• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
Napište svůj komentář k receptu

Naložené plecko

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naložené plecko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1,25
      l voda
    • 250
      g mořská sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 60
      g sůl (Nakládací)

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dáme do hrnce a vaříme asi 10 minut. (Po zavaření). Necháme dobře vychladit a přecedíme do nakládací nádoby. Vložíme maso a zatížíme dřevěnou destičkou. (Na toto množství používám špejle, kterými maso v nádobě zajistím, aby neplavalo). Necháme naložené asi 2-4 dny. Poté vyjmeme, dáme do studené vody přidáme cibuli, mrkev, pórek a dáme vařit. 2-3x vodu během vaření slijeme a nahradíme novou, záleží jak dlouho bylo maso naložené.
2
Chutná skvěle, mám ho nejradší na druhý den i za studena. Zjistila jsem, že některé restaurace podobně připravuji maso, které pak vydávají za uzené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 5. 4. 2006 20:34

    Naložené plecko vypadá skvěle!

  • luckymili | 4. 4. 2006 08:56

    Vhodné nakládací nádoby jsou z kameniny, keramiky, skla a plastu, nevhodné z kovu. Dřevěná desky jsou čisté /drhnu je jen soli/ používané jen k tomuto účelu. Pokud mám jen jeden malý kus /1kg/ dávám ho do plastické nádoby s víkem. Špejle jemně ohnu přes maso do kříže, aby maso "šprajcly" a neplavalo. Jednou denně obracím.

  • Anonym | 3. 4. 2006 23:52

    To vypadá zajímavě, ale mám několik dotazů. To prkénko se v nádobě dotýka tedy masa, že? A jak to zajišťujete těmi špejlemi?A je úplně jedno v jaké nádobě to bude naložené?děkuji za odpověď

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 20:18

    Nakládací sůl /nebo taky se jí říká rychlosůl /, prodávají v drogeriích pod názvem Praganda.

  • luckymili | 3. 4. 2006 17:33

    Myslím, že se tomu říká sanitra a je k dostání v drogérii. Já jidostávám od řezníka v pytlíku, oni ji kupují ve velkém.

  • Petr Kazik | 3. 4. 2006 17:13

    ahoj, co je to nakladaci sul?

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:56

    Děkuji za vysvětlení, určitě vyzkouším.

  • luckymili | 3. 4. 2006 10:47

    Ten nálev je opravdu hodně slaný a když máme menší kus masa naložený několik dnů, tak jsem zjistila, že výměnou vody během vaření se vytahuje i přebytečná slanost z masa. Nejlépe, když během vaření maso ochutnáte. Ještě jedna věc: i když ho vaříte déle než maso nenaložené, asi 2 hodiny, bude se vám zdát, že je tvrdé, ale po vychlazení, třba na druhý den bude mít pevou ale měkkou struktúru. Používám zatepla i studena

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:12

    To zní moc zajímavě, ale bohužel nerozumím tomu, proč se voda při vaření mění. Čím déle je maso naložené, tím víc se voda mění ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mořská sůl Sůl Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

84
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
81
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
59
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
58
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact