práškem a ořechy. Na dno plechu s vyššími okraji dám papír na pečení. Papír i boky plechu vytírám rozpuštěným sádlem a vysypávám hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřu a peču asi na 175 °C 12-15 minut. Po upečení stáhnu i s papírem z plechu na vál a nechám vychladnout. Pak papír sloupnu, dám zpět na plech, potřu krémem a poliji čokoládou.
2
Krém: uvaříme pudink z 1/2 l mléka, vanilkových pudinků, 1 vanilkového cukru a 100 g moučkového cukru. Necháme vychladnout. Máslo našleháme s 100 g moučkového cukru a kakaem a zašleháme postupně studený pudink.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marketa
|1. 4. 2008 18:49
Tak jsem tenhle moucnik konecne "vytahla" z oblibenych a vyzkousela, vsem co maji radi rezy s kremem doporucuji - ja jsem spis na ovocne moucniky, ale muj {velmi vybiravy!} manzel se oblizoval az za usima.
Táňa K.
|11. 5. 2007 16:30
Mám podobný recept s bílým krémem, o kterém se zmínila paní Terezka. Řezy opravdu vypadají jako nanuk a kromě toho se mohou skladovat v lednici, kde máslo v krému ztuhne, a studené to pak i má chuť jako nanuk.:-)
Tereza -
|11. 5. 2007 12:20
Markétka, preto nanukové, lebo vyzerajú ako kedysi čokoládový nanuk. Sú nanukové razy aj so svetlým krémom, ako niekdajší vanilkový nanuk. Voľakedy to bola skoro celá paleta nanukov:)))
Marketa
|11. 5. 2007 11:11
Zni to dobre, akorat jsem nepochopila proc nanukove?