• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
Napište svůj komentář k receptu

Naložené plecko

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naložené plecko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1,25
      l voda
    • 250
      g mořská sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 60
      g sůl (Nakládací)

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dáme do hrnce a vaříme asi 10 minut. (Po zavaření). Necháme dobře vychladit a přecedíme do nakládací nádoby. Vložíme maso a zatížíme dřevěnou destičkou. (Na toto množství používám špejle, kterými maso v nádobě zajistím, aby neplavalo). Necháme naložené asi 2-4 dny. Poté vyjmeme, dáme do studené vody přidáme cibuli, mrkev, pórek a dáme vařit. 2-3x vodu během vaření slijeme a nahradíme novou, záleží jak dlouho bylo maso naložené.
2
Chutná skvěle, mám ho nejradší na druhý den i za studena. Zjistila jsem, že některé restaurace podobně připravuji maso, které pak vydávají za uzené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 5. 4. 2006 20:34

    Naložené plecko vypadá skvěle!

  • luckymili | 4. 4. 2006 08:56

    Vhodné nakládací nádoby jsou z kameniny, keramiky, skla a plastu, nevhodné z kovu. Dřevěná desky jsou čisté /drhnu je jen soli/ používané jen k tomuto účelu. Pokud mám jen jeden malý kus /1kg/ dávám ho do plastické nádoby s víkem. Špejle jemně ohnu přes maso do kříže, aby maso "šprajcly" a neplavalo. Jednou denně obracím.

  • Anonym | 3. 4. 2006 23:52

    To vypadá zajímavě, ale mám několik dotazů. To prkénko se v nádobě dotýka tedy masa, že? A jak to zajišťujete těmi špejlemi?A je úplně jedno v jaké nádobě to bude naložené?děkuji za odpověď

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 20:18

    Nakládací sůl /nebo taky se jí říká rychlosůl /, prodávají v drogeriích pod názvem Praganda.

  • luckymili | 3. 4. 2006 17:33

    Myslím, že se tomu říká sanitra a je k dostání v drogérii. Já jidostávám od řezníka v pytlíku, oni ji kupují ve velkém.

  • Petr Kazik | 3. 4. 2006 17:13

    ahoj, co je to nakladaci sul?

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:56

    Děkuji za vysvětlení, určitě vyzkouším.

  • luckymili | 3. 4. 2006 10:47

    Ten nálev je opravdu hodně slaný a když máme menší kus masa naložený několik dnů, tak jsem zjistila, že výměnou vody během vaření se vytahuje i přebytečná slanost z masa. Nejlépe, když během vaření maso ochutnáte. Ještě jedna věc: i když ho vaříte déle než maso nenaložené, asi 2 hodiny, bude se vám zdát, že je tvrdé, ale po vychlazení, třba na druhý den bude mít pevou ale měkkou struktúru. Používám zatepla i studena

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:12

    To zní moc zajímavě, ale bohužel nerozumím tomu, proč se voda při vaření mění. Čím déle je maso naložené, tím víc se voda mění ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mořská sůl Sůl Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

116
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
88
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
48
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
48
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
45
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact