Som rada, že vám chutilo : )))
Terezka, robila som presne podľa vašej rady zo 4 vajec. Na plnku som ale dala 1/2 l mlieka a celý Zlatý klas. Bol pekne vysoká, orechy som do nej tiež nedávala.Vrch koláča som len popísala čoko polevou. V piatok neskoro večer urobené a dnes už nemáme nič. Skutočne výborné. Kuchařko, som strašne rada, že existuje tento web, lebo sa môžem stále zdokonalovať v pečení a varení. Čím ďalej, tým viac ma to baví, hlavne vďaka vaším komentárom a radám.
Terezka, ďakujem za radu. Po víkende dám vedieť, ako som dopadla.
Beba, tento koláčik robím zo 4 vajec, teda všetky ingrediencie mám v dvojnásobnom množstve. Presne podľa Táni, ale 2x. Je to dávka na väčší plech do klasickej rúry. Na plnku uvarím 1/4 l mlieka a 3 lyžice Zlatého klasu ( nie zarovnané, tak ako naberiete ) na hustú kašu. Po vychladnutí pridávam k vyšľahanému maslu ( 250 g ) s práš. cukrom ( 200 g ) a vanilkovým cukrom. Dobre vyšľahám . Do plnky orechy nedávam, aby to vyzeralo ako nanuk, ale určite nie sú na škodu. Podľa chuti každého. Polevu robím zo 100 g stuženého tuku, 1 lyžice oleja a 100 g čokolády na varenie. Je to ozaj dobrý zákusok, vyskúšajte.
Bebo, se dvěma vejci je těsto na menší plech/pekáč. Pokud chcete na větší plech nebo jen vyšší buchtu, zdvojnásobte dávku těsta. Paní Terezo, Zlatý klas jsem nikdy nepoužívala a tyhle řezy máme rádi právě s tím škrobem. Dává řezům specifickou chuť, takže nemám pocit, že by tu Zlatý klas chyběl.:-) Ale ať každý zkusí, co má rád.
Terezka,koľko toho Zlatého klasu tam mám dať? A nie je ten koláč veľmi nízky,keď sú tam len 2 vajcia.Chcem skúsiť cez víkend urobiť.
Tak tento koláč je jedným z našich najobľúbenejších. A tu práve ten náš Zlatý klas chýba, škrob ho nenahradí. Je to na chuti poznať. Ak niekto zabrúsite na Slovensko, kúpte si Zlatý klas do zásoby a vyskúšajte.
Tak to mám, Tomáši, velkou radost, že Vám tento recept pomohl a hlavně, že chutnal. Vlastně jste mě inspiroval, protože, ačkoli jsem je sem zadala, už dlouho jsem tyhle řezy sama nepekla. A jelikož se blíží rodinná oslava, je to dobrá příležitost si tuhle dobrotu zase připomenout. Takže taky díky.:-)
Dříve jsem moučník dělával, ale pak jsem recept někde ztratil a od té doby jsem si o moučníku mohl nechat jen zdát. A pak mě napadlo, že bych ho mohl nalézt na internetu. Ale tenhle je ještě lepší! Takže Táňo, díky!!!