• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
Napište svůj komentář k receptu

Naložené plecko

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naložené plecko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1,25
      l voda
    • 250
      g mořská sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 60
      g sůl (Nakládací)

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dáme do hrnce a vaříme asi 10 minut. (Po zavaření). Necháme dobře vychladit a přecedíme do nakládací nádoby. Vložíme maso a zatížíme dřevěnou destičkou. (Na toto množství používám špejle, kterými maso v nádobě zajistím, aby neplavalo). Necháme naložené asi 2-4 dny. Poté vyjmeme, dáme do studené vody přidáme cibuli, mrkev, pórek a dáme vařit. 2-3x vodu během vaření slijeme a nahradíme novou, záleží jak dlouho bylo maso naložené.
2
Chutná skvěle, mám ho nejradší na druhý den i za studena. Zjistila jsem, že některé restaurace podobně připravuji maso, které pak vydávají za uzené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 5. 4. 2006 20:34

    Naložené plecko vypadá skvěle!

  • luckymili | 4. 4. 2006 08:56

    Vhodné nakládací nádoby jsou z kameniny, keramiky, skla a plastu, nevhodné z kovu. Dřevěná desky jsou čisté /drhnu je jen soli/ používané jen k tomuto účelu. Pokud mám jen jeden malý kus /1kg/ dávám ho do plastické nádoby s víkem. Špejle jemně ohnu přes maso do kříže, aby maso "šprajcly" a neplavalo. Jednou denně obracím.

  • Anonym | 3. 4. 2006 23:52

    To vypadá zajímavě, ale mám několik dotazů. To prkénko se v nádobě dotýka tedy masa, že? A jak to zajišťujete těmi špejlemi?A je úplně jedno v jaké nádobě to bude naložené?děkuji za odpověď

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 20:18

    Nakládací sůl /nebo taky se jí říká rychlosůl /, prodávají v drogeriích pod názvem Praganda.

  • luckymili | 3. 4. 2006 17:33

    Myslím, že se tomu říká sanitra a je k dostání v drogérii. Já jidostávám od řezníka v pytlíku, oni ji kupují ve velkém.

  • Petr Kazik | 3. 4. 2006 17:13

    ahoj, co je to nakladaci sul?

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:56

    Děkuji za vysvětlení, určitě vyzkouším.

  • luckymili | 3. 4. 2006 10:47

    Ten nálev je opravdu hodně slaný a když máme menší kus masa naložený několik dnů, tak jsem zjistila, že výměnou vody během vaření se vytahuje i přebytečná slanost z masa. Nejlépe, když během vaření maso ochutnáte. Ještě jedna věc: i když ho vaříte déle než maso nenaložené, asi 2 hodiny, bude se vám zdát, že je tvrdé, ale po vychlazení, třba na druhý den bude mít pevou ale měkkou struktúru. Používám zatepla i studena

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:12

    To zní moc zajímavě, ale bohužel nerozumím tomu, proč se voda při vaření mění. Čím déle je maso naložené, tím víc se voda mění ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mořská sůl Sůl Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Mraky

Mraky

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

79
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact