• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nanukové ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Nanukové ořechové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukové ořechové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 5
      lžíce voda
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 50
      g ořechy
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 4
      lžíce škrob
    • 130
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a vodu utřeme, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C cca 10 minut. Vychladlý upečený plát potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Řezy uchováváme v lednici, podáváme nakrájené na malé kostky.
2
<BR>Krém: z mléka a škrobu uvaříme hustou kaši a necháme vychladit. Mezitím utřeme máslo, cukr a ořechy a postupně přimícháme vychladlou kaši.
3
<BR>Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, odstavíme a vymícháme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 2. 5. 2006 07:06

    Som rada, že vám chutilo : )))

  • beba | 30. 4. 2006 20:42

    Terezka, robila som presne podľa vašej rady zo 4 vajec. Na plnku som ale dala 1/2 l mlieka a celý Zlatý klas. Bol pekne vysoká, orechy som do nej tiež nedávala.Vrch koláča som len popísala čoko polevou. V piatok neskoro večer urobené a dnes už nemáme nič. Skutočne výborné. Kuchařko, som strašne rada, že existuje tento web, lebo sa môžem stále zdokonalovať v pečení a varení. Čím ďalej, tým viac ma to baví, hlavne vďaka vaším komentárom a radám.

  • beba | 27. 4. 2006 14:28

    Terezka, ďakujem za radu. Po víkende dám vedieť, ako som dopadla.

  • Tereza Jarčušková | 27. 4. 2006 06:59

    Beba, tento koláčik robím zo 4 vajec, teda všetky ingrediencie mám v dvojnásobnom množstve. Presne podľa Táni, ale 2x. Je to dávka na väčší plech do klasickej rúry. Na plnku uvarím 1/4 l mlieka a 3 lyžice Zlatého klasu ( nie zarovnané, tak ako naberiete ) na hustú kašu. Po vychladnutí pridávam k vyšľahanému maslu ( 250 g ) s práš. cukrom ( 200 g ) a vanilkovým cukrom. Dobre vyšľahám . Do plnky orechy nedávam, aby to vyzeralo ako nanuk, ale určite nie sú na škodu. Podľa chuti každého. Polevu robím zo 100 g stuženého tuku, 1 lyžice oleja a 100 g čokolády na varenie. Je to ozaj dobrý zákusok, vyskúšajte.

  • Táňa K. | 26. 4. 2006 17:55

    Bebo, se dvěma vejci je těsto na menší plech/pekáč. Pokud chcete na větší plech nebo jen vyšší buchtu, zdvojnásobte dávku těsta. Paní Terezo, Zlatý klas jsem nikdy nepoužívala a tyhle řezy máme rádi právě s tím škrobem. Dává řezům specifickou chuť, takže nemám pocit, že by tu Zlatý klas chyběl.:-) Ale ať každý zkusí, co má rád.

  • beba | 26. 4. 2006 14:08

    Terezka,koľko toho Zlatého klasu tam mám dať? A nie je ten koláč veľmi nízky,keď sú tam len 2 vajcia.Chcem skúsiť cez víkend urobiť.

  • Tereza Jarčušková | 20. 2. 2006 16:08

    Tak tento koláč je jedným z našich najobľúbenejších. A tu práve ten náš Zlatý klas chýba, škrob ho nenahradí. Je to na chuti poznať. Ak niekto zabrúsite na Slovensko, kúpte si Zlatý klas do zásoby a vyskúšajte.

  • Táňa K. | 20. 2. 2006 12:58

    Tak to mám, Tomáši, velkou radost, že Vám tento recept pomohl a hlavně, že chutnal. Vlastně jste mě inspiroval, protože, ačkoli jsem je sem zadala, už dlouho jsem tyhle řezy sama nepekla. A jelikož se blíží rodinná oslava, je to dobrá příležitost si tuhle dobrotu zase připomenout. Takže taky díky.:-)

  • Tomáš Dimmer | 20. 2. 2006 10:22

    Dříve jsem moučník dělával, ale pak jsem recept někde ztratil a od té doby jsem si o moučníku mohl nechat jen zdát. A pak mě napadlo, že bych ho mohl nalézt na internetu. Ale tenhle je ještě lepší! Takže Táňo, díky!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Makové koblížky

Makové koblížky

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

77
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
62
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
59
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
55
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
50
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Slovenská &#039;kopírka&#039; Biancy Censori promluvila: Tak zmatené prohlášení jste nečetli

Slovenská &#039;kopírka&#039; Biancy Censori promluvila: Tak zmatené prohlášení jste nečetli

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Nanukové ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact