• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
Napište svůj komentář k receptu

Naložené plecko

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naložené plecko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1,25
      l voda
    • 250
      g mořská sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 60
      g sůl (Nakládací)

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dáme do hrnce a vaříme asi 10 minut. (Po zavaření). Necháme dobře vychladit a přecedíme do nakládací nádoby. Vložíme maso a zatížíme dřevěnou destičkou. (Na toto množství používám špejle, kterými maso v nádobě zajistím, aby neplavalo). Necháme naložené asi 2-4 dny. Poté vyjmeme, dáme do studené vody přidáme cibuli, mrkev, pórek a dáme vařit. 2-3x vodu během vaření slijeme a nahradíme novou, záleží jak dlouho bylo maso naložené.
2
Chutná skvěle, mám ho nejradší na druhý den i za studena. Zjistila jsem, že některé restaurace podobně připravuji maso, které pak vydávají za uzené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 5. 4. 2006 20:34

    Naložené plecko vypadá skvěle!

  • luckymili | 4. 4. 2006 08:56

    Vhodné nakládací nádoby jsou z kameniny, keramiky, skla a plastu, nevhodné z kovu. Dřevěná desky jsou čisté /drhnu je jen soli/ používané jen k tomuto účelu. Pokud mám jen jeden malý kus /1kg/ dávám ho do plastické nádoby s víkem. Špejle jemně ohnu přes maso do kříže, aby maso "šprajcly" a neplavalo. Jednou denně obracím.

  • Anonym | 3. 4. 2006 23:52

    To vypadá zajímavě, ale mám několik dotazů. To prkénko se v nádobě dotýka tedy masa, že? A jak to zajišťujete těmi špejlemi?A je úplně jedno v jaké nádobě to bude naložené?děkuji za odpověď

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 20:18

    Nakládací sůl /nebo taky se jí říká rychlosůl /, prodávají v drogeriích pod názvem Praganda.

  • luckymili | 3. 4. 2006 17:33

    Myslím, že se tomu říká sanitra a je k dostání v drogérii. Já jidostávám od řezníka v pytlíku, oni ji kupují ve velkém.

  • Petr Kazik | 3. 4. 2006 17:13

    ahoj, co je to nakladaci sul?

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:56

    Děkuji za vysvětlení, určitě vyzkouším.

  • luckymili | 3. 4. 2006 10:47

    Ten nálev je opravdu hodně slaný a když máme menší kus masa naložený několik dnů, tak jsem zjistila, že výměnou vody během vaření se vytahuje i přebytečná slanost z masa. Nejlépe, když během vaření maso ochutnáte. Ještě jedna věc: i když ho vaříte déle než maso nenaložené, asi 2 hodiny, bude se vám zdát, že je tvrdé, ale po vychlazení, třba na druhý den bude mít pevou ale měkkou struktúru. Používám zatepla i studena

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:12

    To zní moc zajímavě, ale bohužel nerozumím tomu, proč se voda při vaření mění. Čím déle je maso naložené, tím víc se voda mění ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mořská sůl Sůl Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Játrová čína

Játrová čína

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
52
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
44
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
42
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
41
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact