• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
Napište svůj komentář k receptu

Naložené plecko

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naložené plecko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1,25
      l voda
    • 250
      g mořská sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 60
      g sůl (Nakládací)

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dáme do hrnce a vaříme asi 10 minut. (Po zavaření). Necháme dobře vychladit a přecedíme do nakládací nádoby. Vložíme maso a zatížíme dřevěnou destičkou. (Na toto množství používám špejle, kterými maso v nádobě zajistím, aby neplavalo). Necháme naložené asi 2-4 dny. Poté vyjmeme, dáme do studené vody přidáme cibuli, mrkev, pórek a dáme vařit. 2-3x vodu během vaření slijeme a nahradíme novou, záleží jak dlouho bylo maso naložené.
2
Chutná skvěle, mám ho nejradší na druhý den i za studena. Zjistila jsem, že některé restaurace podobně připravuji maso, které pak vydávají za uzené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 5. 4. 2006 20:34

    Naložené plecko vypadá skvěle!

  • luckymili | 4. 4. 2006 08:56

    Vhodné nakládací nádoby jsou z kameniny, keramiky, skla a plastu, nevhodné z kovu. Dřevěná desky jsou čisté /drhnu je jen soli/ používané jen k tomuto účelu. Pokud mám jen jeden malý kus /1kg/ dávám ho do plastické nádoby s víkem. Špejle jemně ohnu přes maso do kříže, aby maso "šprajcly" a neplavalo. Jednou denně obracím.

  • Anonym | 3. 4. 2006 23:52

    To vypadá zajímavě, ale mám několik dotazů. To prkénko se v nádobě dotýka tedy masa, že? A jak to zajišťujete těmi špejlemi?A je úplně jedno v jaké nádobě to bude naložené?děkuji za odpověď

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 20:18

    Nakládací sůl /nebo taky se jí říká rychlosůl /, prodávají v drogeriích pod názvem Praganda.

  • luckymili | 3. 4. 2006 17:33

    Myslím, že se tomu říká sanitra a je k dostání v drogérii. Já jidostávám od řezníka v pytlíku, oni ji kupují ve velkém.

  • Petr Kazik | 3. 4. 2006 17:13

    ahoj, co je to nakladaci sul?

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:56

    Děkuji za vysvětlení, určitě vyzkouším.

  • luckymili | 3. 4. 2006 10:47

    Ten nálev je opravdu hodně slaný a když máme menší kus masa naložený několik dnů, tak jsem zjistila, že výměnou vody během vaření se vytahuje i přebytečná slanost z masa. Nejlépe, když během vaření maso ochutnáte. Ještě jedna věc: i když ho vaříte déle než maso nenaložené, asi 2 hodiny, bude se vám zdát, že je tvrdé, ale po vychlazení, třba na druhý den bude mít pevou ale měkkou struktúru. Používám zatepla i studena

  • Marie Horáková | 3. 4. 2006 10:12

    To zní moc zajímavě, ale bohužel nerozumím tomu, proč se voda při vaření mění. Čím déle je maso naložené, tím víc se voda mění ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mořská sůl Sůl Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

171
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
76
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
37
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
33
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Naložené plecko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact